Web Analytics
Jump to content

Anbefaling til kjeller gitaristen eller hjemme studio entusiasten!


Tarzan

Recommended Posts

Jeg har i noen år prøvd å sette meg inn i hjemme innspilling med diverse plugins og amp modelers. Jeg har vært borti Guitar Rig som kanskje er den mest kjente av disse, men også Th2 fra overloud, amplitube, peavey revalver, LePou poulin +fler. Av disse har jeg brukt Th2 mest da jeg syns det rett og slett låter best.

Men for ei stund siden slapp Positive Grid ( jam up) Bias desktop som er en amp modeler litt utenom det vanlige. Der de fleste andre har modelert forsterkere av div kjente brands har positive grid gjordt noe jeg syns er helt genialt, de har nemlig modelert komponentene i forsterkeren! Pre amp, tone stack, power amp, transformer osv.. Disse kan man tweeke, mixe og matche fra forskjellige typer amper, bytte rør i preamp og sluttrinn, justere bias hottere eller kaldere. Dette gjør at man kan skru seg frem til en veldig "personlig" sound. Man kan også velge mellom en haug med forskellige cabs, speakers, justere mic avstand, velge mic. Eller rett og slett bypasse cab'et i bias og bruke hva man vil. Det er også en amp match funksjon der man kan modelere ekte amper(tenk kemper)

Alt dette til side er det ikke her BIAS skinner i min bok,men det er kvaliteten på lyden, responsen av ampene ,følelsen av " the real thing" som gjør dette til det beste jeg har hørt på lenge, og for min del, det aller beste på markede nå by far.

Dette er selvfølgelig ikke noen direkte samenligning til ekte vare, men for min del er det det nærmeste du kommer rørforsterker pr dags dato. Så til dere som bruker guitar amp plugins.... Gjør dere selv en tjeneste å sjekk ut dette lille vidunderet av et program.

post-9371-0-81765000-1419414068_thumb.jp

Edited by Tarzan
Link to comment
Share on other sites

Har også vært en lang reise gjennom amp sims, og er aldri blitt helt fornøyd selv. Og er på randen til å gi opp hele greia.

Var med å beta testa positive grid bias. Var ikke helt imponert da. Har du full versjonen? Har du testa noen custom rigs/profiles? Hvis ja hvordan er du fornøyd?

Bruker du det til clean, rock eller metal?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har fullversjon ja, har lasta ned custom rigs fra tone cloud, der folk har blant annet amp matcha forskjellige amper.

Men bruker de veldig sjeldent, liker å lage mine egne.

Jeg spiller veldig mye forskellig, klassisk rock til nyere metall.

Noen amper syns jeg låter kule og krutt uten noe særlig tweeking ( spesialt marshall clonene, plexi'n, jcm 800 osv) .

Noen må skrus litt mer med. Jeg har funnet at de aller fleste ampene "våkner" veldig til liv med en ts od før ampen. Positive grid har ikke fokusert på å ta med pedaler og effekter, noe jeg syns er helt greit. Jeg har plenty effekter å legge til i andre plugins.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.