Web Analytics
Jump to content

Original vs. Licensed Floyd Rose?


Michael Fawx
 Share

Recommended Posts

Jeg vurderer å skaffe en floyd til mitt gitarprosjekt . Jeg har egentlig en floyd i den fra før, men hele konseptet med gitaren var for meg å se litt på hvordan gitar-mekk funker og litt rundt, så jeg kjøpe en hals og floyd-system fra ebay for under 1000 spenn. Ettersom jeg fikk spilt litt på den begynte jeg å like den mer og mer, men floyden funker ikke helt som den skal (rart når den kostet 300 kroner, hehe). Vurderer derfor å skaffe et ordentlig floyd-system som er litt bedre og som holder.

Så til spørsmålet:

Er det verdt den ekstra tusenlappen for en original floyd til fordel for en lisensiert versjon? Er den veldig mye mer holdbar, holder den stemminga så mye bedre?

Hva er deres erfaringer med dette?

På forhånd takk, og til mods og admins; om det er en tråd for dette kan dere bare omdirigere meg til den og slette denne :)

Edited by Michael Fawx
Link to comment
Share on other sites

Jeg synes helt klart det er verdt pengene å ha en Floyd Rose produsert med kvalitetsmetal.

Har gode erfaringer med Original Floyd Rose og den lisensierte til Schaller.

Det finnes sikkert andre lisensierte som også holder mål.

Hvis den i tillegg er skikkelig satt opp skal gitaren holde stemmingen som en drøm.

Link to comment
Share on other sites

Husk at det er store lydforskjeller på FR's også!

Gotoh 1996T er helt klart den beste som er å oppdrive om dagen siden OFR ikke produseres på samme måten

etter at det gikk litt nedover med Schaller (Som forøvrig alltid har laget både OFR og den Schaller stampede)

De eneste OFR som har overlevd her er noen gamle 80talls utg, ellers har jeg bytta til Gotoh som er veldig presis og låter bra.

En billig FR med mykt metal vil før eller senere etter mye bruk skape problemer..

Link to comment
Share on other sites

NOS 80-talls Floyd dukker opp¨på eBay en gang i blant også, fikk tak i en for et par år siden, kostet meg mindre enn en ny. De er vanskelig å slite ut altså.

Ellers er nok Gotohen your best bet. Og ikke spesielt kostbar er den heller: http://www.ebay.com/itm/NEW-Gotoh-Chrome-Floyd-Rose-GE1996T-Tremolo-40mm-Block-/111436654883?pt=Guitar_Accessories&hash=item19f2246923

Obs, denne kommer uten nut.

God gammel Ibanez Edge er også knall, lages av Gotoh.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.