Web Analytics
Jump to content

Pickups til en allerede lys gitar!


bublemark

Recommended Posts

Kjære leser, jeg har en Schecter som sikkert er nevnt utallige ganger i trådene mine. Den har aktive pickups og jeg skal bytte, Er gainwhore, så dermed trenger ikke cleanlyden være så fin. Iallefall i bridge, Necken kan være fin og fyldig. Siden jeg er 14 og ikke har sånn allverdens med penger så trenger ikke pickupene å koste skjorta. Jeg har også forstått at en må lodde til jord, men det er en ledning som går til ett hemmelig sted. (Jeg skal ikke draz den ut for å sjekke, men jeg tok jacken på der jeg trodde den var jorda, og da kom det lyd...
Men jeg spiller metal og rock. Kom med forslag og tips. Bilde av det som allerede er i kommer. Gitaren er ett år til Jul forresten ;)

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal skifte fra aktive til passive pickups, må du skifte ut potmeterne også, da disse har andre verdier når pickupene er passive. Du skal ha 550k potmetre.

"Jord" som du snakker om, er halvparten av kablingen inne i gitaren, og ikke bare en ledning. Etter bildene å dømme, kand et være en leder fra jordsiden til broen på gitaren. Det er litt uvanlig, på mange aktive gitarer er det ikke noe jordledning til bro/strenger. Pluggen i gitaren fungerer også som en bryter for batteriet, slik at det er aktivt bare når ledningen til forsterkeren er plugget inn. Denne bryteren trenger du ikke mer, du kan bruke den du har, men alt skal altså kobles litt annerledes enn det det er nå.

Sum- det er altså ikke bare å sette inn to nye pickuper, her er det mer som må skiftes, og det må loddes på en annen måte enn det det er nå.

Når det gjelder pickups, så synes jeg du skal kikke på utvalget hos Guitarfetish. De har mange varianter, og det er mye for pengene.

http://www.guitarfetish.com/

Link to comment
Share on other sites

Altså, jeg tenker at en bare tar alt fra bunnen av. Det kan da ikke være veldig vansklig. Jeg har en greie for å fikse på ting, og får det ofte til å funke.

Jeg vet at en må bytte pots og diverse. Guitarfetish var ikke så dumt. ;)

Har allerede JB og 59 på en gitar. Vil ha noe med mer baller nå. så jeg har sett på Nazgul eller Pegasus, opinions?

Og en tilsvarende Sentient i Neck

Link to comment
Share on other sites

Så lenge du vet opp og ned på en loddebolt, og har et bildesøk over koblinger på google så er det ikke magi og koble opp en gitar nei, så bare kult å gjøre det selv.

Ang. pickuper så har jeg ikke peiling på sånne "djent-pickups" ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.