Web Analytics
Jump to content

Bygge forsterker/effektpedaler


btk
 Share

Recommended Posts

Hei!

Har lyst å begynne å bygge forsterkere og eller pedaler. Fortrinnsvis pedal til å begynne med. Vet lite om dette og sprøver derfor her- noen som har tips til litteratur/videoer om bygging av pedaler/amps? Erfaringer med hvor å begynne? Tenker litt på et kit til pedal elelr forsterker først. Hvor kan en kjøpe sånt til en grei pris?

BTK

Link to comment
Share on other sites

Start med et pedalkit fra f.eks. en av disse:

http://buildyourownclone.com/

http://www.generalguitargadgets.com/

http://www.musikding.de/

Disse kitene har gode instruksjoner og bilder og alt du trenger av deler følger med, du trenger i grunnen bare loddebolt og tinn. Overdrive/distortion/fuzz-kretser er enkle konstruksjoner og et bra sted å starte.

Dette forutsetter at du kan lodde :) Hvis ikke kan du øve på lodding og avlodding på et kretskort fra en gammel radio/cd-spiller eller noe slikt. Det fins gode instruksjoner på YouTube.

Link to comment
Share on other sites

Gode råd som er gitt. Start med pedal og fortrinnsvis et kit. Mye å lære av det mens du leser deg opp på forsterkere.

http://valvewizard.co.uk

Er bra på teori om gitarforsterkere - han har skrevet bra bøker som delvis er lagt ut på websiden.

Www.ax84.com

Har et bra forum og en del teoridokumenter og schems på gitar forsterkere.

Geofex.COM har mye teori og analyse av effektkretser.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker, minimum, en gang i måneden. På. At det å lære seg hvordan, hva og hvorfor ting skjer. I en gitaramp, kunne vært moro å vite.

Ofte ender det med hodepine bare ved tanken, men en eller annen gang så blir det vel mer enn bare på tankestadiet. Kanskje om 12-13 år når jeg som far har blitt skikkelig passé.

Lodde kan jeg om jeg legger godviljen til, bare synd at loddebolten min ikke er enig.

Nå kom jeg på noe jeg skal ønske meg til jul.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker, minimum, en gang i måneden. På. At det å lære seg hvordan, hva og hvorfor ting skjer. I en gitaramp, kunne vært moro å vite. Ofte ender det med hodepine bare ved tanken, men en eller annen gang så blir det vel mer enn bare på tankestadiet. Kanskje om 12-13 år når jeg som far har blitt skikkelig passé. Lodde kan jeg om jeg legger godviljen til, bare synd at loddebolten min ikke er enig. Nå kom jeg på noe jeg skal ønske meg til jul.

Jeg drister meg til å kjøre en reprise av "strippeklubben"

http://forum.gitarnorge.no/topic/49682-roerbytte-paa-orange-dual-terror/?hl=strippeklubb#entry623317

Den dekker bare deler av stoffet. I neste episode skal me fortelja om mjølkeheksa !

Link to comment
Share on other sites

Dette høres jo litt artig ut og kanskje mulig å få til selv for meg. Men:

- Må jeg investere i en loddestasjon til 7-8-900 kroner med en gang, eller kan jeg prøve meg med den gamle loddebolten jeg har liggende ettellerannet sted? (Jeg må uansett øve litt først)

- Er det vanskelig å borre hull selv, eller bør jeg gå for et ferdigborret chassis?

Link to comment
Share on other sites

Vanlig loddebolt på 15-30W med ikke altfor stor spiss funker glimrende.

Hvis du bruker boks av aluminium er det ikke noe problem å bore hull i det med vanlig verktøy.

HHS-Step-Drill-Bit.jpg

Et bor av denne typen er veldig greit å ha (men langt fra obligatorisk), det finnes på Clas Ohlson og andre guttebutikker.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker vanlig 30W biltema loddebolt på pedalene mine. Med tynn spiss.

Kjøp "stepbor" med en gang. Jeg kjøpte det ved forrige bestilling og da går borring av chassihull som en lek. Tidligere har jeg brukt det tykkeste borret jeg har, og så filet ut resten med rundfil. LITT mer styr :)

http://www.musikding.de/HSS-step-drill-4-22mm

Edit: La til litt.

Kan også si at jeg ville ikke kjøpt loddebolt under 30W. Har en slik også, men den blir ikke varm nok til f.eks. lodding på jordingspunkter på potmetre i gitarer. (Om ikke det bare er min som har sett sine bedre dager.

Edited by space
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • Jeg vet ikke om det er innafor i det hele tatt i dette forumet, men kanskje du kan være litt mer konkret når du nevner artister? Det vil sannsynligvis hjelpe. Moderatorer?
  • Et stykke ut på 2000-tallet  skulle en kamerat ta med seg denne til Oslo (hvor han jobbet som lydtekniker) for salg. Den ble først lånt ut til en artist som var interessert, men det var visst dårlig med likviditeten. Deretter ble den etter hva jeg er blitt fortalt satt i en forretning, inntil noen andre viste interesse og gitaren på nytt ble lånt ut, visstnok til en som var involvert i en viss gitartrio som "herjet" på den tiden. Herremannen sluttet i denne trioen, startet hos en annen kjent norsk artist hvorpå han flyttet til utlandet. Jeg regner med at gitaren enten ble med på lasset, eller solgt videre. Oppgjør fant aldri sted, og jeg så aldri gitaren igjen. Dette lå veldig på kameraten min som slet med livet på alle områder, og han ønsket å gjøre opp for gitaren av egen lomme, selv om jeg gav uttrykk for at dette ikke var hans problem. Han gikk dessverre bort i 2015. Nå skriver vi 2021, og det er mer enn seks år siden kameraten gikk bort og rundt 15 år siden gitaren forsvant. Jeg lurer veldig på hvor den kan ha havnet, og om nåværende eier er klar over at den i praksis er tyvgods. Selv kjøpte jeg den hos Contronic musikk i Kristiansund på slutten av 90-tallet. Pickup`ene var veldig mikrofoniske, og jeg tok livet av 2 ved forsøk på å vokse dem. Den som fremdeles fungerte ble satt tilbake i gitaren, og fikk selskap av en singelcoil fra en Schecter-strat, samt bridge-pickup`en fra en 1982 60`s reissue. Begge donorgitarene tilhørte kameraten min. Hvis noen har sett denne eller har noen formening om hvor den er havnet setter jeg stor pris på å få info. Legger ved bilder av gitaren tatt av meg. Serienummer er godt synlig.  
  • Jeg har handlet for over 5000 2 ganger hos Thomann. Begge gangene måtte gebyr/mva betales før utlevering av pakka.
  • En mann med million kroner 😁
  • Sånn ble dette så langt:
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.