Web Analytics
Jump to content

Forslag til basstopp


tutlerke
 Share

Recommended Posts

Skal kjøpe ny bassamp. Har fra før en Ampeg 4x10 kasse - http://www.ampeg.com/products/classic/svt410hlf/

Satser på å bruke rundt ti lapper. Spiller de fleste sjangere innenfor rock / metal.

Har en Rickenbacker 4003 og en fender jazzbass 5str. Bruker en MXR Bass Fuzz deluxe i ny og ne.

Er lenge siden jeg har satt meg inn i hva som er på markedet, så forslag mottas med takk.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Hartke HA5500 som passer meget bra med Rickenbackeren min (Brings the clunk).

Alle forslag som kommer fra oss her på forumet kommer til å være farget av hva vi selv bruker, men skulle jeg gått for en helt ny topp nå så hadde jeg kjøpte Hartke sin Kilo amp, men er du ute etter lettvekter-amper så vil jeg si Aguilar Tonehammer. Varmere en Hartken, men kan fremdeles hente Rick'en ut av Rick'en.

Link to comment
Share on other sites

Hva med noe fra EBS? Mange innen rock og metal som spiller på det. Har en liten Reidmar selv, men det er plenty å plukke i for mer guffe.

Link to comment
Share on other sites

Trenger en del punch for å holde følge med en tømmerhugger av en trommis og to fuzzkåte gitarister. :)

Har sett litt på orange terror toppene. Og TC RH 750. Men jeg må teste dem sammen med kabinettet.

Mye interessante tips her. Takker for hjelpen.

Link to comment
Share on other sites

Denne da?

http://www.finn.no/53034263

Metal-bassisten som jeg kjøpte min Reidmar av skulle oppgradere til Fafner. Vi snakker om turnerende metalband her. Burde være mye mer enn nok.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Denne da?http://www.finn.no/53034263

Metal-bassisten som jeg kjøpte min Reidmar av skulle oppgradere til Fafner. Vi snakker om turnerende metalband her. Burde være mye mer enn nok.

Det er en veldig kul amp, men trenger å spille i 2ohm for å spille vesentlig høyere enn en Reidmar. På det Ampeg kabinettet vil man knapt høre forskjell i volum. Men Fafneren låter annerledes da.

Siste modell av Fafner derimot er mye kraftigere.

Edited by Bugbass
Link to comment
Share on other sites

Det handler litt om å matche amp og kabinett også. Det Ampeg HLF kabinettetet er ikke akkurat nøytralt, men har mye bunn. Mye mer enn de fleste andre 410 kasser. Putter du på en amp med samme signatur blir det lett for mye av det gode. Den nye Ampeg v-4b er tightere enn feks SVT, og spiller bra høyt synes jeg. Den er jo bare 100w.(rør riktignok). Tror den matcher 410 HLF fint. Det er det sikkert også mange andre amper som gjør, som alltid er det lurt å prøve litt forskjellig.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ingen grunn til å kjøpte HB. Kjøp heller originalen til bedre pris! (for de som tror at HB er bedre enn originalene) https://www.strawyellow.shop/collections/guitar?fbclid=IwAR1GUiTSgd0JOzFmL7DCy1-LgFsAAkGPmm5Cc7V1yJQR8F6xu4tjnuR7wqA  
  • Jeg har to. Du trenger ikke å sjekke kvaliteten. De er ca. akkurat der hvor andre billigproduksjon fra østen ligger. Kjøper du de litt dyrere variantene så øker kvaliteten ganske mye, men det finnes også tilsvarende kvalitet med andre logoer.  
  • Kan være en del bestiller seg en HB for å sjekke kvaliteten bare, men kanskje glemmer at alle instrumenter trenger et ordentlig setup før de virkelig blir spillbare…, og det er ikke så fristende å legge 1500,- på bordet for en ny nut og setup på en gitar en ikke får mer enn 2000+ for…
  • lada er jo ganske kult, da. men har dere lagt merke til hovr mange harley benton det blir solgt på finn for tiden? mye, i forhold til sannsynlig markedsandel, vil jeg si. hva skjedde? VAR de ikkke "nesten identisk kvalitet som fender, gibson" likevel? tvilsomt at jeg vil bytte ut min strat mot en HB, vil  jeg påstå. mange som går på slike sosiale media, bullshit hypes. men når det kommer til stykke, er det en grunn til at de er priset så lavt. men hey, mye tilgjengelige instrumenter betyr lavere pris, så flere begynner å spille (eller ihvertfall har råd til å begynne) gitar. win-win. testet en thomann (hora) oktavmndolin en gang. den var søppel. men noen påstår at slike ting ikke bare er brukbare, men tilogmed god kvalitet. folk er lettlurte.
  • Husker Gitarnorge for +- 10 år siden. Akkurat samme greia. Da hadde nesten alle en Epiphone som var minst like bra eller bedre enn en Gibson Custom Shop.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.