Web Analytics
Jump to content

Kjøre transistoramp uten høytalere?


jonta
 Share

Recommended Posts

Vi er alle enige om hvordan det går med et rør sluttrinn, hvis det kjøres uten høyttaler tilkoblet. Men hvordan er det med transistor power amp?

Hva er så poenget med å kjøre en amp uten høyttaler. Vel, dette er en mikser (Behringer PMH-5000) med power amp, som en venn har. Han kjører den med aktive høyttalere, så power amp uttaket blir ikke brukt. Jeg har akkurat prøvd den på bass kabinettene mine og det virker, så fåreløpig har den ikke tatt skade....

En annen ting: Denne power ampen er (i følge manualen) av typen "coolaudio" teknologi som skal redusere varme, vekt, størrelse og strøm forbruk i forhold til effekt. Men hvordan Behringer får 2X400W av et max forbruk på 700W det skjønner ikke jeg, dessuten har de valgt å montere en vifte på hver av sluttrinnene (stereo) og hele greia veier totalt

ca.13 kg.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

En annen ting: Denne power ampen er (i følge manualen) av typen "coolaudio" teknologi som skal redusere varme, vekt, størrelse og strøm forbruk i forhold til effekt. Men hvordan Behringer får 2X400W av et max forbruk på 700W det skjønner ikke jeg, dessuten har de valgt å montere en vifte på hver av sluttrinnene (stereo) og hele greia veier totalt

ca.13 kg.

Behringer du behringer. Jeg har ikke konkret fakta å svinge med, men jeg tør påstå at de er overambisiøse på både watt output og watt forbruk. (da en T6,3A sikring skal dø ut ved 1400w over en kort periode).

I teorien er det mulig å forklare 2x400w på 700w forbruk med at du kan få 400w på en av kanalene dersom de andre ikke forbruker noe (400w+0w), men det er nok ikke tilfellet her. Snodig også at den markesføres som 800w mikser noen steder (noe behringer ikke beskriver selv).

Skal jeg sette en hundrings på hva den faktisk leverer på full guffe, vil jeg tippe nærmere 2*150-200w med en forbruk på 800w. Men det er så mange faktorer her at de bare er et røft anslag.

Har selv en monitor fra behringer på 300w som sier 225+72w. I realiteten snakker vi nok halvparten og vel så det.

Link to comment
Share on other sites

Nåja.

I stedet for å henge ut kun Behringer for litt optimistiske ponniwatt, noe som i og for seg er helt relevant, kan man like gjerne ta inn over seg at det er lenge siden "bransjen" sluttet å måle watt sånn atte man målte watt når forsterkeren ble belastet med frekvenser fra 20 til 20k på begge kanaler, i åtte ohm, med forvrengning på et minst et par nuller foran oppgitt forvregning.

Se slik på det, det er jo fint at de har spandert på vifter!

Andre fabrikanter kan man like gjerne henge ut. Her kan man gjerne snakke litt om bilstereowatt.. Nok om det.

Angående vekt, så har jo ringkjernetrafoer og klasse D- konstruksjoner gjort sitt til at watt ikke nødvendigvis kan måles i kilo, og det synes jeg er bra.

For å slutte med betraktninger og komme med et svar, transistorforsterkere tåler helt fint å gå uten last. De tåler ikke lavere impedanse enn det de er laget for, men hvis man ikke kobler til noe, går det helt fint.

Det finnes regnestykker får å finne ut "realistisk watt", kan det faktisk på rams, men jeg sitter på elendig linje, så det får bli til en annen gang. Kort sagt kan reell effekt i de verste tilfellene være rundt ti prosent av oppgitt.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! Det går fint ja, er nok derfor den fortsatt er helt i orden :)

Når det gjelder "billigwatt" så er det så vidt jeg vet i PA-gitar-bass-amp verden, bare Behringer som har hengt seg på dette sirkuset...

Men, hva med denne "cool audio" teknologien som Behringer kaller det. Er det det samme som gjør en 12 kg, 600w Markbass om til en liten sak på rundt 3 kg?

Om tronni har rett i at virkelig effekt er ca 2x200W og vi trekker i fra ca 4kg for selve mixer delen sitter vi igjen med 9 kg og 400W. dette henger vel på greip, så lenge coolaudio stort sett bare er skryt. Er det samme teknologi som i nyere Markbass sluttrinn snakker vi 800w minnst, selv med et maxforbruk på bare 700w :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Sånn ble dette så langt:
  • Og laget cavity-cover av valnøtt til baksiden. Dette skal selvfølgelig pusses til flukt med kroppen
  • Nå er halslomme, humbucker- og kontroll-hulrom frest. Halslommen går helt mot neck humbucker. Dette fordi jeg skal få vinkel korrekt når jeg skal bore fra neck humbucker til kontroll-hulrom. Jeg boret direkte fra HB til kontroll for begge HBs slik at man slipper å ta ut bridge-buckern for å ta ut neck-bucker etc. 
  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.