Web Analytics
Jump to content

Jordingsstøy Telecaster


Affen
 Share

Recommended Posts

Hellu.

Jeg har en Mex. telecaster som jeg har modda litt på de siste par årene. I det siste har den begynt å støye endel,

særlig ved bruk av bridgepickup og bridge/neck. Neck er humbucker, den støyer selvsagt noe mindre men likevel

FOR mye. Det er tydelig det er et jordingsproblem, for det forsvinner når jeg tar på kontrollplata/volum eller tonekontrollen.

Jeg byttet ut all elektronikk nylig, med unntak av pickupvelgeren og pickupsene, men problemet er der fortsatt.

Hjeeeelp? :)

Link to comment
Share on other sites

Fra farbrikken var det faktisk aldri noe jording til selve broa. Jeg har selv prøvd det i etterkant, og det hjalp ikke det heller....

Nei, fordi med standard teleplukkopp og bro så går jordinga via skruene og ned i bunnplata på plukkoppen som er koblet til jord. Se på bildet her så forstår du kanskje hva jeg mener.

62TeleCustomBridgePickupTwo.jpg

Edited by GreenMan
Link to comment
Share on other sites

Du kan kjøpe aluminiumstape på Biltema. Brett den ene kanten et par millimeter inn, og legg stripene slik at de ligger lagvis. Jeg lagde en test på dette for lenge siden, vet ikke om den finnes mer, men mine målinger dengang viste at det blir god kontakt.

Ellers kan man kjøpe tape, blant annet på StewMac.

Link til posten, der bildene er vekk, men teksten forklarer det meste. http://forum.gitarnorge.no/topic/23448-skjerming-av-hulrom-en-liten-test/?hl=%2Baluminium+%2Bbiltema+%2Bkobbertape

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte en Baja- tele som støyer forferdelig. Prøvde å skjerme med kobberfolie, det blei litt bedre, men den støyer framdeles mer enn de ande singlecoilene mine. Har hørt at SC-gitarer med bunnplate på bridge plukker opp mer støy enn en standard SC. Har også testa alle elpunktene med en jordingskabel til jack uten å klare å jorde den uten å ta på metallet. Neste gang jeg skifter strenger skal jeg kikke på hvordan bridgepickupen er jorda. Begge pupsa har tre ledere.

Link to comment
Share on other sites

Det jeg pleier å gjøre først for å enkelt sjekke om gitaren kan jordisoleres bedre (som i kobbertape), er å holde i jord(f.eks stolen om den er jordet) med den ene hånden, og bevege den andre hånda over områder hvor elektronikken ligger. Blir støyen mindre i noen områder er det stort potensiale i å isolere med folie/tape/koduktiv maling. Virker best i et miljø med høy elektromagnetisk støy, som nær lysstoffrør. Gjerne holde gitaren i litt avstand fra resten av kroppen, da den blir en del av jordskjoldet.

Ofte er jordskjold, eller rettere mangel av det, årsaken til en del av støyen, men også andre ting kan forårsake forstyrrelser. Det er dog en ting som er enkel å finne ut av og det skader ikke å utbedre uansett. Jeg legger opp skjold på alle gitarene jeg eier (med unntak av en gibson sg std som jeg eide, som var bra isolert fra før.)

Edited by tronni
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.