Web Analytics
Jump to content

Små forandringer, stor effekt...


Ichi
 Share

Recommended Posts

Jeg kjøpte en Squier CV60 for et par år siden, men har aldri klart å få den til å spille som jeg vil. Det er en medgjørlig og velbygd gitar på alle måter, men den har liksom vært litt hard i kantene, mangla personlighet og ikke minst den søte Fender-lyden.

Jeg bytta volumpoten til CTS og satt i en Orange drop cap, noe som hadde hørbar effekt på volum, klarhet og taper. Jeg hauka tak i et sett med Fender CS '54 pickuper, men de gjorde ikke susen, originalene hørtes bedre ut. Bytta til et sett pickuper fra en japansk '85 Fender Contemporary Strat, men nei; Tonepros City Limits, nix, ikke helt der. Framdeles var det originalpickupene som hørtes best ut. Pickupene blei lodda inn og ut etter dagsforma og i rein irritasjon for å sammenligne i tilfelle ørene var slitne den dagen, men nei, her var det ikke håp.

Den store feilen med gitaren var at den mangla sustain, brublokka er nemlig en liten, ruglete bit sink som har omtrent halvparten av massen til ei stålblokk. Jeg bytta derfor til ei drop-in bru fra GFS med solid stålblokk, og joda, sustainen og anslaget blei mye bedre, men det gikk også ut over de høye frekvensene, som blei direkte skjærende. Jeg bestemte meg derfor for at vi ikke var kompatible og at det var på tide at gitaren fikk finne seg en ny eier, og jeg fikk lete videre etter Den Perfekte Strat-lyden.

Her om dagen mens jeg dreiv og lodda på en annen gitar tenkte jeg at CS '54 pickupene, som har den egenskapen at de er brighte uten å skjære, burde gis en sjanse til, og vips; der var jaggu Fenderlyden på plass! Den ekstra sustainen og toppen som stålblokka leverte frekvensharmonerte perfekt med pickupene!

Nå har jeg og gitaren blitt godvenner. Jeg selger den aldri, men har du en Vinettostrat, kan saken diskuteres. ;)

Edited by Ichi
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jepp, du skal leite lenge etter en gitar hvor du får mer for penga, i alle fall kjøpt brukt. 50-modellen har Tonerider Surfari-pickups hvis ryktene stemmer, og 60en har Tonerider Classic Blues. De passer til sinkblokka, men jeg synes de mangler litt tredimensjonalitet og er ganske skarpe i anslaget og toppen. Har Tonerider City Limits, som er hottere, bridge på 8.5 K, i en annen strat, og der passer de helt fortreffelig.

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.