Web Analytics
Jump to content

NINT Quantum Clipping Overdrive Prototype


UglyCasanova
 Share

Recommended Posts

Muligens en liten overraksjon her på kveldstid, men ærlig talt.
Youtubekipp- OK, premissene for feilkilder er satt der.

Jeg har ikke verdens beste lytteutstyr eller ører, men for meg er forskjellene bittesmå, og i kategorien "keiserens nye klær".

Nærfeltsmonitorene mine, forsterkeren osv koster mer enn de fleste bruker på lytting. Det hjelper ikke det skvatt i dette tilfellet.

Link to comment
Share on other sites

Tror jeg skal trekke meg fra forumet. Var på hugget helt til han begynte å demonstrerte. Alt låt likt for meg.

Eller i hvert fall så likt at når en PA skal formidle lyden, så blir det null forskjell

Gir opp.

Haha. Nå er det ikke slik at lyden skal være noe radikalt ulik det man kan oppnå ved hjelp av f.eks silikondioder (forutenom en litt "avrundet"/tregere onset i den kumulative økningskurven, samt litt mindre farging av det innkommende signalet), men at det presisjonsmessig kan være enklere å oppnå ønsket clipping. Det første jeg tenker på er hvordan denne teknologien over tid muligens kan være et steg i retningen av å etterligne sjeldne/utgåtte pedaler hvor det er vanskelig eller rett og slett umulig å få tak i de samme komponentene.

Klon anyone? :P

Link to comment
Share on other sites

Føkk Klon, jeg er bare glad for at det kommer noe nytt. Lydforskjell er ikke hovedpoenget for meg, men heller at vi beveger oss vekk fra NOS-deler og gammel teknologi. Ikke at gamle dingser ikke er kult altså, men det er jo gøy at noen ser fremover også. Og hey, vitenskap er kult!

Edited by Eivind August
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har heller ikke fått noe inntrykk av at dette var ment som en revolusjon innenfor pedalverden fra noen av partene, men heller et interessant eksperiment innenfor nanoteknologi som tilfeldigvis (grunnet en av forskerens gitarinteresse) var godt egnet å teste ut i en musikalsk sammenheng. Ingen som mener å ha funnet opp hjulet på nytt. Var sikkert mange som la hodet på skakke da dioden tok over for tubes også, uten at jeg mener at dette vil gjenta seg med denne teknologien. Men en spennende ny måte å tenke OD/distortion/fuzz på syntes nå i hvert fall jeg at det er. :)

Jeg mener; kvantemekanikk i en gitarpedal. Hvor fett er ikke det? :D

Edited by UglyCasanova
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Sånn ble dette så langt:
  • Og laget cavity-cover av valnøtt til baksiden. Dette skal selvfølgelig pusses til flukt med kroppen
  • Nå er halslomme, humbucker- og kontroll-hulrom frest. Halslommen går helt mot neck humbucker. Dette fordi jeg skal få vinkel korrekt når jeg skal bore fra neck humbucker til kontroll-hulrom. Jeg boret direkte fra HB til kontroll for begge HBs slik at man slipper å ta ut bridge-buckern for å ta ut neck-bucker etc. 
  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.