Web Analytics
Jump to content

VHT/Fryette


Prozac
 Share

Recommended Posts

Noe uforklarlig og unaturlig i meg forteller meg at jeg har skrekkelig lyst til å teste ut et par av disse.

Men jeg sliter med å finne noen forhandlere i Norge. Noen gode tips?

OG ikke minst. Er det noen som har erfaringer med pitbull/sig:X.

Link to comment
Share on other sites

VHT finnes da vitterlig i Norge. Jeg er litt usikker på hvor sørlandets rompesprekk er men om det er i nærheten av Kristiansand, er det ID musikk som har agenturet på VHT. Når det er sagt (uten å vite for mye om disse ampene) aner det meg at det som er tilgjengelig der er ikke nødvendigvis hva du er på jakt etter. Jeg tipper Steven Fryette dro med seg litt av magien når han forsvant fra VHT.

Ikke mye hjelp ellers men jeg kan fortelle at jeg fikk en desperat telefon om hjelp fra et utested her i distriktet som skulle få besøk av Helmet. Page Hamilton er Fryette-bruker og har vært med Steven i årevis. Det viste seg å være komplett umulig å oppdrive hverken VHT eller Fryette her i disse trakter. Det endte med en eller annen moderne Marshall. Låt fett allikevel.

Link to comment
Share on other sites

Dagens VHT er billige greier som ikke har noe med det opprinnelige og gjøre.

Han solgte jo navnet til AXL.

Jeg har spilt litt på og hatt (gamle) VHT amper.

Veldig spesielle og litt elsk/hat.

Ganske "stive" å spille på, -tenk motsatt av en Bogner XTC som er mer squishy og forgiving (..Jeg vet, lyd er vanskelig å beskrive haha)

Funker vel best til metal.

Sluttrinnene deres er jo legendariske og var/er standard i en haug gitarrack.

Hadde et i mange år sammen med en CAE 3+SE, bygget som en tanks og låt bra.

Link to comment
Share on other sites

Takker for innspill.

For ordens skyld så tenker jeg pre-sellout VHT eller Fryette.

Vet du hvordan Welhaven fikk klørne i den?

ID musikk ser bare ut for å ha nye-VHT, men jeg skal nok legge et besøk innom for å sjekke.

Link to comment
Share on other sites

Stemmer, har en Sig:X. Den trøkker den :) Kjøpte den på Tre-45 i Trondheim for 7-8 år siden. Tror de har slutta å føre merket.

Ellers er jeg fornøyd med ampen, begynner å bli godt brukt. Den låter veldig tight og skjuler ingenting. Har ikke midi, det er vel det eneste jeg av og til savner. Kan absolutt anbefales.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt VHT Pitbull CL50 og den er temmelig fet egentlig. Solgte den til vokalisten i bandet som etter det solgte den til gitaristen i bandet mitt, så har aldri fått tid til å savne den. Den gjør seg godt på begge kanalene, som med mindre jeg har misforstått er 90% lik i tone og gain stages. 5-bånds EQ på dem er jo også ganske bonus. :) Fryette virker til å ha havnet litt bakpå (?). Kom på at de eksisterte for noen uker siden og søkte da opp på siden deres. I følge en kickstarter de hadde i fjor (der de enda ikke har klart å levere ut produktet) er der liv i dem, men ting går meeeeget treigt. Folk ser likevel ut til å være tålmodig med dem. Hvilke sjangre skal ampen brukes til?

Smått off-topic: Han har laget en clean jazz-amp også med power unit eksternt fra forsterkeren. :)

Link to comment
Share on other sites

En amp i mitt eie blir nok brukt til metal stort sett. Nærmere bestemt inn mot doom sjangeren, selv om det er vanskelig å sette ord på sakene.

Spennende å høre om erfaringer med både amper og firmaet forøvrig.

Jeg var litt redd for at det var labert med liv der. De fleste forhandlerne det vises til på nettsiden har ingenting av dem i nettbutikkene iallefall.

Link to comment
Share on other sites

En Pitbull 50 vil funke til doom, men jeg forestiller meg alltid litt mer fuzz i doom en distortion. Om det ikke er tilfellet funker VHT fett. De har mye klarhet og bitt i lyden. Om du vil ha galskapsfuzz anbefaler jeg deg å sjekke ut Hovercraft Amps på Facebook. Der kan du fort snuble deg vekk i fuzz. ;)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk skal du ha Lokmund.

Doom er det beste ordet jeg kommer på for det vi holder på med, men jeg vet ikke om det er "riktig".

(Du kan jo sjekke linken i signaturen hvis du vil lytte litt)

Er nok på jakt etter en litt "tydelig" lyd der strengene synger igjennom og det ikke bare blir "vreng/punch/"

Vanskelig å beskrive lyd :)

Takk for tipset om hovercraft. Skal sjekke det ut.

Edit: Etter en liten lytt på hovercraft (headset på jobb) så tenker jeg det hadde vært ypperlig hvis vi drev med candlemass/krux og og den slags gammel svenskedoom. Men vi er ikke helt der :)

Edited by Prozac
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har forøvrig nettopp vært i studio og spilt inn seig, doomish death metal med ampen min. Var omtrent 'plug & play'. Ble som alltid jævlig formøyd med lyden, Teknikeren var kjapt ute med med Kemper'en sin og fikk laga en profil. Du får jævlig fet doomlyd både på lead og rhythm-kanalen. Alt etter hvilken type doom du spiller.

Ampen låter veldig klar og tight og skjuler ingenting, på godt og vondt (ingenting skjuler slurvete spilling).

Link to comment
Share on other sites

Det bandet heter Killing for Company, skiva er fremdeles under innspilling, dessverre. Kommer vel vinyl en gang til våren. Utenom meg på gitar/bass er det Terje Olsen (Chton/Khonsu) og Terje Kråbøl (nå i Sarke).

Ellers spiller jeg i Exeloume, men der er det reamping i miksen, så det gir ikke noe pekepinn. Manifest brukte den på 'Written in Blood' forøvrig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.