Web Analytics
Jump to content

Forsterkertrøbbel (rør?)


Torh
 Share

Recommended Posts

Har en forsterker hvis lyd kuttet ut tvert i 30W modusen. Flikket den til 15W og da funket den fint. Antok at det var 1 eller 2 av de totalt 4 sluttrinnsrørene som hadde røket. Etterhver forsvant også lyset i lampen, men trodde dette var urelatert til rørproblemet, for jeg har fått fin lyd uten at lampa lyser. Men nå tidligere i uka ble lyden plutselig drastisk redusert, med en rar og ekkel vreng ("farting out"). Så jeg slo av alt.

Er det bare normal rørslitasje? Det rare er at jeg skiftet rør tidligere i vår, så de bør jo vare lengre enn som så.. Tenkte jeg skulle høre litt her før jeg bestiller nye rør, i tilfelle det er noe annet jeg bør passe på.. :)

Link to comment
Share on other sites

Det hadde vært lurt om du oppga hva slags amp dette er, altså merke og modell. Da blir det lettere å hjelpe.

Det er alt for mange her inne (hvis det i det hele tatt er noen igjen her på forumet, da) som tror det er noe feil med røra med en gang noe skjer med en amp.

Mange bytter rør nærmest uten mål og mening og bruker masse unødige penger.

Joda, det kan være et rør som tuller, men de er i utgangspunktet ganske så hardføre.

Etter det du beskriver kan det virke for meg som om du har fått en feil i driftsspenningen. Da mistenker jeg en eller annen feil med nett-trafoen.

Men dette er helt løse antagelser, så hvis du kan komme med "navn og nummer" kan det være lettere å gi råd.

Det som er kinkig er at nesten alle moderne rør-amper er bygget opp på printkort, og her kan mye rart skje, som kan være vanskelig å finne.

Neste spørsmål er da: er du elektronikk-kyndig? Har du noe instrument å måle med osv.

Kom med svarene på dette så skal i alle fall jeg se om jeg kan hjelpe.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sorry, glemte det helt. Valvetech Hayseed 30. I bunn og grunn som en Vox fra tidlig 60-tallet. PTP wiring. Er kun vant med å jobbe med gitarelektronikk, har voltmeter og loddebolt, men er en smule redd for "electrocution".. ;)

Link to comment
Share on other sites

Med mindre den kjører rørene hardt, eller du spiller veldig mye er jeg enig i at et gjennomsnittlig rør bør vare lenger enn det.

Jeg ville forventet lyd i 30-wattsmodus selv om to av utgangsrørene var daue.

Støtter Hanks teori. Legger til at kanskje en mulig årsak kan være at bryteren for å bytte mellom 15/30W har tatt kvelden. Helt på 30wattsiden, og deretter delvis dårlig kontakt på 15w siden...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jeg spurte Rob, som har laget forsterkerne, og han foreslo å prøve rørbytte først. Men bør jeg skifte alle fire da? Eller kan jeg prøve meg fram? Det er fixed bias. Har JJ rør i nå, men har kjøpt fire Sovteks. Blir det trøbbel hvis man mikser disse?

Sent from my iPad using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Bare spør en annen bergenser med røramp, om han kan prøve rørene dine, mange av de her på forumet. Ev. ta de med til en sjappe hvor de har apperat til å teste de, burde ikke koste mange kroner. Sjekk om det er noe løst i rørene.

Link to comment
Share on other sites

Hadde nøyaktig samme problem som du beskriver, etter utallige timer feilsøk selv uten hell (inkludert bytte av caps og rør, kontroll av resistor verdier) gikk den til tekniker som heller ikke fant ut av det (men visste å ta betalt).

Jeg er 99% sikker på at problemet ligger i power supply men det er såpass dyrt at jeg ikke har kjøpt ny enda

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.