Web Analytics
Jump to content

Bygge bass til samboeren


Bassbyggerinnen
 Share

Recommended Posts

Jeg har store ambisjoner om å bygge en bassgitar til samboeren min. Jeg har null erfaring med dette, og har heller ingen peiling på gitarer generelt. Samboeren min har ni (ti?) elgitarer fra før,men ingen bass, så derfor vil jeg prøve meg.

Kanskje en umulig oppgave, men den som intet våger, intet vinner :)

Tenkte kanskje dere her inne har noen tips? Hvor bør jeg begynne, og med hva?

Link to comment
Share on other sites

Byggesett er jo en mulighet. Selv har jeg prøvd et sett fra SAGA. Det var veldig enkelt å skru sammen. Den eneste jobben som tok tid og planlegging var lakkeringen. Det bør vel nevnes at alle delene nå er byttet ut, med unntak av kroppen. Ikke veldig god kvalitet på resultatet altså.

Skulle du ønske et bedre (og naturligvis dyrere) utgangspunkt - anbefales Warmoth på det varmeste.

Om du tenker å lage alt treverket fra bunn, kan jeg bare ønske lykke til med lesingen :-) Ligger mye ressureser på nettet.

Link to comment
Share on other sites

sjekk ut warmoth.com

Her kan du selv velge hvilke deler du vil ha og hvordan den skal se ut. Det er bare å sette sammen bassen når den kommer

Tøv. Det krever en god del forståelse og mikroarbeid (eks båndsliping) selv med byggesett fra de beste fabrikanter.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ingen grunn til å kjøpte HB. Kjøp heller originalen til bedre pris! (for de som tror at HB er bedre enn originalene) https://www.strawyellow.shop/collections/guitar?fbclid=IwAR1GUiTSgd0JOzFmL7DCy1-LgFsAAkGPmm5Cc7V1yJQR8F6xu4tjnuR7wqA  
  • Jeg har to. Du trenger ikke å sjekke kvaliteten. De er ca. akkurat der hvor andre billigproduksjon fra østen ligger. Kjøper du de litt dyrere variantene så øker kvaliteten ganske mye, men det finnes også tilsvarende kvalitet med andre logoer.  
  • Kan være en del bestiller seg en HB for å sjekke kvaliteten bare, men kanskje glemmer at alle instrumenter trenger et ordentlig setup før de virkelig blir spillbare…, og det er ikke så fristende å legge 1500,- på bordet for en ny nut og setup på en gitar en ikke får mer enn 2000+ for…
  • lada er jo ganske kult, da. men har dere lagt merke til hovr mange harley benton det blir solgt på finn for tiden? mye, i forhold til sannsynlig markedsandel, vil jeg si. hva skjedde? VAR de ikkke "nesten identisk kvalitet som fender, gibson" likevel? tvilsomt at jeg vil bytte ut min strat mot en HB, vil  jeg påstå. mange som går på slike sosiale media, bullshit hypes. men når det kommer til stykke, er det en grunn til at de er priset så lavt. men hey, mye tilgjengelige instrumenter betyr lavere pris, så flere begynner å spille (eller ihvertfall har råd til å begynne) gitar. win-win. testet en thomann (hora) oktavmndolin en gang. den var søppel. men noen påstår at slike ting ikke bare er brukbare, men tilogmed god kvalitet. folk er lettlurte.
  • Husker Gitarnorge for +- 10 år siden. Akkurat samme greia. Da hadde nesten alle en Epiphone som var minst like bra eller bedre enn en Gibson Custom Shop.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.