Web Analytics
Jump to content

Fender P-bass oljing av kropp


bjosted
 Share

Recommended Posts

Har fått en Fender P-bass Mexico made, som har vært svartlakkert, men tidligere eier har fjernet plastlakken. Nå er den trehvit, og trenger å bli pusset opp litt. Kroppen trenger en god omgang med pussepapir, og deretter hadde jeg tenkt å olje og vokspolere den. Hva slags olje er det jeg kan bruke og hvilken voks ? Treverket i seg selv er ikke spesielt "mønstrete, men vil kanskje derfor prøve å få en litt dypere tone i det. Halsen har Rosewood fretboard, men vil ikke ha kroppen like mørk. Kroppen er av Or- Setter pris på alle innspill og forslag.

Link to comment
Share on other sites

Det er jo mange veier til målet her, men hva med å teste ut gamle knivmakertriks?

Sørg for å få til en passende finish, men gjerne litt mindre gul enn det du egentlig har tenkt deg. Vannbeisning med en mørk farge for å fylle de mindre tette områdene er ikke uvanlig. Så skaffer du deg bivoks, og mineralsk terpentin. Brekk opp bivoksen, og fyll på med litt terpentin i et syltetøyglass. Ikke vær for spandabel med terpentinen. La det stå noen dager, og rør gjerne litt rundt i ny og ne. Fyll på med mer terpentin til du får en passende konsistens. Påfør dette på kroppen, jeg pleier å bruke en pensel. Gni det inn, en batteridrill med en lammeullskive lager litt varme, og det er bra. Gjenta til du ikke klarer å mette mer.

Det blir ikke veldig blankt, men det er en finish som er veldig lett å vedlikeholde, og som lukter veldig godt. Med riktig vedlikehold, du kan tynne ut resten av voksen og legge på litt med en klut i ny og ne, så er denne finishen nesten evigvarende.

Det er en variant som har lange tradisjoner. Det finnes mange andre varianter over temaet, som kinesisk treolje, tung- oil, Thru- oil og så videre.

Link to comment
Share on other sites

Selve halsen har jo en slags gyllen farge ( lønn tror jeg) og det hadde kanskje blitt litt stilig om kroppen matcher den. Bivoksen vil vel også kanskje gulne treverket litt. Gripebrettet er Rosewood da.

Edited by bjosted
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Da er bassen ferdig pusset opp. Pusset den godt for å fjerne det meste av hakk og riper, og oljet den med benk-olje fire ganger . Tørket i to døgn, før lakkering to strøk. Ble ikke så værst, litt tykk lakk, som burde vært tynnet litt, men det er en bruksbass og ikke til pynt.

post-14317-0-28768900-1414239247_thumb.j

Edited by bjosted
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ingen grunn til å kjøpte HB. Kjøp heller originalen til bedre pris! (for de som tror at HB er bedre enn originalene) https://www.strawyellow.shop/collections/guitar?fbclid=IwAR1GUiTSgd0JOzFmL7DCy1-LgFsAAkGPmm5Cc7V1yJQR8F6xu4tjnuR7wqA  
  • Jeg har to. Du trenger ikke å sjekke kvaliteten. De er ca. akkurat der hvor andre billigproduksjon fra østen ligger. Kjøper du de litt dyrere variantene så øker kvaliteten ganske mye, men det finnes også tilsvarende kvalitet med andre logoer.  
  • Kan være en del bestiller seg en HB for å sjekke kvaliteten bare, men kanskje glemmer at alle instrumenter trenger et ordentlig setup før de virkelig blir spillbare…, og det er ikke så fristende å legge 1500,- på bordet for en ny nut og setup på en gitar en ikke får mer enn 2000+ for…
  • lada er jo ganske kult, da. men har dere lagt merke til hovr mange harley benton det blir solgt på finn for tiden? mye, i forhold til sannsynlig markedsandel, vil jeg si. hva skjedde? VAR de ikkke "nesten identisk kvalitet som fender, gibson" likevel? tvilsomt at jeg vil bytte ut min strat mot en HB, vil  jeg påstå. mange som går på slike sosiale media, bullshit hypes. men når det kommer til stykke, er det en grunn til at de er priset så lavt. men hey, mye tilgjengelige instrumenter betyr lavere pris, så flere begynner å spille (eller ihvertfall har råd til å begynne) gitar. win-win. testet en thomann (hora) oktavmndolin en gang. den var søppel. men noen påstår at slike ting ikke bare er brukbare, men tilogmed god kvalitet. folk er lettlurte.
  • Husker Gitarnorge for +- 10 år siden. Akkurat samme greia. Da hadde nesten alle en Epiphone som var minst like bra eller bedre enn en Gibson Custom Shop.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.