Web Analytics
Jump to content

Her liker å designe selv


Rottenikken
 Share

Recommended Posts

Jeg liker å designe gitar selv. Har man penger nok så får du den slik du vil. Fra 350 dollar til det du er villig til å betale. Ca 7 uker venting fra bestilling. Å skru sammen en gitar og velge delene selv liker jeg. Jeg pleier å bruke skikkelige Fender deler og har planer om en Telecaster designet av meg selv på warmoth.com.

Link to comment
Share on other sites

Det går an å bare skru sammen en Warmoth, men resulatet er også deretter. Jeg anbefaler deg å sette deg litt inn i hva det vil si å "sette sammen en gitar". Fretsene MÅ (eller i det minste bør) alltid jobbes med, uansett hvor flotte og dyre løse halser du kjøper. Ta en titt her for å se hvor mye arbeid det (i følge meg) ligger i å sette sammen en Warmoth:

http://forum.gitarnorge.no/topic/53983-korinary-stratocaster-5-update-look-at-what-i-have-createeeed/

Link to comment
Share on other sites

Mener selv at halsen fra tråden til UglyCasanova må ha sluppet unna QA hos Warmoth siden det ene båndet var helt klart lavere enn nabobåndene. Hvis ikke så er i alle fall Warmoth helt uaktuelt for meg i fremtiden.

Likte forøvrig bygget i den refererte tråden til UglyCasanova meget bra :-)

Link to comment
Share on other sites

Even a Custom Shop neck needs fret leveling. It's one of those things that you just don't know about until you find out. Frets don't come out level regardless of who installs them, thus the need for fret leveling all necks.

As I said before, you can assemble the guitar and play it to determine the need (or lack of) for a fret leveling. Or just go ahead and do it. The tooling-up isn't too expensive, and it is something you will be glad you can do yourself in the long run. As many have previously stated, it is probably the single most important "mod" you can do to any guitar.

-Ron Kirn

Selvfølgelig er halsen spillbar, men båndene er garantert ikke rette. Tenk hvor mye trykk som oppstår av å installere 21-24 bånd i et stykke treverk. Det er ganske basic fysikk, og det er fysisk umulig at alt skal holde seg på plass. Ingen produsenter installerer båndene og legger halsen under spenning fra strenger over lengre tid, før de jevner ut båndene. Det tar for lang tid/koster for mye penger. Derfor må du gjøre det selv, om du ønsker en optimalisert hals.

Hvis du fortsatt mener at dine bånd er kliss jevne uten leveling; du kan ikke se det med øynene. Det er brøkdeler av en millimeter det er snakk om.

Edited by UglyCasanova
Link to comment
Share on other sites

Har ikke særlig lyst til å "rote" selv med ( gjøre de eventuelt verre) halser på dyre gitarer .

Og betale noen mange tusen for å gjøre det her til lands er ikke aktuelt ( har vært borti et meget kjent Oslo firma som totalt ødela en dyr Gibson en gang for lenge siden...så stoler ikke på folk) . Hadde jeg vært proff musiker hadde jeg sikkert fått de beste gitarene sett over .

Får vel bare justere halsene og leve med de . Noen av de er bra , men for min del er de beste halsene på USA Gibson ( dyrere modeller ..ikke CS) , Dean USA .

Alt jeg har av Fender/Ibanez og lign med tremolo og påskrudde halser er ikke like bra på strengehøyden . Floyd Rose gitarene er mest stress å få bra strengehøyde på for min del .

Alle er justert på truss rod .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.