Web Analytics
Jump to content

Her liker å designe selv


Rottenikken
 Share

Recommended Posts

Jeg liker å designe gitar selv. Har man penger nok så får du den slik du vil. Fra 350 dollar til det du er villig til å betale. Ca 7 uker venting fra bestilling. Å skru sammen en gitar og velge delene selv liker jeg. Jeg pleier å bruke skikkelige Fender deler og har planer om en Telecaster designet av meg selv på warmoth.com.

Link to comment
Share on other sites

Det går an å bare skru sammen en Warmoth, men resulatet er også deretter. Jeg anbefaler deg å sette deg litt inn i hva det vil si å "sette sammen en gitar". Fretsene MÅ (eller i det minste bør) alltid jobbes med, uansett hvor flotte og dyre løse halser du kjøper. Ta en titt her for å se hvor mye arbeid det (i følge meg) ligger i å sette sammen en Warmoth:

http://forum.gitarnorge.no/topic/53983-korinary-stratocaster-5-update-look-at-what-i-have-createeeed/

Link to comment
Share on other sites

Mener selv at halsen fra tråden til UglyCasanova må ha sluppet unna QA hos Warmoth siden det ene båndet var helt klart lavere enn nabobåndene. Hvis ikke så er i alle fall Warmoth helt uaktuelt for meg i fremtiden.

Likte forøvrig bygget i den refererte tråden til UglyCasanova meget bra :-)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har satt sammen en betydelig mengde gitarer opp gjennom åra (inkl en god del fra Warmoth), og har aldri vært borti halser som ikke har trengt en level/crown-jobb. Det eneste unntaket var en rimelig telehals fra DR-parts. Der var det kun nødvendig å runde av bånd-endene.

Link to comment
Share on other sites

Even a Custom Shop neck needs fret leveling. It's one of those things that you just don't know about until you find out. Frets don't come out level regardless of who installs them, thus the need for fret leveling all necks.

As I said before, you can assemble the guitar and play it to determine the need (or lack of) for a fret leveling. Or just go ahead and do it. The tooling-up isn't too expensive, and it is something you will be glad you can do yourself in the long run. As many have previously stated, it is probably the single most important "mod" you can do to any guitar.

-Ron Kirn

Selvfølgelig er halsen spillbar, men båndene er garantert ikke rette. Tenk hvor mye trykk som oppstår av å installere 21-24 bånd i et stykke treverk. Det er ganske basic fysikk, og det er fysisk umulig at alt skal holde seg på plass. Ingen produsenter installerer båndene og legger halsen under spenning fra strenger over lengre tid, før de jevner ut båndene. Det tar for lang tid/koster for mye penger. Derfor må du gjøre det selv, om du ønsker en optimalisert hals.

Hvis du fortsatt mener at dine bånd er kliss jevne uten leveling; du kan ikke se det med øynene. Det er brøkdeler av en millimeter det er snakk om.

Edited by UglyCasanova
Link to comment
Share on other sites

Har ikke særlig lyst til å "rote" selv med ( gjøre de eventuelt verre) halser på dyre gitarer .

Og betale noen mange tusen for å gjøre det her til lands er ikke aktuelt ( har vært borti et meget kjent Oslo firma som totalt ødela en dyr Gibson en gang for lenge siden...så stoler ikke på folk) . Hadde jeg vært proff musiker hadde jeg sikkert fått de beste gitarene sett over .

Får vel bare justere halsene og leve med de . Noen av de er bra , men for min del er de beste halsene på USA Gibson ( dyrere modeller ..ikke CS) , Dean USA .

Alt jeg har av Fender/Ibanez og lign med tremolo og påskrudde halser er ikke like bra på strengehøyden . Floyd Rose gitarene er mest stress å få bra strengehøyde på for min del .

Alle er justert på truss rod .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.