Web Analytics
Jump to content

tanker om anskaffelse av bass amp


whiplash
 Share

Recommended Posts

Har kommet dit hen at jeg ser på "ny" bass forsterker. Spiller mest med fingrene, noe slap og pop, og litt med plekter. Spiller litt av alt: jazz, funk, viser, folk, pønk, rock og metal.

Tenker å kjøre inn i et 4*10 Ebs Proline evt. utvide med et 1*15.

Har gravitert mot EBS fafner 2 og TC Electronics RH 750, men er usikker på hva jeg skal velge.

Pris og vekt er ikke høyt prioritet.

Håper noen mer erfarende/bevandrede kan gi erfaringene sine. På forhånd takk.

Edited by whiplash
Link to comment
Share on other sites

Jeg er kjempefornøyd med TC RH450, i alle fall. Selv om jeg nå skal selge den, så er det den beste ampen jeg har hatt (er i litt trang økonomi nå, og jeg bruker den ikke for tida). Sinnssykt allsidig! Den er stort sett helt lik som RH750 utenom watt-styrken. Tror du vil klare deg lenge med 450, forresten. Jeg har spilt på flere øvinger, og har ikke hatt den over 2-3 på master volum. ;) Jeg går veldig god for TC i alle fall.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er i den gaten at jeg mener "Hvorfor så dyrt?" og er blitt helfrelst Hartke-fan, Spesielt HyDrive serien med en HA5500 låter helt kung. Kjøpte egentlig HA5500 for ha mens en Trace Elliot var på Service, Jeg endte opp med å selge Trace'n.

Hartke brukes av "alle" fra Dave Ellefson i Megadeth til Victor Wooten, så det er snakk om temlig bredt bruksområde ;)

Link to comment
Share on other sites

Fafner og RH750 låter ganske forskjellig. I grunnlyd er Fafner cleanere enn 750. Du kan skru Fafner over mot 750, mens 750 aldri kan bli så clean som Fafner. Fafner er dyrere, større og tyngre...og kan spille i 2 ohm.

Som flere har nevnt finnes det billigere alternativer, som vil gi deg omtrent like mye amp.

Det ligger en GK Fusion 550 til salgs på Facebook, jeg hadde kanskje vurdert den i stedet, og hatt penger til overs til noen fine kabinetter...:)

Link to comment
Share on other sites

Heftig priset sak, det. Han som solgte meg EBS Reidmar skulle oppgradere til Fafner, men det var en endorsement-deal, om jeg skjønte det riktig.

Kikket på demovideoen som ligger på 4sound, og det er flotte muligheter til å skru lyd med den. Jeg synes det er veldig mange penger for en amp, men på den annen side er det en dråpe i havet i forhold til hva folk bruker på andre ting, som utstyrspakker til bilen, ferieturer til eksotiske strøk, designervesker osv. Har du råd, og den er drømmen, så tar du den. Bare husk at såpass dyre ting kan det hende det er vanskelig å finne en kjøper til om du skulle ønske å selge den igjen.

Link to comment
Share on other sites

Var aldri fornøyd med Fafnerene på Øvingshotellet, men alt er jo hver sin smak, Har et par EBS Pedaler jeg derimot digger :)

Det er jo ikke Fafner II, og dessuten er den EBS 610 kassa som blir brukt der ganske scoopa i lyden IMO. Den låter helt anderledes enn EBS410, som er en veldig bra kasse.

Edited by Bugbass
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
  • Nei,har ikke peiling,men:Legg ved flere bilder av detaljer,og bilde av baksiden også,og oppgi dimensjonen på nøkkelen til trussrod justering (tommer/millimeter?) så kanskje noen kan hjelpe deg.Et spørsmål tilslutt,hvordan vet du at det er canadian maple?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.