Web Analytics
Jump to content

tanker om anskaffelse av bass amp


whiplash
 Share

Recommended Posts

Har kommet dit hen at jeg ser på "ny" bass forsterker. Spiller mest med fingrene, noe slap og pop, og litt med plekter. Spiller litt av alt: jazz, funk, viser, folk, pønk, rock og metal.

Tenker å kjøre inn i et 4*10 Ebs Proline evt. utvide med et 1*15.

Har gravitert mot EBS fafner 2 og TC Electronics RH 750, men er usikker på hva jeg skal velge.

Pris og vekt er ikke høyt prioritet.

Håper noen mer erfarende/bevandrede kan gi erfaringene sine. På forhånd takk.

Edited by whiplash
Link to comment
Share on other sites

Jeg er kjempefornøyd med TC RH450, i alle fall. Selv om jeg nå skal selge den, så er det den beste ampen jeg har hatt (er i litt trang økonomi nå, og jeg bruker den ikke for tida). Sinnssykt allsidig! Den er stort sett helt lik som RH750 utenom watt-styrken. Tror du vil klare deg lenge med 450, forresten. Jeg har spilt på flere øvinger, og har ikke hatt den over 2-3 på master volum. ;) Jeg går veldig god for TC i alle fall.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er i den gaten at jeg mener "Hvorfor så dyrt?" og er blitt helfrelst Hartke-fan, Spesielt HyDrive serien med en HA5500 låter helt kung. Kjøpte egentlig HA5500 for ha mens en Trace Elliot var på Service, Jeg endte opp med å selge Trace'n.

Hartke brukes av "alle" fra Dave Ellefson i Megadeth til Victor Wooten, så det er snakk om temlig bredt bruksområde ;)

Link to comment
Share on other sites

Fafner og RH750 låter ganske forskjellig. I grunnlyd er Fafner cleanere enn 750. Du kan skru Fafner over mot 750, mens 750 aldri kan bli så clean som Fafner. Fafner er dyrere, større og tyngre...og kan spille i 2 ohm.

Som flere har nevnt finnes det billigere alternativer, som vil gi deg omtrent like mye amp.

Det ligger en GK Fusion 550 til salgs på Facebook, jeg hadde kanskje vurdert den i stedet, og hatt penger til overs til noen fine kabinetter...:)

Link to comment
Share on other sites

Vanlig Fafner eller Fafner II?

Link to comment
Share on other sites

Heftig priset sak, det. Han som solgte meg EBS Reidmar skulle oppgradere til Fafner, men det var en endorsement-deal, om jeg skjønte det riktig.

Kikket på demovideoen som ligger på 4sound, og det er flotte muligheter til å skru lyd med den. Jeg synes det er veldig mange penger for en amp, men på den annen side er det en dråpe i havet i forhold til hva folk bruker på andre ting, som utstyrspakker til bilen, ferieturer til eksotiske strøk, designervesker osv. Har du råd, og den er drømmen, så tar du den. Bare husk at såpass dyre ting kan det hende det er vanskelig å finne en kjøper til om du skulle ønske å selge den igjen.

Link to comment
Share on other sites

Var aldri fornøyd med Fafnerene på Øvingshotellet, men alt er jo hver sin smak, Har et par EBS Pedaler jeg derimot digger :)

Det er jo ikke Fafner II, og dessuten er den EBS 610 kassa som blir brukt der ganske scoopa i lyden IMO. Den låter helt anderledes enn EBS410, som er en veldig bra kasse.

Edited by Bugbass
Link to comment
Share on other sites

Vel, jeg skal ikke uttale meg. Er godt fornøyd med EBS Reidmar, jeg, og øvingshotell finnes ikke her jeg bor. ;)

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ingen grunn til å kjøpte HB. Kjøp heller originalen til bedre pris! (for de som tror at HB er bedre enn originalene) https://www.strawyellow.shop/collections/guitar?fbclid=IwAR1GUiTSgd0JOzFmL7DCy1-LgFsAAkGPmm5Cc7V1yJQR8F6xu4tjnuR7wqA  
  • Jeg har to. Du trenger ikke å sjekke kvaliteten. De er ca. akkurat der hvor andre billigproduksjon fra østen ligger. Kjøper du de litt dyrere variantene så øker kvaliteten ganske mye, men det finnes også tilsvarende kvalitet med andre logoer.  
  • Kan være en del bestiller seg en HB for å sjekke kvaliteten bare, men kanskje glemmer at alle instrumenter trenger et ordentlig setup før de virkelig blir spillbare…, og det er ikke så fristende å legge 1500,- på bordet for en ny nut og setup på en gitar en ikke får mer enn 2000+ for…
  • lada er jo ganske kult, da. men har dere lagt merke til hovr mange harley benton det blir solgt på finn for tiden? mye, i forhold til sannsynlig markedsandel, vil jeg si. hva skjedde? VAR de ikkke "nesten identisk kvalitet som fender, gibson" likevel? tvilsomt at jeg vil bytte ut min strat mot en HB, vil  jeg påstå. mange som går på slike sosiale media, bullshit hypes. men når det kommer til stykke, er det en grunn til at de er priset så lavt. men hey, mye tilgjengelige instrumenter betyr lavere pris, så flere begynner å spille (eller ihvertfall har råd til å begynne) gitar. win-win. testet en thomann (hora) oktavmndolin en gang. den var søppel. men noen påstår at slike ting ikke bare er brukbare, men tilogmed god kvalitet. folk er lettlurte.
  • Husker Gitarnorge for +- 10 år siden. Akkurat samme greia. Da hadde nesten alle en Epiphone som var minst like bra eller bedre enn en Gibson Custom Shop.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.