Web Analytics
Jump to content

Organisering av foretak, organisasjonsnr?


LTBR
 Share

Recommended Posts

Hei! Har både postet og lest litt ang dette uten å bli så mye klokere. Er det noen som vet/kan dele hvordan dere i bandet gjør det for å få et organisasjonsnr og samtidig få minst mulig skatt/papirarbeid og styr rundt dette? Det er jo bare en hobby;)

Min sak: 5 stykker i bandet, spiller litt irundt, kanskje 5-10 spillinger i året, de fleste gangene får vi pengene rett i lomma, men noen ganger krever oppdragsgiver orgnr, hvilket vi ikke har. Da må vi registrere på personnr og får det på selvangivelsen osv. Tenkte å opprette et "foretak" men der er det mye forskjellig å velge mellom, får ti nye spørsmål for hvert svar jeg leser;) Hva passer best for oss? Tipper vi går i null med alle utgifter ved årets utløp, iallefall ikke snakk om noen store summer.

Fulgte denne oppskriften i hui og hast forrige uke, ikke hørt noe enda: http://www.musikk.no/band/penger/grasrotandel/noyaktig-f/

Men i etterkant ser jeg at det kanskje ikke er det ideelle, står at vi ikke kan ta ut mere enn 4000kr iløpet av et år.

Noen som kan komme med noen gode råd?

Link to comment
Share on other sites

Har du gjennomført den lista vil det ligge en melding i din meldingsboks i Altinn. Den blir liggende til alle har signert elektronisk. Når alle har signert elektronisk vil meldingen automatisk bli oversendt til Brønnøysund for endelig registrering. Logg inn på www.altinn.no med f.eks. BankID og se hvordan det ligger an. Du kan også stoppe meldingen om ønskelig, men når alle har signert er det for sent.

Å kunne være en del av grasrota kan gi noen kroner i kassen. I tillegg til momskompensasjon blir det en fin pott (selv om denne har blitt redusert fra 100 % de siste årene) - http://www.regjeringen.no/nb/dep/kud/tema/frivillig_virksomhet/momskompensasjon-til-frivillige-organisa/momskompensasjonsordning-for-frivillige-.html?id=589333

Hvorvidt det er den ideelle organisasjonsformen eller ikke skal jeg ikke si noe om. ENK (enkeltpersonforetak) kan godt vurderes. Det er det nærmeste du kommer privatperson med org.nr.

Link to comment
Share on other sites

Ja da er vi igang igjen ? Veldig rart at ingen vet hva som er det beste? Må jo være flere i samme situasjon som oss. Hvordan gjør dere det egentlig der arrangør krever orgnr? Kan vi da si at det har vi ikke, men vi kan sende 5 fakturaer med våre personnr på istedet? Blir jo feil om kun en i bandet ordner eget foretak med tanke på reell inntekt og skatt pga dette, da honorar skal deles på fem.

Link to comment
Share on other sites

Alle bør ha sitt eget enkeltmannsforetak, og en bør fakturere oppdragsgiver samlet og ta hovedregnskapet.

Så får de andre i bandet fakturere fra hvert sitt enkeltmannsforetak til den som tar hovedregnskapet.

Hørs kanskje litt vel omstendelig ut, men er greit å ha når det trengs å ha full oversikt.

Og et slikt system er veldig greit å ha når skattefuten vil ha pengene sine.

Link to comment
Share on other sites

Ok, det høres litt fornuftig ut ? I vårt tilfelle er det ikke snakk om at dette kan bli et bærekraftig foretak på sikt for å si det sånn, hehe. Får man opprettet et ENK med denne forutsetningen da? Må man levere regnskap uansett inntekt på foretaket?

Link to comment
Share on other sites

Du må ikke levere regnskap hvis det er å anse som en hobby. Tror likningsmyndighetene har brukt en grense på 50.000,

men er ikke sikker på om det er forandringer på det nå.

Jeg vil anbefale å levere regnskap uansett. Da har man dokumentasjon på plass

og slipper å få krav på ting som er veldig vanskelig å dokumentere i etterhånd.

Her har jeg brent meg sjøl, og det ble en dyr erfaring.

Går regnskapet i minus kan du få igjen penger på skatten man betaler i sin vanlige jobb.

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

Det enkleste er nok enkeltmannsforetak ja. I vårt band oppretta vi DA, og det var mye styr mtp. regnskap, skjemaer osv. Og helt unødvendig

for oss egentlig. Har jo ikke tallsans, så heiv oss på etter anbefaling fra en såkalt kompis :P
Dama driver litt med foto og har et enk. , og det virker kjekt og enkelt :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt enkeltmannsforetak (en liten biinntekt), og for meg var dette med regnskap og poster skikkelig PITA. Det var nesten mer jobb med regnskapet enn jobben, og regnskapsprogrammet var ikke gratis heller. Videre ble plutselig selvangivelsen 10 ganger mer komplisert.

Jeg regner min matematiske og tekniske forståelse til å være godt over gjennomsnittlig, men for meg var regnskapet alt annet enn enkelt. Fristende å sette bort, men jeg tror det er vanskelig å få den utgiften til å gå opp hvis man ikke har en ganske god inntekt.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Stemmer nok med synsing. Særlig hvis du har holdt på noen år i grenselandet mellom hobby og skattbar inntekt.

Likningsmyndighetene som sjekker mine tall har reagert når inntekten overstiger 50.000kr.,

men det er helt riktig at de ikke vil bekrefte at det er noen fast grense de forholder seg til.

Link to comment
Share on other sites

Hei. Er vel ingen tvil om at vårt prosjekt går under hobbybasis. Men hvordan får man et orgnr når man driver på hobbybasis? Kan jeg opprette et ENK, få et orgnr og bare "drite" i å føre regnskap osv siden det ikke er snakk om noen store summer alikevel? Off, dette er ikke lett altså. Finnes det alternativ der arrangør krever orgnr og vi ikke har det som gjør at det ikke blir noe trøbbel for arrangør alikevel? Det er dette med personnr, husker vi måtte fylle ut det engang fra arrangør, finnes det noe "mal" på dette skjemaet?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.