Web Analytics
Jump to content

Nye pickuper til Stratocaster?


jenss
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg søker råd om valg av nye pickups til min Fender Stratocaster. Jeg har en Fender Stratocaster American Standard med Custom Shop Fat '50s Single-Coil pic-ups. Som forsterker broker jeg en Fender Princeton 65 Reverb. Jeg har også en Roland Cube 100 fra rundt 1980. Til mitt bruk som Karokegitarist på “gutterommet” er dette for så vidt mer enn godt nok. Men jeg er litt opptatt av 60-talls lydbilde og vurderer å sette inn nye pickuper. Jeg har sett på 1959 Epic Series picups fra Klein. Noen på forumet som her erfaringer med disse pickupene og/eller noen som kan noen formening om jeg vil merke noen vesentlig forskjell på lydbildet ved eventuelt bytte?

Hilsen jens

Edited by jenss
Link to comment
Share on other sites

Du verden for ett utvalg Klein har. Leser at de påstår de er de eneste som har undersøkt magnetene. WTF? Blir skeptisk når produsent kommer med slike uttalelser som menes å virke mot andre produsenter, og særlig når det er feil.

Jeg veit ikke mer enn det som produsenten oppgir. Men noen andre som leverer ferdig montert plekterbrett med god 60-tallslyd?

Jens

Link to comment
Share on other sites

Har samme pickups. Klarer å låte som alle gitarister i hele verden, utenom Frode Alnæs. Der må jeg kaste inn håndkleet.

Jeg spilte med Frode i sommer, han brukte noe så ukult som Lace Sensors :)

Når det gjelder SC pickuper er Suhr V60LP og ML (Michael Landau) klare favoritter for min del

Men har bra erfaringer med så mye. F,eks Motorcity, Bare Knuckles, Lindy Fralin, DiMarzio, Duncan osv

Det som gjør det så vanskelig å annbefale pickuper er at du vet ikke hvordan det låter før du har prøvd.

Jeg vet av erfaring at pickuper som låter fantastisk i en gitar ikke nødvendigvis gjør det i en annen...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hei igjen og takker igjen for mange gode tips. Lyden av 60-tallet finner jeg bl.a. fra det gamle Shadowbandet Saunters fra Trondheim

og The Shadows "Midnight" https://www.youtube.com/watch?v=t8q1u35NRk0. Eller denne demoen fra Fender på en Fender American Vintage '56: https://www.youtube.com/watch?v=QogUR7H3psQ. Noe av dette fant jeg i bl.a. dette lydklippet http://www.kleinpickups.com/sounds/stratltdirty2-02.wav fra Klein. Fordelen for meg som pensjonist og ekte amatør, er at Klein tilbyr ferdigsydd plekterbrett, da jeg ikke vet om jeg er i stand til å sette sammen en komplett pakke med switch, potmetre etc.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.