Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Død høyttaler


Anbefalte innlegg

Har en høyttaler hjemme nå som virker ganske defekt. Den har stått i et 4x12 kabinett der eieren har vært ivrig med å bytte ut elementer og har loddet selv. Har aldri sett eller hørt kabinettet, har bare denne ene høyttaleren. Når jeg måler den viser den drøye 7 Ohm, og det er jo ganske normalt for et 8 ohms element. Når det kobles til forsterker er det usannsynlig lav lyd i det, kan såvidt høre noe.

Noen som har vært borti lignende, og er det i såfall noe som kan fikses? Er dette et symptom på 'sprengt' høyttaler? Det er ikke synlige skader...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sørg for at det er heelt stille der du er.
Ta elementet ut.
Lag en så perfekt "ring" som du klarer med fingrene dine, og sett de ned på membranen, sånn 75% utpå. Skyv forsiktig membranen innover med så jevn kraft som du får til. Fem- seks millimeter holder.
Lytt. Skraper det? Hvis ja, sprengt.

Gjenta seansen, men denne gangen setter du fingrene på baksiden av menbranen, og skyver utover. Da er det vanskelig å få brukt mer enn 8 fingre, men du skjønner tegninga.

Det er større sjans for at det skraper når du skyver utover. Gjør det det, så er den sprengt.

Du kan også koble på den en forsterker på noen watt, trenger å ikke være så veldig mye, og gjerne en "stereoanleggforsterker" med uforvrengt lyd, og høre på hvordan den låter. Skurrer det når du drar på litt, så er den sprengt. Gi den litt bass, det avslører like feil.

Du vet sikkert dette, men nevner det likevel, en høyttaler som er tatt ut av baffelet/kassa låter mye lavere enn i kassa, særlig i bassen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.