Web Analytics
Jump to content

Basförstärkare luktar bränt och säger bruuuummm.


TUFFTUFFTUFF
 Share

Recommended Posts

Hej, härom dagen när vi övade så råkade basisten dra ut högtalarkabeln mellan hennes kabinett och topp (Ashdown 600 Mag topp) på sin förstärkare. Luktade bränt. Efter det så låter det bara BRUUMMMMM när hon kopplar toppen till ett kabinett, BRUMMMET blir inte högre eller lägre om man kopplar in bas, höjer/sänker volymratten (eller andra rattar) eller trycker in några andra knappar, bara on/off. Jag antar att den må leveres in, men är det nån som har nån aning om vad som antagligen har tagit kvällen? Är det liksom något vi borde checka innan vi drar den till en dyr ampman/dame?

Om nån kan leda henne i riktig riktning så är hon väldigt tacksam :) .

Link to comment
Share on other sites

Skifte til dronemusikk? :P

Spøk til side, en transistortopp skal tåle å kjøres uten last, dvs at den ikke skal gå i stykker selv om det ikke er noen kasse koblet i. Det den ikke tåler, er kortslutning. Nå vet ikke jeg om hun brukte Speakon eller jack, men jackplugger har den svakhet at de kan kortslutte.

Derfor er det en mulighet for at det oppsto en kortslutning hvis toppen sto på, og hun tok ut pluggen når det var spenning på forsterkeren.
Jeg trodde nye forsterkere var sikret mot dette, men likevel, her her det altså skjedd noe.

Uten at jeg er ampdoktor, så har jeg da vært med på at utgangstransistorer ryker. Enten blir det helt stille, eller så bruuuummer det. Lukten du nevner forteller jo også noe om svidde komponenter.

Jeg er redd det er lite dere kan gjøre selv. Er den nyere enn fem år, er det jo bare å finne kvitteringen og levere den inn, og se hva som skjer.

Link to comment
Share on other sites

Nøstet litt mer i det Castor nevner:

Koplingsskjema til en litt mindre forsterker (300-500). http://www.schematicsunlimited.com/a/ashdown/ashdown-abm500-bass-magnifier-schematic

Ser ut som de bruker par av buz901p/buz906p transistorer i utgangstrinnet. Tre par på 500 watteren, kanskje er det så enkelt at 600en har fire par. På ebay ligger de på ca Nok 60 per par ser jeg. (men det er jo ikke sikkert at det er transistorene som er røket/det eneste som er røket.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.