Web Analytics
Jump to content

Knekt gitarhals, fikse selv?


Recommended Posts

Var så uheldig å knekke halsen på en konsert i helga.

Gitaren det gjelder er en PRS Mira. Ser ut som limet har løsnet litt, og noe har sprukket opp litt. Overrasket over bruddet, da gitaren ikke tok et veldig hardt fall mot scenegulvet, men det kan skyldes ujenvt underlag som gjorde at den fikk et slag mot et svakt punkt. Det er et veldig clean brudd, ingen fliser eller lakk som har noe å si.

Er dette noe jeg kan begi meg ut på selv? Er middels god til å fikse ting, men da helst ting som er mekaniske/elektriske.

Bilde:

post-1756-0-72457700-1409649840_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Dette får du til. Jeg hadde fjernet litt lakk hvis det trengs og så mye gammelt lim som mulig, slik at du får "tre mot tre", og så brukt god til på å få halsen i riktig vinkel sideveis.
Så er det bare på med lim og limtvinge. Er det "tight fit", hadde jeg brukt trelim, hvis ikke. er det epoxy som gjelder. Mener jeg.

Link to comment
Share on other sites

Okay takk!

Ser ikke ut som det er noen limrester, så kan se ut til at det bare er et clean brudd. Limes halsen både på undersiden og på sidene? Eller er det kun undersiden som limes mot kroppen? Altså den flaten med hull i, på bildet.

Det er en veldig tight fit, og jeg tror jeg må banke lett for å få på plass halsen. Har ikke prøvd etter jeg tok delene fra hverandre for å spare mest mulig på treverket.

Jeg har noe trelim som er kjøpt i en ordentlig sjappe. Kan jeg bruke dette?

a1961dd0-6cff-4749-8eba-5f7a2db2fad8.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nei. Dette limet bør du ikke bruke, fordi det er vinterlim. Det har seg slik (har jeg lest og blitt fortalt), at det ikke egner seg til slik liming da det bestandig kommer til å være litt plastisk, det vil si aldri helt stivt, og limfugen kan bevege seg bittelitt. Jeg har aldri testet, bare blitt advart (av en møbelsnekker) mot å bruke det til ting som ikke skal kunne røre seg. Har funnet den samme informasjonen på nettet også.
Skulle du finne på å handle deg epoxy, så kjøp sånn "treg" versjon, altså ikke noe hurtigherdende saker.

Det diskuteres jo ganske heftig blant "limsniffere" (sic) også, men her er en liten oversikt fra en kar med lang erfaring:

http://www.frets.com/FretsPages/Luthier/Data/Materials/gluechart.html

Link to comment
Share on other sites

Løkke te! Håper det ordner seg :)

Og i en bisetning;

To-komponents tregherdende epoxy er alltid greit å ha liggende til det aller meste :)

Såklart jeg har det liggende ;) Fikser det meste med det. Men har hørt at trelim er veldig bra på.... treverk.

Og litt OT. Faen for en bra gitar! En av de beste jeg har spilt på! Endte opp med å kjøpe den. (Da jeg knakk den mens jeg lånte den... :ninja: )

Edited by oystein1988
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.