Web Analytics
Jump to content

Lage ny batteriholder i hvilket materiale?


Recommended Posts

Hei, nå har det seg slik at jeg har en dobbel 9v holder lik den under:

Battery_Box.jpg

Den ene holder et 9v batteri, greit nok. Men den andre må huse to AA batterier for 3v til trådløs sender, som er større. Jeg prøvde først med varme for å utvide holderen, men det nyttet ikke (den utvidet seg med press fra batteri, men deformasjonen er nådd ytterpunktet og det er fortsatt trangt, i tillegg til at AA er lengre enn 9v batteriet, så luka vil ikke helt igjen.). AAA batteri er uaktuelt grunnet elendig kapasitet i forhold til storebroren.

Noen som vet hva det beste materiale og fremgangsmåte er for å forme en ny holder på? Ser for meg å støpe plastikk er knotete og tidkrevende, mens epoxy og glassfiber også høres vanskelig ut i så små størrelser, men lenge siden jeg jobbet med slikt, og jeg har minimalt med erfaring på feltet.

Edited by tronni
Link to comment
Share on other sites

Hm. Biltema har klare plastplater som kan sages, freses og i det hele tatt. Er det noe?

Eller hva med denne?

http://www.ebay.com/itm/AA-Battery-Case-2XAA-2xAA-2-AA-3V-Battery-Holder-Battery-Box-with-Shield-/251629024543?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a9642351f

Hvis du kan gjemme batteriene, er det jo veldig enkelt å lime sammen to AA- batterier med smeltelim, bruke litt smergelpapir på polene, og så lodde på noen ledninger. Det har jeg gjort mange ganger. Varm loddebolt, flussmiddel og ru overflate, og det blir så bra, så.

Siden de skal skiftes relativt ofte, er det sikkert greit med en holder.

Link to comment
Share on other sites

Litt av poenget er å redusere antall dinger bak på gitaren, så jeg vil holde meg til én batteriholder med to lommer. Jeg er veldig fornøyd med den fra stewmac, ser ryddig ut og er enkel å bruke. Den du linket til ser ut til monteres inni, men for å gjøre bruk enklest skal jeg aldri behøve å åpne gitaren.

Setter du virkelig 300-350 grader på batteripolene?

Kappe og lime plastplater er en mulighet, men jeg skulle gjerne sett det var en bedre måte. Noe som ser skikkelig ut og er formet for å passe akkurat to AA batterier som kan slippe ned i den nevne dobbelbatteriholderen.

Om noen har erfaring med epoxy/fiber i liten skala er jeg interessert i å høre fra deg.

Edited by tronni
Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg må innrømme at jeg har loddet på den måten mer enn en gang, og det har gått bra. Skal innrømme at jeg har brukt hansker og vernebriller. Jeg vet det ikke er risikofritt, men med godt med flussmiddel, en varm loddebolt med stor kontaktflate og fersk fortinning har jeg aldri hatt problemer. Jeg vet at det ikke er helt ufarlig.
Det blir jo veldig varmt hvis man bruker sånn kontaktpunktsveising også, og tiden man varmer opp bør jo gjøres så kort som overhode mulig.

Ser at du gjerne vil ha en holder. Har sett på ebay at det selges DC-DC- konvertere, blant annet fra 9v ned til 4,5 volt med rundt 90% effektivitet. De finnes i miniversjoner. Er det en vei å gå, kanskje? Disse greiene koster ikke stort.

Denne for eksempel? http://www.ebay.com/itm/2pcs-DC-DC-Voltage-Step-Down-Converter-Buck-Module-9-V-35V-to-3-3V-5A-/261545698379?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&hash=item3ce556a44b

Ellers kan du kikke litt på Sugru. Silikonmasse som kan formes, og blir utrolig hard, Kle batteriene med gladpack, og sett i gang. Jeg har ikke prøvd, men er ganske sikker på at det lar seg gjøre å "støpe inn" metallstykker til batteriene i materialet.

Link to comment
Share on other sites

Ser i ettertid at det var fryktelig dumt av meg å foreslå det der med å lodde rett på batteriet. Det er farlig, og ikke uten risiko for personskade.

Man bør være en dreven loddeboltoperatør, og selv da er det en tvilsom praksis.

Beklager, det er ikke noe jeg vil anbefale noen å gjøre.

Link to comment
Share on other sites

Har tenkt tanken på dc/dc omformere, men jeg stiller meg meget skeptisk til den faktiske energiutnyttelsen. Kanskje noen elektroingeniører kan lyse opp om prinsippet og faktisk utnyttelse. Og 4,5v blir sannsynligvis for mye for en digital enhet som skal ha 3v, kan jeg tenke meg. Hadde jo vært praktisk dog.

Edited by tronni
Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte en neve slike (lignende) for en tid tilbake. Har ikke prøvd dem, men hvis jeg ikke tar feil, skulle den typen jeg handlet være justerbare i forhold til voltstyrke. Hvis du vil, kan du få en. Så kan du jo bare teste. Regner med at du klarer å sjekke volt med og uten litt last. Jeg har flere enn det jeg trenger.

Den jeg linket til, var nok ikke noen innertier, da det ser ut som den klarer tre volt.

Vet ikke om du får opp noe på denne linken, men det er denne- http://www.ebay.com/itm/191075539200?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Søk på dette hvis linken ikke funker-

DC-DC LM2596 Step Down Adjustable Power Supply Module Converter 1.3V-35V Trendy

(Hvordan en DC-DC regulator kan være trendy går over min begripelse, men likevel..)

En sånn er din hvis du sender meg en PM med navn og adresse.

Link to comment
Share on other sites

Litt av poenget her er vel at den 3V-forsyningsdelen skal forsyne en trådløs senderenhet. Det er ganske strømkrevende og krever langt hyppigere batteribytter enn vanlige preampkretser. Da tror jeg det er best med noe som bruker standardbatterier og som det er enkelt å gjennomføre batteribytte på.

Link to comment
Share on other sites

Heh ja jeg plukker ikke fra hverandre et batteri, da er det enklere å montere en egen 2*AA holder i gitaren.

Poenget her er å holde enklest mulig (bare sette i nye kjapt), men også å spare plass. Jeg har akkurat fått plass til denne dobbelholderen, så det skal være mulig å få bygget denne om til en 3v og en 9v lomme, heller enn å montere enda en holder.

Edited by tronni
Link to comment
Share on other sites

Personlig ville jeg sett på en spenningsregulator som en LM317 variant eller lignende, og brukt med 9v batteriet. Det er ikke mange komponenter i en sånn krets for å sette utgangsspenningen.

Det jeg ikke vet er om de støyer og Evt hvor mye. Å fikle til en sånn batteriholder tror jeg jeg hadde slitt med

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.