Web Analytics
Jump to content

Service på Ibanez med ZR- tremolo


Recommended Posts

Et forummedlem tok sjansen på å la meg fikle på gitaren hans. Det er snakk om en Ibanez RGT 320Z, og den hadde flere problemer, og her omtaler jeg ett av de, et problem som jeg tror kanskje andre kan ha nytte av å vite om. Nå skal ikke jeg påstå at jeg har vært borte i lassevis med gitarer med denne typen tremolo, men jeg har hatt hånd om et par som har hatt det samme problemet. Slik jeg ser det, er dette snakk om en konstruksjon fra Ibanez sin side, der de ikke har vært forutseende nok. Ikke noen stor synd, men irriterende likevel.

Det som skjer, er at over tid så blir to av fjærene inne i gitaren litt deformert. Derfor kommer de nærmere gitarkroppen enn det de skal, og tar borti treverket/lakklaget på kanten av utfresingen inne i gitaren. Det som man opplever, er at tremen, som i utgangspunktet er noe av det mest stabile man kan kjøpe for penger, ikke returnerer til null, slik at gitaren blir ustemt, og i tillegg får man en masse ulyder og strul med fjærer som gnisser mot noe, uten at det er så enkelt å skjønne hva som foregår.

Opplever du dette, så får du her en bildegjennomgang av hva man kan gjøre for å fikse dette. Det enkleste er da egentlig å handle seg nye fjærer, men da kommer problemet tilbake etter en stund, og man har kastet bort penger på fjærer som i utgangspunktet fungerer like bra som da de var nye.

Der var vel introduksjonen lang nok, så da er det på tide med noen bilder.

2014829_DSC_1191.jpg

Ser du nøye etter, så kan du se merkene etter fjærene som har skrapt i lakken inne i hulrommet. Lakk er nå lakk, og en av tingene lakk gjør når man sprøyter det, er at det bygger seg opp en ekstra kant på skarpe kanter. Det å forlange at Ibanez skal slipe ned og polere opp lakken inne i hulrom er vel noe mye forlangt, men her har altså lakklaget sammen med litt for lite fresing laget problemer. Dette har de ikke forutsett, i kombinasjon sammen med en liten deformering av fjærene, noe det kommer bilde av senere. På bildet er fjærene som laget problemet fjernet.

Her får jeg da sjansen til å poste et bilde av et av mine få gode kjøp her i livet. På loppis fant jeg dette settet med treskjærerjern av god kvalitet, total pris to hundre kroner. Det er mindre enn hva ett jern av denne kvaliteten koster. Dette er jern av anerkjent merke, og det er masse metall igjen på alle. Egentlig grusomt at en som ikke driver med skikkelig treskjæring eier disse. (Bud mottas på PM.)

2014829_DSC_1190.jpg

Vanskelig å ta bilde mens man jobber, men her har jeg altså jobbet meg gjennom lakklaget, og et par millimeter ned i treverket. Det er alt som trengs.

2014829_DSC_1193.jpg

Siden jeg denne gangen tok sjansen på å ta meg grovt betalt fra et forummedlem, ville jeg gjøre en skikkelig jobb. Derfor lakket jeg over området jeg hadde fjernet, så jeg er helt sikker på at det ikke kommer noe fuktighet inn.

2014829_DSC_1194.jpg

Her er det ferdige resultatet, med aller fjærer montert. Som du kan se, hvis du ser nøye etter, kan du se at de to senterfjærene er litt deformert ved stolen. Det påvirker ikke funksjonaliteten i noen merkbar grad, men medfører at fjærene kommer nærmere kroppen enn det de var da de var nye. Sammen med de andre faktorene jeg allerede har skrevet noe om gjør at det blir problemer.

2014829_DSC_1195.jpg

Etter denne enkle modifikasjonen, og litt annet fikleri, spiller gitaren som en drøm.

Det tok litt tid, og det kostet medlemmet noen kroner. På den annen side, fikk han gratis låne en RG 550 fra -89 mens jeg holdt på med denne. Tror han er fornøyd. :)

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Hm..Har ikke merka detta på rg'en min..men veldig interresant oppdagelse.Disse trem'ene er rock solid er veldig fornøyd med min :-)

Hva med en fast tråd i denna gata Castor? Detta er jo veldig interresant da!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By CastorFiber
   Ser på diverse andre steder, blant annet FB. Det virker som om det er Harley Benton-feber for tiden?
   Har hatt et par stykker, og det var helt greie billiggitarer, men ikke noe å falle i staver over. Noen som har en kommentar på fenomenet, ut over gitaristsuggesjon?
   Har det skjedd noe med kvaliteten, eller hva er grunnen til denne lovprisingen?
  • By CastorFiber
   Etter hvert som man blir eldre, innser man at livet har flere faser.

   Jeg er ferdig med en av mine, nemlig gitarfikling.
   Jeg er ikke så veldig glad i å selge ting på nettet, så derfor spør jeg her om en flyttekasse full av ting og tang kan være et salgsobjekt for folket her?
   Jeg kunne jo ha solgt unna en og en ting, men det er faktisk ikke så fristende for meg. 
   De tingene jeg har, er mer "billig skrot, men veldig mye av det" enn "Godbiter og fantastiske skatter fra det uåpnede skapet til bestefar".
   Det er snakk om for eksempel pickups, type Epi, GFS, og så videre. Jeg har en god del verktøy, stort sett fra StewMac, et stratbyggesett (igjen rimelig) noen bøker om gitarbygging, potmetre av mer eller mindre kurant type, brytere, knotter, skruer,  beis, fillers, superfint slipepapir, brytere, nuts, diverse bånd, noe binding, og jeg kan holde på lenge.
   For mange år siden var en forhandler innom her, og han utbrøt "Du har faen meg mere ting enn det jeg har i butikken".

   Jeg er ikke ute etter å få inn en vanvittig sum, men det er for dumt å kjøre dette på søppelplassen. Jeg er ikke blakk, så jeg vil ha igjen litt for dette.

   Før jeg bruker tid på å samle sammen og ta bilder, vil jeg gjerne vite om dette er en kurant måte å selge ting på. Hvis jeg ikke får noen svar, får jeg finne andre måter å kvitte meg med alle disse tingene på.

   Svar i tråden, eller PM. Uforpliktende.
  • By CastorFiber
   Det viser seg at Gibson har tenkt å saksøke blant annet Dean guitars for å kopiere flere modeller.
   Der fikk jeg skikkelig respekt for et selskap som for eksempel for noen få år siden lanserte en "Jimi Hendrix"- modell...
   Det at Dean har laget gitarer med V- fasong siden oppstarten på søttitallet, spiller tydeligvis ikke noen rolle.

   På en måte skjønner jeg det jo. Se selv, det er jo klin umulig å se forskjell på silouetten.
   For den som vil lese mer, se lenke. https://guitar.com/news/industry-news/gibson-sues-dean-guitars-trademark-infringement/?fbclid=IwAR1FYnfKR7DlYf_McaygzWYl9ARFKOcTAvJ24AyZ9HI4Vm9nxLrEZXO83XU  • By CastorFiber
   I riktig gamle dager lagde jeg noen videoer om Behringer VS Boss, Behringer VS Shure og så videre. Disse gamle postene er vel knapt nok i live, men slik jeg husker det, var det vanskelig for datidens medlemmer å høre forskjell på de lydtestene jeg lagde.

   Jeg er jo ikke noen ekspert, men jeg kom over denne videoen fra JHS pedals som jeg synes var spennende.
   Hør selv. 
   Bare så det er nevnt, jeg er veldig klar over det den mekaniske byggekvaliteten ikke er helt lik.
    
  • By CastorFiber
   Ser det er flere poster om dette på forumet allerede, men tenker det er verdt en egen tråd.
   Det er mange kilder som har dette som en nyhet, jeg har bare valgt en av dem.
   https://www.musicradar.com/news/gibson-files-for-bankruptcy
    
 • Siste aktive tråder

  • ok. lykke til videre med prosjektet.
  • Tusen takk! Gripbrettet er slipt til 9,5 " radius... eller det var ihvertfall meningen.  Bruker en sånn slipekloss med radius, har bare 9.5 . Merker at det alltid blir slipt mest på midten, og slig at det blir buet, og prøver å rette dette ved å slipe mer på endene.  Hadde vært mye bedre med en lang klosse. ser vel flatt ut på bildet bare. Binding er surnet bjørk, som jeg også brukte på den forrige halsen. Har hørt om stabilisert tre, men aldri prøvd det nei. 
  • flott arbeid. gripebrettet ser nesten helt flatt ut for meg. er det bare bildene, eller er det flatt? helt enig. lønn er nydelig som binding. tipper bjørk også hadde vært flott. så forresten på en knivside her om dagen at det finnes noe som heter "stabilisert tre". skal visstnok være treverk som er mettet med en slags epoxysubstans. vet dere om slikt blir brukt på fingerbrett?
  • Deilig når det nærmer seg med slipingen. Tidskonsum.
  • Fretting i dag! Nå begynnet det å nærme seg 🤘
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.