Web Analytics
Jump to content

Service på Ibanez med ZR- tremolo


Recommended Posts

Et forummedlem tok sjansen på å la meg fikle på gitaren hans. Det er snakk om en Ibanez RGT 320Z, og den hadde flere problemer, og her omtaler jeg ett av de, et problem som jeg tror kanskje andre kan ha nytte av å vite om. Nå skal ikke jeg påstå at jeg har vært borte i lassevis med gitarer med denne typen tremolo, men jeg har hatt hånd om et par som har hatt det samme problemet. Slik jeg ser det, er dette snakk om en konstruksjon fra Ibanez sin side, der de ikke har vært forutseende nok. Ikke noen stor synd, men irriterende likevel.

Det som skjer, er at over tid så blir to av fjærene inne i gitaren litt deformert. Derfor kommer de nærmere gitarkroppen enn det de skal, og tar borti treverket/lakklaget på kanten av utfresingen inne i gitaren. Det som man opplever, er at tremen, som i utgangspunktet er noe av det mest stabile man kan kjøpe for penger, ikke returnerer til null, slik at gitaren blir ustemt, og i tillegg får man en masse ulyder og strul med fjærer som gnisser mot noe, uten at det er så enkelt å skjønne hva som foregår.

Opplever du dette, så får du her en bildegjennomgang av hva man kan gjøre for å fikse dette. Det enkleste er da egentlig å handle seg nye fjærer, men da kommer problemet tilbake etter en stund, og man har kastet bort penger på fjærer som i utgangspunktet fungerer like bra som da de var nye.

Der var vel introduksjonen lang nok, så da er det på tide med noen bilder.

2014829_DSC_1191.jpg

Ser du nøye etter, så kan du se merkene etter fjærene som har skrapt i lakken inne i hulrommet. Lakk er nå lakk, og en av tingene lakk gjør når man sprøyter det, er at det bygger seg opp en ekstra kant på skarpe kanter. Det å forlange at Ibanez skal slipe ned og polere opp lakken inne i hulrom er vel noe mye forlangt, men her har altså lakklaget sammen med litt for lite fresing laget problemer. Dette har de ikke forutsett, i kombinasjon sammen med en liten deformering av fjærene, noe det kommer bilde av senere. På bildet er fjærene som laget problemet fjernet.

Her får jeg da sjansen til å poste et bilde av et av mine få gode kjøp her i livet. På loppis fant jeg dette settet med treskjærerjern av god kvalitet, total pris to hundre kroner. Det er mindre enn hva ett jern av denne kvaliteten koster. Dette er jern av anerkjent merke, og det er masse metall igjen på alle. Egentlig grusomt at en som ikke driver med skikkelig treskjæring eier disse. (Bud mottas på PM.)

2014829_DSC_1190.jpg

Vanskelig å ta bilde mens man jobber, men her har jeg altså jobbet meg gjennom lakklaget, og et par millimeter ned i treverket. Det er alt som trengs.

2014829_DSC_1193.jpg

Siden jeg denne gangen tok sjansen på å ta meg grovt betalt fra et forummedlem, ville jeg gjøre en skikkelig jobb. Derfor lakket jeg over området jeg hadde fjernet, så jeg er helt sikker på at det ikke kommer noe fuktighet inn.

2014829_DSC_1194.jpg

Her er det ferdige resultatet, med aller fjærer montert. Som du kan se, hvis du ser nøye etter, kan du se at de to senterfjærene er litt deformert ved stolen. Det påvirker ikke funksjonaliteten i noen merkbar grad, men medfører at fjærene kommer nærmere kroppen enn det de var da de var nye. Sammen med de andre faktorene jeg allerede har skrevet noe om gjør at det blir problemer.

2014829_DSC_1195.jpg

Etter denne enkle modifikasjonen, og litt annet fikleri, spiller gitaren som en drøm.

Det tok litt tid, og det kostet medlemmet noen kroner. På den annen side, fikk han gratis låne en RG 550 fra -89 mens jeg holdt på med denne. Tror han er fornøyd. :)

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Hm..Har ikke merka detta på rg'en min..men veldig interresant oppdagelse.Disse trem'ene er rock solid er veldig fornøyd med min :-)

Hva med en fast tråd i denna gata Castor? Detta er jo veldig interresant da!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
  • Lurt å oppgi hvor i landet du befinner deg 😊 og eventuelt tiltenkt sjanger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.