Web Analytics
Jump to content

Mean Green Rock Machine, et Explorer prosjekt..


Recommended Posts

Fikk tak i et vrak av en Explorer for lenge siden, med en ok LTD hals... Grønn og ekkel....

Har tatt tak i den nå, og vil få den i stand. Den blir værende grønn, siden halsen egentlig er veldig fin, og jeg vil ikke styre med å endre farge på dn..

Ellers har jeg bare dette bildet fra før jeg satte i gang..... Routingen for pickups er vel gjort med drill, og det ser ikke ut!

DSC04172-800.jpg

Planen er å få en knallgrønn Explorer, med svart plekterbrett og tre humbuckere. Den skal ha 5-veis switch, og coiltap på alle humbuckerne. Samt en Gilmour switch for å kombinere neck og bridge pickup.. Også har jeg ikke helt bestemt hvor mange volum og tonekontroller jeg skal ha, det er hull for tre potmeter så langt..

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Det er jo tre hull for potmeter her, lurer på hva jeg skal sette inn... Trenger ikke noe push/pull for coilsplit, har egne switcher for det...

1 volum og 1 tone + en killswitch? (har en momentary switch som kan passe)

3 x volum?

1 volum og to tone som på en strat?

Noen gode forslag?

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker 3 pickups = 3 volum.

Eller 1 volum + 1 tone + noe. Hva "noe" er for noe kan man jo fundere på... Hva med treveis switch med killswitch en vei og tone bypass andre veien (og normal operasjon i midten). Kanskje dette kan være "noe": http://www.guitarfetish.com/Onboard-Multi-Distortion-Circuit-Hot-Rodded-tone_p_570.html ?

Eller 1 volum + aktiv 2 bånds EQ?

For øvrig et kult prosjekt. :)

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde valgt 3x volum. Men det kan ha noe med det å gjøre at jeg aldri bruker tonekontrollen til noe som helst.

Siden du fikser selv, er det jo bare å starte i en ende, og så modifisere til noe som funker for deg. Jeg er veldig glad i en sint tele jeg har, med boost fra GFS, artige saker. Krever ni volts batteri.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde valgt 3x volum. Men det kan ha noe med det å gjøre at jeg aldri bruker tonekontrollen til noe som helst.

Jeg har en gitar der jeg valgte å fjerne tonepotmeteret og den tilhørende kondensatoren. Det gjorde at lyden endret seg drastisk og ble veldig lys. Det endte med at jeg satte inn den gamle kondensatoren og en fast motstand (på enten 250 eller 500 kohm, om jeg husker riktig). Det låt bedre, faktisk.

Så på en måte vil jeg jo si at du bruker tonekontrollen, Castor, med mindre du har fjernet den helt. ;) (Beklager flisespikkingsmodus, men jeg er bygget slik :P )

Link to comment
Share on other sites

Jeg har boosten selv, og har satt inn en sånn fuzz- sak for noen år siden for et forummedlem. Boosten er veldig bra, fuzz- kretsen låter ikke bra. Du skal lete lenge for å finne en fuzzpedal som låter mer "fizzy" og elendig enn den. Spør du meg, helt ubrukbar, men dette er jo veldig smak og behag. Da har jeg vel sagt nok. Den fuzz- saken til Guitarfetish er vel det eneste produktet fra de som jeg ikke har vært fornøyd med.

Sarge- i hvor grad en "tonekontroll" påvirker gitarlyden, avhenger litt av potmeteret. Enten så er det null forskjell hvis man klipper/avlodder kabler og fjerner, eller så er det noe forskjell. Hvis det låter greit uten å fjerne, så hvorfor fjerne? Enkelt og greit. ::)

Ut over det, så har du helt rett. Det at gitarer leveres med passive komponenter i 2014 er egentlig helt utrolig, men sånn er det nå bare.

Link to comment
Share on other sites

Dette er lenge siden, men jeg drister meg til å svare ja.

Den jeg mener jeg har, er denne:
http://www.guitarfetish.com/Telecaster-Active-25db-Boost-Mid-and-Treble-Preamp_p_725.html

Poten som endrer mellomtone var loddet slik at man den var reversert, men det er jo ikke så vanskelig å gjøre noe med.

Denne er helt på grensen til at den overstyrer en cleankanal. Sett den inn i en tele, og se metalgutta få hakeslepp når de plugger "køntrigitaren" inn i forsterkeren.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
  • Binding på gripbrett.
  • Kjøpes fra StewMac, limes med polyeuretan-lim. Jeg bruker Titebond sine lim til alt, trelim, superlim og poly
  • Photoshoot med dette beistet ved "Sverd i fjell", flott søndagsmorgen må jeg si... 🙂  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.