Web Analytics
Jump to content

Kjøpe bass til gutt på 9 år.


bupi
 Share

Recommended Posts

Av en eller annen grunn har jeg lyst å anbefale en Epiphone EB-0 bass, Ikke er de dyre, de er kort-skala for små fingre og de spiller ganske bra om de blir satt opp skikkelig.. samt de ser litt kule ut. http://www.4sound.no/bass/elektrisk/hoyrehendt/epiphone-eb-0-cherry

Min erfaring med akkurat den modellen er at en jeg bodde i kollektiv med før eide en, og jeg spilte litt på den da den somregel sto i stuen. overraskende kurrant til prisen.

Den Ibanez GSRM'en du linket til i en annen tråd er ikke en bass jeg kjenner til, men erfaringsmessig så er Ibanez og et ganske kurrant merke når det gjelder nybegynner-instrumenter. Jeg antar at prissjiktet vil være rundt 2000kr?

Edited by Thunder Fingers
Link to comment
Share on other sites

Litt skeptisk til Epiphone'n. Ikke på grunn av lyden, men på grunn av ergonomi. Selv short scale har betydelig lengre hals enn en vanlig gitar, og tyngdepunktet flyttes lett slik at halsen trekker mot bakken (såkalt neck dive) med denne kroppsformen.

Mitt råd: Prøv den stående med reim før du bestemmer deg.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Short scale (men kanskje ikke helt den Ibanezen da den var veldig kort igjen) er nok absolutt å anbefale i den alderen, og så heller oppgradere til fullskala om 3 - 4 år om han fremdeles er intressert i å spille da.

Nå er dere langt utenfor hva jeg foretrekker utseendet messig, så jeg skal bare si at av det som er funnet frem nå, og siden Sarge er så bastant på Epiphonen, så ville jeg gått for Cort'en.

Men det jeg kan si: Bare gå for en bass og ikke vurder for mye frem og tilbake, han bryr seg neppe like mye som oss som har brukt noen år på dette, akkurat nå har han nok ikke noen prefferanser ang. hvordan bassen skal være. Vis ham bilder av bassene og gå for den han synes ser kulest ut.

Link to comment
Share on other sites

Ikke bastant, men prøv den først.

Kulhetsfaktoren er viktig for spillelysten i den alderen, så Thunder har et godt poeng.

Jeg tar selvkritikk for å overanalysere av og til. ;)

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Å prøve vil vel bare si at du kjenner hvordan den henger. Litt som å prøve sko eller prøvesitte en stol.

Point taken om Epiphone'n. Du har erfaring med den konkrete bassen. :)

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Er forsåvidt enig med deg der, så det kunne nok vært en ide.

Men skal du gå for en bass du ikke har mulighet til å prøve, så ville jeg gått for Cort'en som er en "henger som de fleste andre" bass, Cort er og et generelt trygt merke som har ganske god kvalitet i nybegynner-sjiktet. (Det er forsåvidt Ibanez og, men jeg synes den var litt vel kort og en av de viktige tingene på bass er å kunne utvikle strekken til å ha en finger per bånd, det vil være verre fra 28" til 34" enn fra 30" til 34" om den dagen engang kommer)

Link to comment
Share on other sites

Enig i vurderingen ang Cort og Ibanez. 30" er mer standard også, man får faktisk ferdige strengesett tilpasset det. Jeg har 3 basser som er fabrikkert av Cort selv (det står Squier på to av dem), og har ingen problemer med å anbefale det.

Så lenge armene er lange nok, så er det uproblematisk med 30" for en niåring. Det går nok greit, vil jeg tro. Gutten er jo i voksefase. Vinkle halsen litt oppover, så får man bedre rekkevidde med armen.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Nei. Kala UBass er med respekt å melde et helt annet instrument. Siden strengene er så vanvittig annerledes å spille på, så er det en del teknikker som ikke fungerer på samme måte. Sounden er også helt annerledes. Jeg har forsøkt UBass i butikk, og det er spennende instrumenter som for enkelte typer musikk kan gjøre jobben med en formidabel sound. Likevel føler jeg at skalalengden gjør at strengene blir kompromisser uansett hvordan man ser på det. Til syvende og sist er det en grunn til at basser utstyres med lenger skalalengde enn gitar.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ingen grunn til å kjøpte HB. Kjøp heller originalen til bedre pris! (for de som tror at HB er bedre enn originalene) https://www.strawyellow.shop/collections/guitar?fbclid=IwAR1GUiTSgd0JOzFmL7DCy1-LgFsAAkGPmm5Cc7V1yJQR8F6xu4tjnuR7wqA  
  • Jeg har to. Du trenger ikke å sjekke kvaliteten. De er ca. akkurat der hvor andre billigproduksjon fra østen ligger. Kjøper du de litt dyrere variantene så øker kvaliteten ganske mye, men det finnes også tilsvarende kvalitet med andre logoer.  
  • Kan være en del bestiller seg en HB for å sjekke kvaliteten bare, men kanskje glemmer at alle instrumenter trenger et ordentlig setup før de virkelig blir spillbare…, og det er ikke så fristende å legge 1500,- på bordet for en ny nut og setup på en gitar en ikke får mer enn 2000+ for…
  • lada er jo ganske kult, da. men har dere lagt merke til hovr mange harley benton det blir solgt på finn for tiden? mye, i forhold til sannsynlig markedsandel, vil jeg si. hva skjedde? VAR de ikkke "nesten identisk kvalitet som fender, gibson" likevel? tvilsomt at jeg vil bytte ut min strat mot en HB, vil  jeg påstå. mange som går på slike sosiale media, bullshit hypes. men når det kommer til stykke, er det en grunn til at de er priset så lavt. men hey, mye tilgjengelige instrumenter betyr lavere pris, så flere begynner å spille (eller ihvertfall har råd til å begynne) gitar. win-win. testet en thomann (hora) oktavmndolin en gang. den var søppel. men noen påstår at slike ting ikke bare er brukbare, men tilogmed god kvalitet. folk er lettlurte.
  • Husker Gitarnorge for +- 10 år siden. Akkurat samme greia. Da hadde nesten alle en Epiphone som var minst like bra eller bedre enn en Gibson Custom Shop.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.