Web Analytics
Jump to content

Danelectro elektronikk


Affen

Recommended Posts

Jeg har en Danelectro `63 og har lyst å oppgradere poter og caps.
Denne har singlecoils, men montert 500k potter. Er ikke det mer vanlig for humbuckere?
Hva vil skje med lyden om jeg monterer 250k?

En annen ting jeg så var at den hadde cap`er på både volum og tonekontrollen. Hva gjør den på volumkontrollen?
Hvilke caps er å anbefale for oppgradering?

Link to comment
Share on other sites

Har fikla litt med min Dano Pro, men gikk tilbake til originaldelene bortsett fra kondensatoren. Den har 500K potter fordi det gir Danotwangen. Med 250K vil du nok få en mer strattaktig organisk og breiere lyd, men du vil nok miste twangen og toppen. Capen på volumkontrollen er en treble bleed som gjør at diskanten beholdes når du skrur ned volumet. Den andre er en vanlig kondenstator for tonekontroll.

Testa diverse caps på min, enda opp på Orange drop, om jeg ikke husker feil var det en 0.10 uF. Var ikke store forskjellen fra originalkondensatoren, så det var nok mest latskap at jeg ikke bytta den tilbake også.

Det er forsåvidt bare å prøve seg fram og høre om du liker det du bytter til.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Danelectro `63 og har lyst å oppgradere poter og caps.

Denne har singlecoils, men montert 500k potter. Er ikke det mer vanlig for humbuckere?

Hva vil skje med lyden om jeg monterer 250k?

En annen ting jeg så var at den hadde cap`er på både volum og tonekontrollen. Hva gjør den på volumkontrollen?

Hvilke caps er å anbefale for oppgradering?

Cap på volum brukes til treble bleed, hvor diskant over en viss frekvens vil blø gjennom når du skrur ned volum for å kompensere for tap av diskant som du normalt har når du skrur ned volum på singlecoil mikker.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.