Web Analytics
Jump to content

Trenger hjelp av de som spiller rock


HåvardBJ
 Share

Recommended Posts

Hei! :) Har kun spilt i 1 år og kan foreløpig bare noen grep. Har lært meg selv gitar ved å se på YouTube, så jeg føler at jeg mangler mye av det grunnlegende. Så mitt spørsmål er, hva bør jeg lære meg av teknikker og lignende? :) har lest av noen har nevnt barre-grep, power-chords og skalaer. Forklar gjerne hva dette er. Har du noen tips/erfaringer så setter jeg veldig pris på om du deler de :) takk på forhånd for svar :)

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Youtube er knall ;) .

Når eg begynte å spele gitar, høyrde eg og mykje på musikk og prøvde å spele som dei gode gitaristane gjorde!

Det som er viktig å lære er kor alle tonane er (på halsen), saman med skalaer er dette eigentleg alt du treng å vite. Då vert det med ein gong mykje lettare å spele, både til platar og saman med andre!

Du kan og søke litt på "CAGED". Veldig greitt system for oss som ikkje bruker notar.

Ang. powerchords.. så er det sikkert veldig greitt og sånt, men ikkje noko å hengje seg opp i. Alt for mange gitaristar kan ikkje anna enn powerchords, då begrensar du fort kva du kan gjere på gitaren - IMO. Som med alt anna er sunn bruk det beste.

Edited by Kossoff
Link to comment
Share on other sites

Finn deg en låt du liker og som er litt over det nivået du er på nå. Lær deg den!

Teori, teknikk og diverse er bra det, men kan ødelegge mye av gleden ved å spille gitar (og musikk generelt). Fokuser på å spille ting du syns er moro. Før du vet ordet av det dukker det opp spørsmål eller behov for mer innsikt i teori og forskjellige teknikker og vinklinger på det å spille. Ta det først når det er naturlig å ta det opp.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Bare spill masse, veldig masse. Spill til musikk du liker og øv på timing, rytme og fokuser mye på høyrehånda (som plukker og strummer).

Alt for mange nye gitarister er så opphengt i å lære skalaer og grep at de blir helt satt ut når de må holde en takt eller lære seg samspill.

Ikke overkompliser ting i starten bare lær deg hvordan gitaren bør ligge i musikken, dvs å spille passende og i takt.

Når det kommer av seg selv er det mye, mye lettere å lære seg nye akkorder og teknikker.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.