Web Analytics
Jump to content

Trenger hjelp av de som spiller rock


HåvardBJ

Recommended Posts

Hei! :) Har kun spilt i 1 år og kan foreløpig bare noen grep. Har lært meg selv gitar ved å se på YouTube, så jeg føler at jeg mangler mye av det grunnlegende. Så mitt spørsmål er, hva bør jeg lære meg av teknikker og lignende? :) har lest av noen har nevnt barre-grep, power-chords og skalaer. Forklar gjerne hva dette er. Har du noen tips/erfaringer så setter jeg veldig pris på om du deler de :) takk på forhånd for svar :)

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Youtube er knall ;) .

Når eg begynte å spele gitar, høyrde eg og mykje på musikk og prøvde å spele som dei gode gitaristane gjorde!

Det som er viktig å lære er kor alle tonane er (på halsen), saman med skalaer er dette eigentleg alt du treng å vite. Då vert det med ein gong mykje lettare å spele, både til platar og saman med andre!

Du kan og søke litt på "CAGED". Veldig greitt system for oss som ikkje bruker notar.

Ang. powerchords.. så er det sikkert veldig greitt og sånt, men ikkje noko å hengje seg opp i. Alt for mange gitaristar kan ikkje anna enn powerchords, då begrensar du fort kva du kan gjere på gitaren - IMO. Som med alt anna er sunn bruk det beste.

Edited by Kossoff
Link to comment
Share on other sites

Finn deg en låt du liker og som er litt over det nivået du er på nå. Lær deg den!

Teori, teknikk og diverse er bra det, men kan ødelegge mye av gleden ved å spille gitar (og musikk generelt). Fokuser på å spille ting du syns er moro. Før du vet ordet av det dukker det opp spørsmål eller behov for mer innsikt i teori og forskjellige teknikker og vinklinger på det å spille. Ta det først når det er naturlig å ta det opp.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Bare spill masse, veldig masse. Spill til musikk du liker og øv på timing, rytme og fokuser mye på høyrehånda (som plukker og strummer).

Alt for mange nye gitarister er så opphengt i å lære skalaer og grep at de blir helt satt ut når de må holde en takt eller lære seg samspill.

Ikke overkompliser ting i starten bare lær deg hvordan gitaren bør ligge i musikken, dvs å spille passende og i takt.

Når det kommer av seg selv er det mye, mye lettere å lære seg nye akkorder og teknikker.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.