Web Analytics
Jump to content

Problem med floyd ved strengeskifte?


KramerGuy

Recommended Posts

Heyhey!

Skulle sette på nye strenger på Krameren min og satt inn alle strengene og stemte opp gitaren, men floyden vil ikke stramme seg så den blir liggende i nederste posisjon slik at strengene ligger rett på fretsa :/ Noen som vet hva problemet kan være?? Har prøvd å slække på fjørene men ser ikke ut som det funker.

Link to comment
Share on other sites

Så lenge du skifter til samme strengetykkelse så burde det i utgangspunktet gå greit, men det er jo ikke alltid tilfelle. Skiftet du en og en streng eller alle samtidig? Med en og en streng er det greit nok. Da er det bare å skifte og stemme opp. Har du tatt av alle samtidig er det lurt å legge en smørekniv eller lignende under floyden for å hindre at den går helt ned i kroppen. Hvis du har glemt å legge noe under er det bare å tune opp streng for streng flere ganger til floyden er tilbake i normal-posisjon

Link to comment
Share on other sites

Det der skal i utgangspunktet ikke skje hvis du har brukt strenger i samme tykkelse som det var, og stemt opp likedan. Regner også med at du ikke har noen problemer med å bevege tremoloen? Du må nok bare slakke fjærene, stemme opp på nytt, slakke fjærer, stemme opp på nytt osv. til du kommer dit at du er fornøyd. Generelt sett er det å skifte strenger på en gitar med floyd en litt større utfordring enn andre gitarer. Spesielt de med fast stol. Trikset for å gjøre det litt enklere, er å skifte en og en streng.

Link to comment
Share on other sites

Noe jeg gjør hver gang ved strengeskift er følgende:

Sett på plass trem-armen og hold den i den vinkelen som selve trem'n skal ha ferdigstemt.

Bruk en plastbit av noe slag som du wedger mellom tremmen og kroppen på gitaren (en tannbørste pleier å fungere hos meg).

En rett vinkel er nå låst.

Stram nå gjerne fjærene litt.

Sett på strenger, og stem opp.

Nå løsner du forsiktig på fjærene mens du forsiktig kjenner på om tannbørsten løsner.

Gjenta dette til du kan nappe ut tannbørsten uten kraft.

En kjapp finstemming og du er i mål :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.