Web Analytics
Jump to content

Problem med floyd ved strengeskifte?


KramerGuy
 Share

Recommended Posts

Heyhey!

Skulle sette på nye strenger på Krameren min og satt inn alle strengene og stemte opp gitaren, men floyden vil ikke stramme seg så den blir liggende i nederste posisjon slik at strengene ligger rett på fretsa :/ Noen som vet hva problemet kan være?? Har prøvd å slække på fjørene men ser ikke ut som det funker.

Link to comment
Share on other sites

Så lenge du skifter til samme strengetykkelse så burde det i utgangspunktet gå greit, men det er jo ikke alltid tilfelle. Skiftet du en og en streng eller alle samtidig? Med en og en streng er det greit nok. Da er det bare å skifte og stemme opp. Har du tatt av alle samtidig er det lurt å legge en smørekniv eller lignende under floyden for å hindre at den går helt ned i kroppen. Hvis du har glemt å legge noe under er det bare å tune opp streng for streng flere ganger til floyden er tilbake i normal-posisjon

Link to comment
Share on other sites

Det der skal i utgangspunktet ikke skje hvis du har brukt strenger i samme tykkelse som det var, og stemt opp likedan. Regner også med at du ikke har noen problemer med å bevege tremoloen? Du må nok bare slakke fjærene, stemme opp på nytt, slakke fjærer, stemme opp på nytt osv. til du kommer dit at du er fornøyd. Generelt sett er det å skifte strenger på en gitar med floyd en litt større utfordring enn andre gitarer. Spesielt de med fast stol. Trikset for å gjøre det litt enklere, er å skifte en og en streng.

Link to comment
Share on other sites

Noe jeg gjør hver gang ved strengeskift er følgende:

Sett på plass trem-armen og hold den i den vinkelen som selve trem'n skal ha ferdigstemt.

Bruk en plastbit av noe slag som du wedger mellom tremmen og kroppen på gitaren (en tannbørste pleier å fungere hos meg).

En rett vinkel er nå låst.

Stram nå gjerne fjærene litt.

Sett på strenger, og stem opp.

Nå løsner du forsiktig på fjærene mens du forsiktig kjenner på om tannbørsten løsner.

Gjenta dette til du kan nappe ut tannbørsten uten kraft.

En kjapp finstemming og du er i mål :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg har de akustiske alltid i kasse med en Boveda pose i kassen. Funker fjell.
  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.