Web Analytics
Jump to content

"Je bruker itte 100.000 kroner på en gitar fra 1962 som er vond å spelle på!"


Straymond
 Share

Recommended Posts

Er ikke så mye å debattere i mitt hode. En gitar som ikke er god å spille på er ikke noe å gå til innkjøp av, med mindre man er samler. Blant de beste gitarene jeg har spilt på finner man en Fender Classic Vibe til litt over 3000,-. Det er kult med vintage, men som gitarist foretrekker jeg funksjonalitet og komfort fremfor mojo/swag/whatyoumightcallit.

Link to comment
Share on other sites

Mojo er så jævlig oppskrytt. Det er ingenting som tilsier at en gitar fra 19-pil-og-bue skal verken låte bedre, eller være bedre å spille, snarere tvert i mot - spesielt hva det siste angår -, ettersom teknologi, erfaring og instrumentutvikling siden den tid utvilsomt har blitt bedre.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Edit: redigert for å være mer tydelig.

Gitarer til 100000 er vel som oftest samleobjekter, og da kommer gjerne egenskaper opp mot moderne gitarer i andre rekke for mange, selv om gitaren selvsagt kan være glimrende.

I samlerverden forøvrig betaler noen millioner for gammelt skrap dersom det er sjeldent og ettertraktet! :)

Edited by shv
Link to comment
Share on other sites

Blant de beste gitarene jeg har spilt på finner man en Fender Classic Vibe til litt over 3000,-.

man trenger da ikke overdrive heller, hvordan kan en squier classic vibe være bedre enn en, la oss si american vintage, reissue fra samme tia som squieren? uansett når det er sagt er nok classic vibe den beste gitaren jeg har spilt på til 3 lapper ja

Link to comment
Share on other sites

Gitarer til 100000 er vel som oftest samleobjekter, og da kommer gjerne egenskaper opp mot moderne gitarer i andre rekke.

Folk betaler jo millioner for gammelt skrap dersom det er sjeldent og ettertraktet! :)

Hvor mye kan en gitar koste før det regnes som et samleobjekt? Setter du grensen ved 5k, 10k, 25k eller 75k eller ...?

Og, kan det tenkes at noen foretrekker egenskapene til en 62 strat fremfor egenskapene til en moderne variant? Klarer du å se for deg at nettopp egenskapene til den eldre straten kommer i første rekke, og at noen er villig til å betale for disse egenskapene, som man ikke finner i en moderne utgave?

Jeebus

Gtfcn

Link to comment
Share on other sites

man trenger da ikke overdrive heller, hvordan kan en squier classic vibe være bedre enn en, la oss si american vintage, reissue fra samme tia som squieren?

Det er ingen overdrivelse, ikke fra mitt ståsted. Alle gitarer er forskjellige. Jeg påstår ikke at ALLE Classic Vibes er bedre enn la oss si en MIA vintage reissue, men at den jeg prøvde hadde en helt latterlig deilig hals med nydelig båndarbeid som var utrolig velbalansert mot en kropp med fantastisk resonans. Min gamle Gibson LP Std var eksempelvis helt død og blottet for karakter, til tross for en prislapp på over 25.000,-. Pendelen svinger begge veier, og til tider også svært mye.

Rob Chapman klarte å påstå at en CV var en Custom Shop ;)^_^

Link to comment
Share on other sites

Her slås det fast at vintagegitarer ikke er spillbare, og at Squier Classic Vibe er det beste man får tak i.

Og ikke nok med det, det er også folk som trekker konklusjoner om hva folk skriver ut fra tynne luften. Ingen som har påstått noen av disse tingene

Link to comment
Share on other sites

Tja... Jeg gikk en gang rundt og lyttet akkustisk på gitarer på 4sound, jeg bare slo en streng og hørte på hvordan lyden av de hørtes ut, akkustisk, som de henger på utstilling. Etter å ha gått forbi masse dyre les paul, fender gitarer av ymse slag, syntes jeg det var best akustikk i den billigste squieren i butikken :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.