Web Analytics
Jump to content

Thunderfunk 750A


Bugbass
 Share

Recommended Posts

Thunderfunk 750A er laget av Dave Funk i USA, og er en transistoramp for de som liker nøytral, tight og punchy lyd med plenty av kraft og eq/voicing muligheter.

Det første man legger merke til, er at denne ampen oser av kvalitet. De av dere som har håndtert feks Aguilar DB750/751 skjønner hva jeg mener. Potmetere er tight og responsen er god. Ampen yter 750w/2 ohm, 630w/4 ohm og 305w/8 ohm. Av tonekontroller finnes det en 4 bånds parametrisk eq, en enchancekontroll som lager en eq-smilekurve, en timbrekontroll og en SS/Tube knapp. I tillegge er det faste bass og treble kontroller.

Timbre er en knapp som ved å vri den til venstre booster frekvenser under 400hz og demper frekvenser over, og omvendt ved å vri den mot høyre. Dette endrer hele tonen i ampen, og er en veldig anvendelig feature. Veldig ofte kommer jeg til målet ved et klikk eller to på timbreknappen, og lar resten stå flatt.

Limiteren fungerer veldig fint, og har en litt lang attactid, slik at man unngår pumping. 750A har mer enn nok kraft til mitt bruk. I praksis merker man kanskje ikke så stor forskjell på volum mellom denne og feks Aguilar TH500, Genz Benz STL900 ol, helt til man drar til skikkelig. Feks ved slapping på H-streng merker man godt at her finnes det headroom som takler peak transienter mye bedre enn de nevnte digitale ampene.

Med alle tonekontroller i nøytral posisjon og enchance av, låter denne ampen som sagt rimelig nøytralt og punchy, nesten litt for "tørr". Punchy mellomtone! Dette funker ofte bra live etter min erfaring, og man har altså mange muligheter til å skru seg til. Skulle man likevel føle at det blir litt tørt, så kan SS/Tube knappen i Tube posisjon gjøre underverker. Det gir en våtere og litt varmere lyd, og litt grit i øvre mellomtone.

Hvis jeg skal sammenligne denne ampen med mer kjente merker, vil jeg kanskje si at den låter som en mellomting mellom SWR og Eden. Den nøytrale grunnlyden gjør at den matcher bra de fleste kabinetter, og alle mine basser låter veldig bra gjennom denne ampen. Sterkt anbefalt!

Oppgraderte versjoner kan kjøpes direkte fra www.thunderfunk.com

Edited by Bugbass
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.