Web Analytics
Gå til innhold
Bugbass

Thunderfunk 750A

Anbefalte innlegg

Thunderfunk 750A er laget av Dave Funk i USA, og er en transistoramp for de som liker nøytral, tight og punchy lyd med plenty av kraft og eq/voicing muligheter.

Det første man legger merke til, er at denne ampen oser av kvalitet. De av dere som har håndtert feks Aguilar DB750/751 skjønner hva jeg mener. Potmetere er tight og responsen er god. Ampen yter 750w/2 ohm, 630w/4 ohm og 305w/8 ohm. Av tonekontroller finnes det en 4 bånds parametrisk eq, en enchancekontroll som lager en eq-smilekurve, en timbrekontroll og en SS/Tube knapp. I tillegge er det faste bass og treble kontroller.

Timbre er en knapp som ved å vri den til venstre booster frekvenser under 400hz og demper frekvenser over, og omvendt ved å vri den mot høyre. Dette endrer hele tonen i ampen, og er en veldig anvendelig feature. Veldig ofte kommer jeg til målet ved et klikk eller to på timbreknappen, og lar resten stå flatt.

Limiteren fungerer veldig fint, og har en litt lang attactid, slik at man unngår pumping. 750A har mer enn nok kraft til mitt bruk. I praksis merker man kanskje ikke så stor forskjell på volum mellom denne og feks Aguilar TH500, Genz Benz STL900 ol, helt til man drar til skikkelig. Feks ved slapping på H-streng merker man godt at her finnes det headroom som takler peak transienter mye bedre enn de nevnte digitale ampene.

Med alle tonekontroller i nøytral posisjon og enchance av, låter denne ampen som sagt rimelig nøytralt og punchy, nesten litt for "tørr". Punchy mellomtone! Dette funker ofte bra live etter min erfaring, og man har altså mange muligheter til å skru seg til. Skulle man likevel føle at det blir litt tørt, så kan SS/Tube knappen i Tube posisjon gjøre underverker. Det gir en våtere og litt varmere lyd, og litt grit i øvre mellomtone.

Hvis jeg skal sammenligne denne ampen med mer kjente merker, vil jeg kanskje si at den låter som en mellomting mellom SWR og Eden. Den nøytrale grunnlyden gjør at den matcher bra de fleste kabinetter, og alle mine basser låter veldig bra gjennom denne ampen. Sterkt anbefalt!

Oppgraderte versjoner kan kjøpes direkte fra www.thunderfunk.com

Endret av Bugbass

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.