Web Analytics
Jump to content

DIY Guitar Kit fra Ebay


Recommended Posts

Har bestilt dette settet fra Ebay: http://www.ebay.com/itm/LP-Paulownia-Body-Style-DIY-Unfinished-Project-Luthier-Electric-Guitar-Kit-/251580890100? og er ganske spent på om jeg får det til. Satser ikke på å få en veldig god gitar ut av dette, men jeg trenger noe å drive på med i sommer....

Hvordan burde jeg gjøre det med lakkering? Vil enten ha en brun naturlig finish, eller en superglossy grønn eller blå farge. Hvordan skal jeg få til det?

Link to comment
Share on other sites

Skal være mulig å få til en godt spillbar gitar av slike kits, bare vær obs på at hardware og elektronikk pleier å være av det kjipe slaget.

En finish med beis og olje er temmelig greit å få til og kan se skikkelig bra ut hvis du bruker litt tid på det.

Link to comment
Share on other sites

Har lest gjennom det meste av den lakkeringstråden, men sitter fortsatt igjen med noen spørsmål...

Går det fint om jeg ikke bruker porefyller og bare beiser en del lag med litt mørk beis? Må jeg våtsande (aner ikke hva det heter på norsk) mellom hvert lag, eller bare på slutten?

Må halsen lakkeres eller kan jeg la den være naturlig?

Er ganske noob og setter stor pris på alle tips!

Link to comment
Share on other sites

Du kan fint bruke tru-oil på hele gitaren. Jeg er usikker på om du bør gjøre noe med treverket på kroppen før du setter i gang. Kjenner ikke til paulownia. Hvis du bruker tru-oil på halsen får du glatt lakkert følelse. Om du ønsker matt finish på halsen er balsin stokkolje som du får kjøpt på xxl helt supert til lønn. Tru-oil er lettest å få tak i på ebay. Mitt tips er uansett å ta deg god tid.

Link to comment
Share on other sites

I teorien kan du nok bruke tru-oil over det hele. Lurer på om ikke du finner eksempler på det hvis du søker på forumet. Oljen gir ikke noe særlig farge og er transparent så du vil da kanskje beise først for å gi farge eller glød til treet.

Jeg kjøpte fra en butikk i Stavangerområdet som også har nettbutikk http://www.jaktsport.no

Men jeg kikket på nettsidene nå og kunne ikke finne det. Produktet heter tru-oil og er laget av birchwood casey.

Link to comment
Share on other sites

ja , 2 bokser klarlakk tilslutt , så våtsliping / buffing

Kan ikke understreke nok verdien av godt forarbeide , byggesettene jeg har bygd var ganske godt pusset men anbefaler å bruke primer først ( om du skal bruke biltema farger )

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Gitaren har nå kommet i posten og jeg kommer til å starte å lakke den imorgen. Jeg har en boks primer, en boks blå lakk og en med klarlakk. Planen er ha bruke all lakken kun på forsiden av gitaren og ha stokkolje på baksiden og halsen. Med mindre noen har noe kraftige innvendinger mot det?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.