Web Analytics
Jump to content

Fylling av pickup-hull (pickup cavity)


Recommended Posts

Hei! Holder på med et lite gitar-"prosjekt". Jeg har en strat body, har bestilt hals. Jeg skal ha én humbucker i den, lik 5150-gitaren til Van Halen, men originalt stod det 3 pickups i den. Alt av elektronikk skal bak. Derfor skal jeg gjerne ha fylt pickup-hullet, elektronikkhullet og jackinngangs-hullet (jackinngangen skal under). Noen her som vet hvordan man gjør det eller vet om en video som viser hvordan man gjør det?

Edited by Michael Fawx
Link to comment
Share on other sites

Det høres tungvint ut. Og vanskelig å få pent og sterkt nok. Hvis jeg forstår deg riktig er kroppen freset/routet ut i front, og du vil konvertere den til å være freset ut fra baksiden. Det enkleste er vel å kjøpe et nytt plekterbrett for kun en humbucker. Men det høres ut som du har bestemt deg :-D

Link to comment
Share on other sites

Det høres tungvint ut. Og vanskelig å få pent og sterkt nok. Hvis jeg forstår deg riktig er kroppen freset/routet ut i front, og du vil konvertere den til å være freset ut fra baksiden. Det enkleste er vel å kjøpe et nytt plekterbrett for kun en humbucker. Men det høres ut som du har bestemt deg :-D

Hehe, ja...

Jeg bryr meg ikke om hvordan det ser ut. Skal være litt 5150 over den, men ha en litt personlig touch.

Link to comment
Share on other sites

Det kommer nok ikke til å bli bra, med mindre du er sløydlærer ;)

Til pickupene klarer du nok få det ok, men elektronikkutfresingen tror jeg blir værre ettersom du må frese bort det treet du faktisk har der.

Link to comment
Share on other sites

Fyren jeg snakker om er "the maker of the G# guitar" Øivin Fjeld. Han påsto at "Hvis du har arvet noe av stå-på-motet til faren din, klarer du det sikkert", så jeg tror at med litt vilje (og en liten sum, hehe) skal det til nød gå. Skal poste litt bilder og oppdatere etterhvert som prosjektet utfolder seg.

EDIT: Var innom stedet hans i stad. Vi kom frem til at vi fyller pickup-hullet så det er plass til én humbuker i bridgen, og lar elektronikken og jacken være der den er. Blir litt som en hybrid av EVH's 5150-gitar og Frankenstraten hans.

Gitarkroppen før fylling: http://tinypic.com/r/11vo5ya/8

Edited by Michael Fawx
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Har blitt en liten stund siden jeg var innom her, og gitaren er ferdig!

Kom inn til guttæne (Øivin - G#, og Tor-Arne - Futhark) og de satt meg med en gang til å jobbe, selvfølgelig med litt hjelp og veiledning.
Det første vi gjorde var å lime finne og skjære til en kloss (usikker hvilket treverk) så den passet inn i badekar-hullet med nok plass til en humbucker i bridgen. Vi ble enige om å ikke skru den inn, men heller lime den i hullet.

Deretter måtte vi "justere" fittinga til necken, da den jeg bestilte på nettet hadde 24 frets og den originale hadde 22 frets. Tror Øivin sa noe sånt som at det måtte være 25,5 cm fra bridgen til locking-nuten på necken eller noe rindt der. Så vi fresa ut fittinga så målene ble riktig.

Etter det var gjort måtte vi plassere og passe inn floyd-bridgen. Bridgen var breere enn den originale pga tremolo-armen, så vi måtte frese ut litt der også, men etter litt fiksing fikk vi den til å passe.

http://tinypic.com/r/15fobx2/8

Så var det vel egentlig bare å sette sammen gitaren og få inn elektronikken... Originalt satt pickupene i et plekterbrett, så jeg måtte finne på no lurt for å få pickupen til å sitte. På plekterbrettet satt pickupene med en fjør fra pickupen og opp til plekterbrettet som justerte høyden på pickupen, men siden jeg ikke har brukt plekterbrettet festet jeg heller pickupen rett i treverket på gitaren og mellom pickupen og treverket.

http://tinypic.com/r/s4vvcl/8

Måtte jo også har noe som berkyttet elektronikken fra vann og andre ulumskheter, så jeg fant frem litt pleksiglass som lå slengende, skjærte det til å passe elektronikkhullet og skrudde det over elektronikken (med pot-meteret skrudd inn i pleksiglasset). Jævlig jallamekk, men jævlig fett :D

http://tinypic.com/r/6qzeja/8

Opprinnelig tenkte jeg at jeg skulle gjøre en liten paint-job på den, men etter jeg så resultatet bestemte jeg meg for å drite i det, og heller bare ha den "road worn"

...og her er et bilde fra ilddåpen :P

http://tinypic.com/r/fky8wl/8

Edited by Michael Fawx
Link to comment
Share on other sites

Så fint at du deler resultatet med oss! Dette så jo riktig så bra ut. Hadde jeg visst at du hadde herr Fjeld med på laget, hadde jeg nok vært mindre skeptisk til prosjektet enn det jeg var i tidligere poster, for å si det mildt.

Jeg regner med at dere fjernet lakken før det ble limt?

Det gjorde vi faktisk ikke! Vi ble enige i løpet av prosessen om at denne gitaren mest sannsynlig aldri kom til å få en skikkelig paint job, så det meste er egentlig gjort så lett som mulig.

Tror faktisk jeg skrev at jeg tok turen innom nevnte Fjeld litt lenger opp her :)

Edited by Michael Fawx
Link to comment
Share on other sites

Stemmer det, men det var etter at jeg var småskeptisk. :) Ikke veldig viktig da, jeg er mer opptatt av hva slags lim som ble brukt til å lime bart tre mot lakk.

Veldig usikker... Var ihvertfall ikke vanlig trelim ;):P

Det der durer i rette(/feil) omgivelser, du har ledning eksponert mot ems uten jording..?

Det kan hende. Jeg kan minimalt om lodding og alt rundt, egentlig. Så om noe er feil lodda, kom gjerne med tilbakemelding på hvordan jeg kan få retta på det. Ser litt på Youtube og leser litt bøker og rundt om på nettet om hvordan det gjøres. Så lenge det er lyd funker det for meg, selv om det er bedre at det er riktig gjort :P

Edited by Michael Fawx
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.