Web Analytics
Jump to content

Stratocaster levert uten tremolo-arm (nybegynner)


Sclavi
 Share

Recommended Posts

Kjøpte en Squier Classic Vibe Stratocaster nylig i en kjent/seriøs butikk. Jeg er fullstendig amatør, tittet litt på den i butikken, men valgte den nok hovedsakelig basert på andres erfaringer (og at jeg liker modellen). På gitaren som var stilt ut var tremolo-armene fjernet. Uansett, jeg sa jeg ville ha den og en bag, og merket ikke før jeg kom hjem noen timer senere og åpnet bagen at det var utstillingsmodellen jeg hadde fått (det gjør kanskje ikke så mye, den er pen), og at den fortsatt var uten tremolo-arm. Jeg antar alt av Stratocastere skal komme med denne?

Nå har jeg i og for seg ikke tenkt å bruke tremolo-armen, jeg hadde faktisk undersøkt muligheten for å blokkere den selv (ja, jeg kunne kjøpt Telecaster istedet, men liker Stratocaster-fasongen godt), men syntes det var litt rart. Ringer selvsagt butikken i morgen, men ville bare høre hva som er vanlig. Når butikken har fjernet armen, er det sannsynlig at de har festet broen på annet vis også? Er det normalt å gjøre dette på utstillingsmodeller?

Sikkert dumme spørsmål, men jeg er virkelig blank på området. :blush:

Edited by Sclavi
Link to comment
Share on other sites

Finnes ikke dumme spørsmål.

De har nok ikke festet tremen på noen måte. Armen er av type "putt den i, dra den ut", så det er ikke noen stor sak å montere den.

Dette er sikkert et tilfelle av forglemmelse.

Man må nok skru også...

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. Nei, den ligger ikke i bagen. Jeg får høre om de kan sende den i posten. Grunnen til at jeg ble usikker, er at jeg tenkte at de kanskje blokkerte tremolo på utstillingsmodellene for å gjør det enklere å holde dem stemt eller noe. I så fall måtte vel tremoloen skrues helt inn, og da måtte jeg vel tatt av strengene for å løsnet dem igjen? Ikke noe jeg har lyst til helt enda. ;) Hva er årsaken til at de fjerner dem? Bare for å forhindre at folk stjeler dem?

Link to comment
Share on other sites

Skal ikke nødvendig å blokkere tremmen :) den skal holde tuninga bra hvis du bare lar den være. Ja bare ring sjappa så sender de nok armen. Som nybegynner vil jeg på det sterkeste anbefale deg å bli godt kjent/vant med gitaren før du går i gang med å endre den. Bare spill MASSE så vil tremoloen og halsen "sette" seg og gitaren blir stabil og fin, skader heller ikke at du blir bedre samtidig

Link to comment
Share on other sites

Den kan heller ikke ha på armen i bag eller koffert.

Blokkering av tremolo er et inngrep som krever litt innsats, ved å bytte ut en fjør med en tremol-no f.eks.

Eller du kan stramme fjørene slik at strengefestet ligger helt inntil kroppen. Det gjør den lettere å stemme for en nybegynner vil jeg tro.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.