Web Analytics
Jump to content

Trenger råd til kombo


Recommended Posts

Kombo er ikke et must for god mobilitet. Topp pluss lite kab. kan være enda bedre.

Marshall JCM-800 da har du rytmelyden til AC/DC Black Sab. osv og dessuten leadlyden til Gary Moore, Shlask (GNR) osv.

Jeg har selv Tiny Terror, rytmelyden er ikke langt unna JCM'n, er du fornøyd med lyden i Dualterror,n (mangen på eff loop osv) selg 4x12" og kjøp et 1/2X12" kab. Da får du en liten rigg som er enda mer mobil enn en kombo.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Jeg har tenkt motsatt i det siste! har en Koch combo som jeg er meget fornøyd med, men den er så tung at man må være to mann.. liten topp og lett kabinett er jo fint! Jeg har et 2x12 Custom Audio, kjempebra og i tillegg lett.. sammen med en lett topp er jo det genialt.. ble så jeg kjøpte Kemper og da bruker jeg bare en liten kompakt monitor. Hadde en Mesa Mini, men jeg leverte den inn fordi den leverte ikke nok på clean, spiller du mest rock og highgain er den en kongeamp! masse kule lyder og mange options. men amp må jo velges ut fra hvilken type musikk du spiller.

Link to comment
Share on other sites

Syns egentlig at en liten topp + et 2x12 kabinett med håndtak er enklere å flytte på.

2x12 comboer f.eks er helt forjævlig å flytte på.. :P

Men jeg er vedig fornøyd med min Orange OR15. Denne finnes vell i comboversjon også. Rocker 30 vil jeg tro er et godt valg også om du trenger litt volum. For mitt bruk er 15W MER enn nok sånn egentig..

Link to comment
Share on other sites

Ulempen med topp pluss kabinett er at du trenger mer enn to hender, evt må du bære flere ganger. Du finner gode bærbare 15-30w komboer som kan bæres i en hånd mens den andre bærer gitaren. Fender Blues Jr, Pro Jr, Vox AC 15 m 1 høyttaler, Blackstar 20w, eller hvis du vil ha litt mer trøkk; Peavey Classic 30 eller Deltablues. De veier alle rund 20 kg eller mindre og spiller fra høyt til j... høyt

Link to comment
Share on other sites

Mitt 212-kab kan bæres med en hånd ;)

Men hvor langt pleier man å bære ting da? Jeg vet ikke med dere, men vi pleier ikke å ha så dårlig tid når vi kommer til venue'n at det ikke går an å gå en ekstra tur fra bilen og inn :P

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Jeg går ut ifra at trådstarter disponerer bil når det skal flyttes på da han har hatt ett 1960A kab. Jeg ville uten tvil gått for en 1x12" kombo av noe slag eller liten topp og 1x12" / 2x12" kabinett. Hvis trådstarter her er fornøyd med Dual Terroren sin, så vil jeg nesten anbefale å kjøpe ett 1x12" kabinett til den før forsterkerbytte.

Link to comment
Share on other sites

Enig med Siimen. Hvis toppen duger, prøv å bytt til et 112- eller 212-kabinett.
Ta med toppen på den lokale sjappa og prøv den på forskjellige mindre kabinetter.

Skulle jeg klart å bære riggen min i kun en omgang så måtte jeg vært blekksprut tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.