Web Analytics
Jump to content

Trenger tips: Bridge Pickup egnet til tight riffing til Burny Les Paul


sekova
 Share

Recommended Posts

Heisann!

Trenger tips. Jeg spiller i et rockeband på den harde sida. Bruker en 78 modell Burny les Paul, og den er fin og varm til seigere/fyldige partier, men litt ullen og uklar til rask riffing med palm mute. Noen tips på egnet erstatning i bridge? Kanskje noe singlecoil-ish? Vil nødig begynner og frese større hull i gitaren...

Link to comment
Share on other sites

Kompis hadde en slik i bridgen på sin LP Std 08 og det låt rett og slett fantastisk. Det ligger noen lydklipp i linken, men jeg syntes ikke at de virkelig viser hvor klar og frisk lyden er (men sånn er det vel alltid med lydklipp på nett). Min neste gitar skal garantert ha pups fra Wolfetone. Litt stiv pris, men man får hva man betaler for. Og hvis man ikke er fornøyd justerer og modder han de for deg etter dine eventuelle sære ønsker.

http://www.wolfetone.com/marshallhead.html#

EDIT: Ser nå at du var på utkikk etter single coils. Test ut Wolfes 'Bitch' strat coil og gi meg en tilbakemelding. Det er nettopp den modellen jeg har siklet på :P

Edited by UglyCasanova
Link to comment
Share on other sites

Neida, det er frest ut til humbuckers, tar gjerne det, men de må være klare og tighte, så riffing og chugging høres bra ut og ikke flyter sammen. En kompis bruker P90, men det har jeg ikke plass til. Kanskje en humbucker med coil tap? Halvert litt på seymour duncan alternative 8...men har ingen erfaring med pickups til high gain.

Link to comment
Share on other sites

GFS Dream 90 eller P90 kan også være noe å se på - P90 i humbuckerformat :) Låter helt kanon og koster nesten ingenting. Det samme gjelder GFS VEH. De er så billige at du kan kjøpe en av hver og fortsatt ha råd til en tur på byen i forhold til hva en Duncan eller Bare Knuckle koster :P

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

BKP er king, om det skal være tight. uten tvil. men som aph sier, ganske kostbare greier.

Jeg har selv dimarzio D-activators i en av øksene mine og syns de er mer allsidig enn det jeg har testa og hatt av BKP.

disse går også ganke billig på bruktmarkedet :)

Link to comment
Share on other sites

Ellers er tight riffing ofte mest et utslag av gitaristens spilleteknikk, ofte hjulpet med en touch av en god noisekiller-effekt.

Øving må til ja, men også en annen pickup:) Isp decimator ok som støyreduksjon?

Edited by sekova
Link to comment
Share on other sites

En ting som kunne vært greit å vite - hva slags musikk spiller du? Dette med noisegate er bare tull med mindre du speller noe djent-ish harrygreier :P

Tullball. Støy - være seg amp-susing, feed, slight jordings-sus, osv - er utelukkende amatørmessig i enhver live-situasjon.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.