Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Vi har fått 6000 kr fra frifond til å kjøpe nytt PA til øvingsrommet. Vi kjører to fulle 100w gitarstakk og trommer og bass på full måkking på ca 25 m².

Da lurer jeg på om f eks to aktive behringer av typen: http://www.4sound.no/pa/hoeyttalere/aktive-hoejttalere/behringer-b212d-eurolive-black

pluss en mikser vil gjøre susen? Vi har en passiv mikser stående fra før..

Skal kun brukes til vokal.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har to sånne, en heter mackie, og den andre heter Tapco.

Jeg kan skrive under på at de spiller både fint og høyt, men vil man ha sub- bass, så trenger man sub-bass. Så enkelt er det. PA uten sub er PA uten sub. Nå skal det sies at dette går rimelig langt ned,men det er ikke sub.

Tapco er et merke mackie har hatt kontroll på lenge. Den eneste forskjellen jeg kan se, er at Tapcokassen tar imot balansert og ubalansert, mens den litt nyere mackiekassen bare vil ha balansert signal. Det er for meg ikke mulig å høre forskjell i lyd.

Øvde faktisk i dag med to slik kasser i et rom på rundt 20 m2, og jeg kunne se under kalibrering/ lydtest at vinduet på rundt 1 kvadratmeter ble påvirket, pulset sammen med bass.. Spiller høyt nok for mitt bruk.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for tips. Har sjekket litt brukt ja. Er mest interessert i om mengde watt og slikt er nok. Og det virker det jo som.. er det vits med 15" om det kun er til vokal?

Sent fra min GT-I9100 via Tapatalk

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 months later...

Enig med Castor om at kasser med 12" egner seg desidert best hvis det er snakk om vokal. Nevnte Mackie SRM 450 er veldig fine kasser, men jeg ville gått for 2. I og med at fluehode hadde et par stykker i kikkerten, gikk han nok for det... eller? :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Virker jo som de spiller drithøyt. Da blir størrelsen på rommet, demping og slikt viktigere enn kvaliteten på PA. Begynner lydbølger å slåss i et lite rom, er det ikke noe som kan kjøpes for penger som gir grei øvingslyd. Løsningen er å dempe seg. Kjennes luften ut som en slags væske som skvalper rundt, er det ikke noe som hjelper. Da er jeg over på hørselvern for lenge siden.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi byttet øvingslokale for et knapt år siden. Fra kanskje 20 kvadrst til over 50. Jeg må si at i det minste lokalet låt det aldri bra å spille høyt. Jeg brukte propper kontinuerlig. I det nye rommet spiller vi like høyt (på nivå med akustisk slagverk), men lydbildet er mer ryddig og virker lavere for ørene. Det er ikke alltid jeg bruker propper nå. Det er også mye lettere å høre hva alle spiller dersom man holder et fornuftig lydtrykk.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Et mashall stack på full fis kan fylle et fotballstadium med lyd. Setter man opp to inne på et lite rom, og pøser på ned en trommis, bassist og så skal ha PA til å matche, sier det seg selv at det ikke blir bra, uansett hvor mange penger man hiver på det. Det er enkel fysikk, ikke nok luft, og for mye refleksjoner fra for kort hold.
Uansett, en liten pa-- kasse høres lite ut.

Da har jeg ikke engang berørt temaet om at det er veldig ubehagelig og lite praktisk å være døv før man er førti. De fleste nordmenn har mer enn halve livet igjen på det tidspunktet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sorry om jag kuppar tråden, men vi har haft ett par JBL EON 15 G2 (specs) i lokalen tills nu, nu har vi ingenting. Ljudbilden har varit bra, trummisen spelar så högt han spelar och så har vi andra förhållit oss till det, inget volymkrig. Vi har varit nöjda med högtalarna och skulle gärna köpa ett likadant par om det fanns men det gör det inte längre. Vi skulle gärna få köpt det så fort som möjligt så vi har inte tid att vänta på att ett par såna dyker upp på Finn (annars köper vi gärna brukt). Vi hade hoppats på att klara oss på 5500-6000:-(helst mindre) inkl. en inte fancy liten mixer (4 mickar (en lead, resten kör). Om det är 1 eller 2 högtalare är egentligen inte så viktigt, så länge lösningen klarar sig volymmässigt. Är det nåt smart sätt att klura ut om en eller ett par högtalare räcker för oss? Jag antar att det inte är så enkelt som att resonera "vi hade 2 st högtalare med X antal watt, så då köper vi bara 1 st högtalare, med dubbelt så många watt" men det hade ju varit enklast så :) . Nya versionen av Mackie SRM 450 (V3) ligger på 1000 watt istället för 400 watt (V2) så man tänker ju att det borde ge litt mer tryck, men..

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Man må tidoble wattstyrken for å fordoble lydstyrken. Tenk også på at høyttalerareal spiller inn, så det er lettere å justere inn og få god lytt med to kasser enn en. Plassering har også masse å si, jeg har vært borti folk som klager over dårlig lyd i øvingslokalet, men som ikke har giddet å pakke ut stativene, og bare satt kassene på gulvet. Omtrent som om man har ører på anklene.

Har man et "wattmeter", blir man forundret over hvor lite mer lyd man får ut av 100 watt enn 10. Dessuten er det jo slik at jo dypere frekvens, jo mer energi går med til å få lyden ut av elementet. De fleste stemmer er jo ikke så veldig dype, så derfor er ikke effektkravet lite stort på et "sanganlegg" som på en PA.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av erlalv
   Hei. 
   Jeg har spilt i et band en liten stund nå, og nå har vi litt ulike meninger innad i bandet. Cluet er; vi har alle hver vår fullstack, (ENGL Powerball Peavey 5150 og Marshall Jcm800) i tillegg er det planer å micke opp hver amp med 4 mikker, to pr. 4x12.. nå argumenteres det hardt om å anskaffe ytterligere hver vår fullstack, som også skal mikkes opp. 
   jeg mener dette er totalt overkill! Når vi har amper på 100+W, samt to 4x12 hver, så er dette mer enn tilstrekkelig til både øvingslokale og eventuelle steder å spille, spesielt når det skal mikkes opp i PA i tillegg. 
   jeg er av den oppfatning at røramper må opp på et visst volum for at man skal utnytte potensialet til ampen, og spesielt innenfor sjangeren vi spiller, (heavy metal/metal) bommer jeg her?
   Er det jeg som har misforstått noe, blir lyden bedre av å ha to fullstacks, med to 5150topper (for mitt vedkommende), og at man trenger ikke ha lyden så høyt så lenge man har to amper? Og i et øvingslokale på ca 50 kvadrat, vil ikke totalt 6 fullstacks bli totalt overkill? ( og da har jeg ikke begynt å tenke på frakt av utstyr o.l) 
   Motargumentene jeg får er som nevnt at man trenger ikke skru rørampene så høyt når man har to, lydvolumet skal styres av PA, og mulighetene for å variere lydbildet gjøres gjennom å justere mikrofonenes plassering og vinkel foran hvert enkelt kabinett. 

   Håper noen kan gi meg argumenter for, eller mot hvis jeg skulle ta feil, for at ett fullstack er mer enn tilstrekkelig. 
  • Av Jonas1
   Heisann! Vi er et band med medlemmer fra Moss/Sarpsborg og ser etter et nytt sted å øve, vi har ikke massevis med penger så om det er noen som har noen tips til billig lokale så hadde det hvert helt topp! 
   Vi kan gjerne også dele lokale med noen, om det er noen som er villige til å gjøre det, vi tar ikke stor plass fordi vi bruker digitale forsterkere(Axefx, POD)!
   Vi øver også gjerne i garasje, låve, industribygg eller hvor som helst det er mulig å få plass til å sette opp og spille slik at vi kan spille konserter igjen nå som vi kommer med nytt album!:)
    
  • Av Jamekeli32
   Vi er en trommis og en gitarist som bor i Oslo med tre tonn sanger, vi trenger en bassist og vokalist for å sette kronen på verket og deretter plane for verdensherredømme.
   Vi spiller en bland av Rock, meta, punk, hardcorel og alternativ. 
   https://open.spotify.com/artist/5R1AfWkXVaAraHY3Tk9bMY?si=ZM5nknv2R52JP0flDkZ2sA
  • Av AlphaBeta
   Hei folkens!
   Jeg har nettop mekket sammet noen rack til firmaet mitt, som i hovedsak skal brukes av ASSIMILATE.
   Beklager helt håpløse bilder, jeg lover å oppdatere tråden så fort jeg har tatt bilder som er skikkelig (må uansett ha det pga jobb).
   Fortsatt en del plukk som mangler i racket (to axer til f.eks) men det nermer seg! Må stå ferdig til gig 20-10, det skal gå fint

  • Av tbnguitar
   Hei!

   Noen som har vært borti STK Active 3400MKII Pa-anlegget eller STK generelt? Er det bra greier?
   De har tidligere solgt det på sound1 men ser de har sluttet med det. 
    
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.