Web Analytics
Jump to content

Gitarreperatør i Oslo


Ostehodet

Recommended Posts

Hei.

Noen som har et godt tips til hvor de gjør ordentlig arbeid på akustiske gitarer uten at det er overpriset? Har sjekket litt rundt og det er store prisforskjeller, men vil ikke levere den til noen som gjør slurvete arbeid.

Link to comment
Share on other sites

Og egentlig et spørsmål jeg burde ha stilt først.

Hva slags jobb skal gjøres?

Kjøpte en gitar fra rundt 1950 som trenger litt vedlikehold, men den er ikke verdt mye så det spørs litt hvor mye det koster å få den i ordentlig stand. Den er forsåvidt spillbar nå, med grei lyd også.

Link to comment
Share on other sites

Ah, det er mange her som også kan litt, så jo mer info du kommer med jo enklere er det kanskje å route deg til "beste" sted.

Det er en stålstrenggitar hvor strengene er festet gjennom stolen, som har løftet seg og ser ut som den er i ferd med og løsne. Sadelen og oversadelen sitter også løst. Det er selvfølgelig andre ting man sikkert burde gjort, med bånd og hals, men det var i utgangspunktet dette jeg hadde tenkt å få fikset.

Link to comment
Share on other sites

Espen Østgård skal visst være bra på akustiske instrumenter, men er ikke akkurat Oslo. Lars hos VintageGitar har jeg ikke brukt enda, men man skal ikke kimse av det å ha jobbet hos Larrivee...

En slags regel er vel at man får det man betaler for. Om et sted er dyrere enn andre så vil det i de fleste tilfeller bety at jobben mest sannsynlig er bedre utført.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.