Web Analytics
Jump to content

Gitarundervisning, nybegynnere


Aphelion
 Share

Recommended Posts

Vi har så smått fått startet opp med musikkverksted på jobb nå, og i dag hadde jeg første time med en gitarelev som ikke kan noe som helst, bortsett fra å stemme gitaren sånn noenlunde. Jeg skal innrømme at jeg ikke er særlig pedagogisk anlagt, så jeg lurer litt på hvordan jeg bør legge opp dette :D

I dag fikk han lære navn på strengene, og en liten innføring i hvordan tablatur fungerer så jeg lett kan skrive ned akkorder til ham. Så fikk han bryne seg på A-dur, D-dur og C-dur :) Hvordan bør ting legges opp videre? Blir Tom Dooley litt for banalt, eller er det slikt som må til med folk på dette nivået?

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Tom Dooley er jo ikke så kul, men den har bare to grep. Tulsa Time har litt mer rockecred, fortsatt bare to akkorder..

Og så er det jo en ting man skal takke Gun's and Roses for, at de covret Knocking on heavens door, sånn litt senere i leksjonene.

Får du lurt han til å synge litt til, blir det straks litt morsommere det hele, synes jeg, selv om det er vanskelig sånn helt til å begynne med. Ellers synes jeg du kan lære han at man kan spille den samme skalaen over hele gripebrettet, og at basstonene i akkordene ligger i samme forhold til hverandre over alt på gripebrettet. altså hvis du har a på åpen femtestreng, så er d åpen fjerde. Samme mønsteret får man på sjettestreng, femte bånd, og femte streng, femte bånd. Husker enda følelsen da det der gikk opp for meg.

Pøs på med trommemaskin ganske tidlig, så han får med seg det der med timing.

Link to comment
Share on other sites

en ting som kan være greit å opplyse om er hvor gammel eleven er. For de minste bruker jeg gjerne å starte med barnesanger fra Lillebjørn Nilsens gitarbok, og så fort de begynner å få draget på det er det sanger som Castor sa (Knocking, you really got me), Love is all around, noen lette AC DC riffs, litt enkel bluesgang på to strenger , dangelbærsangen. En annen ting so ofte faller i smak er nyere hitlåter med forenklede grep. Bare de tre nederste strengene i barregrep. Mestringsfølelsen er god når man sitter og spiller The fox etter kort tid ;-)

Link to comment
Share on other sites

Alder er viktig her, jeg hadde aldri gitt en 19-åring det samme materialet som en 10-åring.

Et par spørsmål som alltid må stilles:

- Hva? (Det har du allerede gjort ved å starte tråden)

- Hvordan?

Repertoarvalg, progresjonsnivå, metodikk.

- Hvorfor?

Hva er ditt/elevens mål? Kartlegg hva som er hensiktsmessig å bruke tid på. Det som er obligatorisk i dine øyne kan være drepen for eleven.

Anbefaler uansett boka Rock Guitar Grade 1 fra RGT, morsomme og enkle låter med både akkorder og tabs.

Edited by PerA
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.