Web Analytics
Jump to content

Ny nylonstrenger: Hva anbefales


E5150

Recommended Posts

Merker jeg begynner å bli litt sugen på en ny klassisk gitar med nylonstrenger. Min gamle Ibanez fra 1973 låter flott, men er preget av tidens tann. Er veldig glad i lyden av nylonstrenger så det hadde vært kjekt å få en ny i hus.

Det er imidlertid mye å velge mellom og jeg aner rett og slett ikke hva som er bra. Trenger ikke noe fancy greier, bare en helt vanlig gitar uten noe pickup eller tilsvarende. Liker tanken på cut-away, men det er ikke en nødvendighet.

Er det noen som har noen tips til gode gitarer? Jeg spiller desidert mest elektrisk eller med stålstrenger så det er ikke snakk om å kjøpe noe dyr gitar. Tenker maks 3000 og er åpen for bruktkjøp.

Link to comment
Share on other sites

Ikke merket man trekker frem alltid, men Morgan har faktisk en god del helt kurante nylonstrengere, med cutaway og streit piezopickup med preamp. Jeg spilte aktivt klassisk gitar fra jeg var 9 til 20, så det er en viss legitimitet i tipset. ;) Erfaringsmessig er det litt med nylonstrengere som med stålstrengere - det er mye møkk i prisklassen 1000 - 2000, mens når man begynner å nærme seg tre lapper kan man få tak saker som absolutt låter tilfredsstillende - selvfølgelig tatt prisen i betraktning.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hmm! Er superskeptisk til Morgan, men ut i fra dine erfaringer er det tydeligvis noe som må sjekkes ut.

Yamaha har jo alltid vært kjent for sine nylonstrengere. Holder de fremdeles mål?

Link to comment
Share on other sites

Har en Alhambra selv, synes det er en ålreit gitar for pengene. Ga vel 2k for min brukt, mener det er en 3c elns.

EDIT: Hvis du er interessert kan jeg vurdere å la den gå, da jeg også hovedsaklig spiller elektrisk.

Edited by Eivind August
Link to comment
Share on other sites

Har en Alhambra selv, synes det er en ålreit gitar for pengene. Ga vel 2k for min brukt, mener det er en 3c elns.

EDIT: Hvis du er interessert kan jeg vurdere å la den gå, da jeg også hovedsaklig spiller elektrisk.

Takk for tilbud. Jeg flytter hjem til Bergen i sommer så jeg kommer til å vente med å kjøpe gitar til flytting er overstått. Foreløpig er det mest sondering, men jeg skal ha gitaren din i bakhodet!

Takamine hadde jeg "glemt". De lager jo stort sett utmerkede gitarer. Må teste noen av disse også.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.