Web Analytics
Jump to content

Ny nylonstrenger: Hva anbefales


E5150
 Share

Recommended Posts

Merker jeg begynner å bli litt sugen på en ny klassisk gitar med nylonstrenger. Min gamle Ibanez fra 1973 låter flott, men er preget av tidens tann. Er veldig glad i lyden av nylonstrenger så det hadde vært kjekt å få en ny i hus.

Det er imidlertid mye å velge mellom og jeg aner rett og slett ikke hva som er bra. Trenger ikke noe fancy greier, bare en helt vanlig gitar uten noe pickup eller tilsvarende. Liker tanken på cut-away, men det er ikke en nødvendighet.

Er det noen som har noen tips til gode gitarer? Jeg spiller desidert mest elektrisk eller med stålstrenger så det er ikke snakk om å kjøpe noe dyr gitar. Tenker maks 3000 og er åpen for bruktkjøp.

Link to comment
Share on other sites

Ikke merket man trekker frem alltid, men Morgan har faktisk en god del helt kurante nylonstrengere, med cutaway og streit piezopickup med preamp. Jeg spilte aktivt klassisk gitar fra jeg var 9 til 20, så det er en viss legitimitet i tipset. ;) Erfaringsmessig er det litt med nylonstrengere som med stålstrengere - det er mye møkk i prisklassen 1000 - 2000, mens når man begynner å nærme seg tre lapper kan man få tak saker som absolutt låter tilfredsstillende - selvfølgelig tatt prisen i betraktning.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hmm! Er superskeptisk til Morgan, men ut i fra dine erfaringer er det tydeligvis noe som må sjekkes ut.

Yamaha har jo alltid vært kjent for sine nylonstrengere. Holder de fremdeles mål?

Link to comment
Share on other sites

Har en Alhambra selv, synes det er en ålreit gitar for pengene. Ga vel 2k for min brukt, mener det er en 3c elns.

EDIT: Hvis du er interessert kan jeg vurdere å la den gå, da jeg også hovedsaklig spiller elektrisk.

Edited by Eivind August
Link to comment
Share on other sites

Har en Alhambra selv, synes det er en ålreit gitar for pengene. Ga vel 2k for min brukt, mener det er en 3c elns.

EDIT: Hvis du er interessert kan jeg vurdere å la den gå, da jeg også hovedsaklig spiller elektrisk.

Takk for tilbud. Jeg flytter hjem til Bergen i sommer så jeg kommer til å vente med å kjøpe gitar til flytting er overstått. Foreløpig er det mest sondering, men jeg skal ha gitaren din i bakhodet!

Takamine hadde jeg "glemt". De lager jo stort sett utmerkede gitarer. Må teste noen av disse også.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.