Web Analytics
Jump to content

Hjelp til å identifisere rør, med bilder:


LTBR
 Share

Recommended Posts

Prøvde å poste dette på et annet forum men ser ut som den er nede akkurat nå, kanskje noen her vet noe om disse:

Hello! Got some tubes "leftover" in a drawer, i guess some of them might be ok tubes. Does anyone of you know something about this tubes and maybe tell me what i got?

This one is marked National Electric, got two of these: SG5nWVc4.jpeg

This one is marked Sovtek, got two of these, burn marked(is it destroyed?): Zks2UEYr.jpeg

Two of these, only see a ECC83 stamp, and som digits/letters on the bottom: ZDRMVExL.jpeg

Two of these, Mullard Made in Brittain: UVRmMHRi.jpeg

Two of these, Sovtek, 7025/12ax7: YmJJM1Mx.jpeg

Link to comment
Share on other sites

De to øverste er EL34, standard utgangsrør i veldig mange forsterkere. Det "brennmerket" på siden er barium som brukes til å fjerne oksygen inni røret og er helt normalt. National Electric er bra USA-produserte greier fra 60/70-tallet, Sovtek er nyere russiske rør og er stort sett grei kvalitet.

Resten er ECC83/7025/12AX7, standard preamprør, alle disse kan brukes om hverandre. Engelske Mullard er relativt ettertraktet.

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

National Electric-røret er et xf3 Mullard, altså litt mer enn bare "bra" saker... ;) Rør produsert på Philips sin Blackburn-fabrikk ble solgt under forskjellige navn, men er egentlig synonymt med Mullard. Du kan altså finne "Mullard"-rør med helt andre logoer.

Det som det bare står ECC83 på er vanskelig å identifisere ut fra bildet.

Mullard ECC83ene klarer jeg heller ikke sikkert identifisere ut fra bildet. Siden det lages nye russisk-produserte med Mullard-logo kan jeg ikke si sikkert om det er ekte gamle Mullard-rør, men hvis det står i61 eller i63 med liten skrift nede på glasset, så er det nok det.

Link to comment
Share on other sites

Hei! Står i63 på de ja, betyr det at de er nye eller gamle da? Ang xf3 så er ikke det merket National Electric, jeg som tok feil. Har ett som er merket xf3 og ett med NE.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.