Web Analytics
Jump to content

Hjemmesnekra gitar #2


Recommended Posts

Hei!

Har lest en del rundt av på dette forumet de siste årene, uten å poste nevneverdig. Inspirert av ”lurketråden” tenkte jeg med dette å si hei, og samtidig benytte anledningen til å vise noen bilder av min siste hjemmesnekra gitar:

- Mahogny og lønn i kropp

- Limt hals av lønn (norsk) og enony fingerbrett.

- 635 mm skalalengde

- Seymour Duncan '59 pickups

- Behandlet med W.D. Lockwood fargepigment og Chestnut Finishing oil.

- Plastikk binding

Det gjenstår noe loddearbeid og intonering/finjustering, så er øksa klar for spilling.

Spiller ellers gitar i et temmelig harry cover-band, med 80-talls slagere på repertoaret. Håper flammelønn og farge a la Jack Daniel's slår an ;)

post-8678-0-73126500-1398882309_thumb.jp

post-8678-0-69306500-1398882329_thumb.jp

post-8678-0-96478900-1398882329_thumb.jp

post-8678-0-68170100-1398882330_thumb.jp

post-8678-0-07843500-1398882331_thumb.jp

post-8678-0-52509400-1398882331_thumb.jp

post-8678-0-05516800-1398882332_thumb.jp

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Takk for hyggelige tilbakemeldinger!

Elektronikken er ikke lodda sammen ennå, så vet ikke hvordan dette låter plugged... Men akustisk høres det greit ut. Halsen er litt i kraftigste laget, mulig jeg høvler den litt ned etter hvert. Har prøvd å lage en ”smooth” overgang mellom hals og kropp, men kan ikke ta mer av kroppen uten å komme inn i ”neck-pocket”. Vurderer ”neck thru” neste gang for å få en mykere overgang. (Hva f… heter alle disse greiene på norsk? Har lest om gitarbygging på nettet i årevis, alt på engelsk, har rett og slett et begredelig ordforråd når det kommer til gitartekniske ord og utrykk på norsk).

post-8678-0-20714000-1398887324_thumb.jp

post-8678-0-60278300-1398887324_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Fantastisk flott gitar! Skulle ønske jeg hadde slike ferdigheter! Synes dette her er mye tøfferen enn diverse CSer til 30000++.

0-bånd er interessant. Trodde dette var en billigløsning. Har 0-bånd på en gitar jeg kjøpte for en tid tilbake. Har egentlig ikke tenkt over fordeler og ulemper så det hadde vært supert om noen kunne gjøre rede for dette.

Link to comment
Share on other sites

Fantastisk! Skjønner heller ikke hvorfor ikke mange flere fabrikanter ikke bruker nullte bånd. Det hadde løst mange problemer, og jeg har aldri sett noen hoste opp negative ting vedrørende den løsningen.

Er jo en suveren ide, men vet om flere som har hatt de som har måtte bytte de siden strengen ligger og "gnager" over de.

John Suhr om de:

Zero fret is a great idea but they wear and start clicking. Even with stainless they dont last.

Link to comment
Share on other sites

Ikke noe problem å ha et "løst" nulltebånd. Hufschmid e.l custom gitarbyggere (jeg følger mange på facebook) har en slags sliding rail sak hvor de skyver båndet sidelengs inn på plass. Er i utgangspunktet for å kunne justere strengehøyde ved å bytte mellom lave og høye bånd, men også for å kunne bytte ut bånd ved slitasje. Til info er alle de andre båndene hamret på plass

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.