Web Analytics
Jump to content

Utegitar


Frithjof

Recommended Posts

Hei, nå som sommeren nærmer seg og båt og strandturer nærmer seg har jeg planer om å kjøpe meg en gitar jeg ikke er redd for. En som kan få litt vann på seg, litt sand inne I kassen osv. Tenkte meg en gitar i prisklassen 1000-1500 kr, og lurte på om noen av dere her på forumet vet om noen røverkjøp? Kommer til å spille det meste på den, men det hadde vært deilig hvis den er god å øve klassisk teknikk på. Når det gjelder farger osv har ikke det så mye å si, men synes den vanlige sedertre fargen er utrolig kjedelig :)

Link to comment
Share on other sites

Det er jo ikke sånn at han skal prøve å få den ødelagt. Er vel kjekt å ha en gitar som er god å spille på, samtidig som du ikke er så forferdelig redd for at den får en trøkk eller tre. Har en sånn selv, tror den synger sitt siste vers da brua har sprukket litt og ting er ikke helt på stell. Men den slenges bak i bilen hver gang vi drar på tur.

Jeg kjøpte dog ikke denne for det bruket. Men det ble sånn etterhvert som gitarn ble sliten :P

Link to comment
Share on other sites

Fester du ikke ute, Castor? :D Jeg har en slik gitar, en koreanskprodusert Samick som jeg ikke er så redd for, som har ligget ute etter fester i morgendugg og duskregn, fått dunker og slag i fylla, vært med på festivaler, telttur på fjellet, camping i skauen og på båtturer. Den har holdt seg veldig bra i 25 år og høres bedre ut enn noensinne, men trenger sårt nye bånd. :D Ville valgt en med heltre i lokk og bunn, den vil tåle fukt bedre enn laminat. Ville heller ikke kjøpt det aller billigste hvis den skal vare mer enn en sesong. Gammel brukt japaner er mitt tips.

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde vurdert en brukt Little Martin eller en tilsvarende Taylor. Hva med feks denne: http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=47656796&searchclickthrough=true&searchQuery=taylor

Har selv en Little Martin, men ender stort sett opp med å ta med meg "hovedakustiske" gitaren hvorhen jeg går om sommeren uansett. Nå er ikke jeg veldig redd for gitarene mine, så Martin/Taylorene er nok et bedre valg til å ta med seg rundt om kring.

Link to comment
Share on other sites

Hei igjen.

Castor, som Gitarrocker sa så er poenget å ha en grei gitar som jeg kan slippe ut av synet i 5 minuter, noe jeg ikke gjør med mine andre gitarer av sikkertsmessige grunner. Er jeg ferdig så er det rett tilbake i gitarkassen eller opp på stativet.

Hadde egentlig tenkt meg en nylonstrenget gitar og ikke en med stålstrenger.

Gitarrocker, noen forslag til hvor man kan få kjøpt en brukt japaner, og hvilken prisklasse siktet du til for noe som skulle holde lenger enn en sesong?

Forresten, fant en sprek i gitaren min som plutselig har kommet. La først merke til sprekken i dag, kan hende at den kom i dag også. Den ble veltet fra å ligge på høykant og over på siden (over en bag) i sin soft hard case så det skal vell det ha ingenting å si, hørte ikke engang et dunk. Kan det være at den henger på veggen i nærheten av et vindu hvor jeg lufter om natten, noen forslag? Sprekken er så stor at man kan se den, ca 5 cm lang og det er vell et lite fall (som om de to sidene er forskjøver) så hvis man glir over kjenner man den veldig godt, noen forslag til hvordan dette kan ha seg? Dette er gitaren det gjelder: https://www.cordobaguitars.com/p/c9

Edited by Frithjof
Link to comment
Share on other sites

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=47889828&searchclickthrough=true&searchQuery=japan

for eksempel. Nesten litt synd å gi en slik gitar litt røff behandling, men grunnen til at jeg nevner gammel japaner er at treverket er god kvalitet, de er stabile og de er godt bygd. De tåler rett og slett litt juling på grunn av kvaliteten. Og prisen er lav i forhold til det du betaler for et av de store merka.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Hør med din lokale barne eller ungdomsskole. Erfaringsmessig ligger det slengt masse nylonstrengsgitarer rundt om som aldri blir brukt. De var billige i utgangspunktet, men noen av dem kan fort være helt kurante ifht. til det du tenker på.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har mange slike, ofte sammenskrudd/limt vrak. De er utstasjonert der man kan finne på å ha nytte av dem. Alltid morsomt å spille ferdig ei låt og så kule gitaren utpå havet, bak hekken eller utfor verandra. Har blitt ett par reperasjoner, men gitarene er ofte sjokkerende solid. Værste erfaring var en som trodde gitarene var klar for å smadres, og han prøvde deise gitaren over hodet mitt. Gitaren gikk ikke i stykker, undertegnende fikk ei solig kul i bakhodet, og festen gikk fra hyggelig lag til håndgemeng på 1 sekund.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.