Web Analytics
Jump to content

Sluttrinn?


Recommended Posts

Prøver meg igjen på rackløsning bestående av Eleven Rack, sluttrinn og gitarkabinett (og ikke FRFR monitor, kjekt å kunne bruke andre topper/oppsett også).

Merker at jeg er helt grønn når det gjelder sluttrinn i rackformat. Har et Marshall 8008 som fulgte med Eleven Racket når jeg kjøpte det av Kossoff her på forumet for noen år siden. Marshallen er ikke helt fit for fight (veldig lavt utgangsnivå på den av en eller annen grunn og potmeterne skurrer) så er på utkikk etter noe annet.

Ser det ligger noen Peavey rørsluttrinn ute på finn og musikkweb (50/50 og 60/60). Noen som har en formening om disse? Hvor stor innvirkning har rør i et racksluttrinn når den mates av en rackpreamp med ampsimuleringer? (Kontra en litt mer tradisjonell preamp, type TriAxis og lignende som egentlig ikke forsøker å være noe mer enn akkurat det den er). En tommelfingerregel er vel at sluttrinnet i et oppsett med preamp med ampsimuleringer skal være så nøytral og flat som mulig?

Sånn før noen foreslår det så blir en VHT/Fryette altfor dyr.

Link to comment
Share on other sites

jeg kjørte en boss-sak gjennom en peavey classic 60/60 for noen år tilbake.

bossen ble byttet ut med en line 6 pod rack, og jeg følte aldri at peavey'n farget lydspekteret på noen av de i stor grad.

den er knall-enkel å benytte og plugge.

jeg gikk over til en marshall 9200 poweramp som var et forbanna monster (jeg kjørte en modda 2112 gjennom denne),

men i retrospekt så kunne jeg holdt meg til peavey'n og holdt ting enkelt og greit. man har gjerne nok å skru på i effektdelen og jeg syns poweramps bare skal plugges og pumpe lyd ut.

sånn. min snevre erfaring med den slags.

Link to comment
Share on other sites

Har en Digitech 2112 liggende også, men med US trafo. Den burde hatt seg en overhaling og da en del av potmeterne reagerer farlig tregt (pluss at jeg har vurdert lenge å få den chippet om til 2120 Artist). Planen (i sin tid) var å bruke den som effektunit, men den er litt vrang å plassere i effektloopen til for eksempel Eleven Rack (mener å huske at Digitechen ikke har noen linjeinngang på baksiden).

Marshall 20/20 er interessant, det samme er alle andre forslag så lenge det ikke blir for dyrt. Tokanals for å kunne kjøre stereo er også et krav.

Link to comment
Share on other sites

Jepp, men det er akkurat det jeg må sjekke ut, om 20/20 er å foretrekke sammen med preamper som liker et sluttrinn som farger lyden (om den gjør det) eller om den er flat i frekvensresponsen slik preamper som er basert på simulering foretrekker.

20/20 har jo et stort fortrinn ved at den er 1u.

Link to comment
Share on other sites

Siden jeg kjørte rack i mange år tror jeg at jeg har vært gjennom det meste av rørsluttrinn.

De svære og dyre Mesa og VHT sluttrinnene låter veldig bra men man blir lei av å drasse på de.

Har også hatt begge de to Peavey sluttrinnene du nevner, låter helt OK men har ikke den autoriteten og trøkket i bånn som de forannevnte greiene har.

Gå for Matrix som Amund nevner.

Kjøp bra saker med engang, spar heller litt lengre hvis du ikke har råd enda.

Link to comment
Share on other sites

Helt enig. Jeg hadde først en Rocktron Velocity 300 (nyeste versjon) og forskjellen var stor!

Mye mer trøkk og mye bedre lyd fra Matrixen. Og den veier også under halvparten av Rocktronen. Kun 3.7kg.

Som er et vanvittig pluss i seg selv.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.