Web Analytics
Jump to content

Sluttrinn?


Recommended Posts

Prøver meg igjen på rackløsning bestående av Eleven Rack, sluttrinn og gitarkabinett (og ikke FRFR monitor, kjekt å kunne bruke andre topper/oppsett også).

Merker at jeg er helt grønn når det gjelder sluttrinn i rackformat. Har et Marshall 8008 som fulgte med Eleven Racket når jeg kjøpte det av Kossoff her på forumet for noen år siden. Marshallen er ikke helt fit for fight (veldig lavt utgangsnivå på den av en eller annen grunn og potmeterne skurrer) så er på utkikk etter noe annet.

Ser det ligger noen Peavey rørsluttrinn ute på finn og musikkweb (50/50 og 60/60). Noen som har en formening om disse? Hvor stor innvirkning har rør i et racksluttrinn når den mates av en rackpreamp med ampsimuleringer? (Kontra en litt mer tradisjonell preamp, type TriAxis og lignende som egentlig ikke forsøker å være noe mer enn akkurat det den er). En tommelfingerregel er vel at sluttrinnet i et oppsett med preamp med ampsimuleringer skal være så nøytral og flat som mulig?

Sånn før noen foreslår det så blir en VHT/Fryette altfor dyr.

Link to comment
Share on other sites

jeg kjørte en boss-sak gjennom en peavey classic 60/60 for noen år tilbake.

bossen ble byttet ut med en line 6 pod rack, og jeg følte aldri at peavey'n farget lydspekteret på noen av de i stor grad.

den er knall-enkel å benytte og plugge.

jeg gikk over til en marshall 9200 poweramp som var et forbanna monster (jeg kjørte en modda 2112 gjennom denne),

men i retrospekt så kunne jeg holdt meg til peavey'n og holdt ting enkelt og greit. man har gjerne nok å skru på i effektdelen og jeg syns poweramps bare skal plugges og pumpe lyd ut.

sånn. min snevre erfaring med den slags.

Link to comment
Share on other sites

Har en Digitech 2112 liggende også, men med US trafo. Den burde hatt seg en overhaling og da en del av potmeterne reagerer farlig tregt (pluss at jeg har vurdert lenge å få den chippet om til 2120 Artist). Planen (i sin tid) var å bruke den som effektunit, men den er litt vrang å plassere i effektloopen til for eksempel Eleven Rack (mener å huske at Digitechen ikke har noen linjeinngang på baksiden).

Marshall 20/20 er interessant, det samme er alle andre forslag så lenge det ikke blir for dyrt. Tokanals for å kunne kjøre stereo er også et krav.

Link to comment
Share on other sites

Jepp, men det er akkurat det jeg må sjekke ut, om 20/20 er å foretrekke sammen med preamper som liker et sluttrinn som farger lyden (om den gjør det) eller om den er flat i frekvensresponsen slik preamper som er basert på simulering foretrekker.

20/20 har jo et stort fortrinn ved at den er 1u.

Link to comment
Share on other sites

Siden jeg kjørte rack i mange år tror jeg at jeg har vært gjennom det meste av rørsluttrinn.

De svære og dyre Mesa og VHT sluttrinnene låter veldig bra men man blir lei av å drasse på de.

Har også hatt begge de to Peavey sluttrinnene du nevner, låter helt OK men har ikke den autoriteten og trøkket i bånn som de forannevnte greiene har.

Gå for Matrix som Amund nevner.

Kjøp bra saker med engang, spar heller litt lengre hvis du ikke har råd enda.

Link to comment
Share on other sites

Helt enig. Jeg hadde først en Rocktron Velocity 300 (nyeste versjon) og forskjellen var stor!

Mye mer trøkk og mye bedre lyd fra Matrixen. Og den veier også under halvparten av Rocktronen. Kun 3.7kg.

Som er et vanvittig pluss i seg selv.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.