Web Analytics
Jump to content

Pedaler - Poppelyd og tikkelyd


Mortenolb
 Share

Recommended Posts

Samtlige av pedalene mine har begynt å poppe og tikke og litt diverse når jeg slår de av/på. Skjer diverse rare ting.

Har koblet i rekkefølgen: Polytone -> MXR Dyna Comp -> Providence Stampede OD -> Fulltone OCD -> Joyo Vintage Phase (-> har egentlig en Joyo Classic Flanger her, men ikke nok strømuttak for øyeblikket) -> T-Rex Reptile 2 -> Red Panda Context.

Alle pedalene popper når jeg skrur de på, muligens også av, husker ikke i farta.
Reptile'n(delay) hører jeg tikkelyd i samme tempo som tempoet står på. Altså når LED'en blinker.
Context'en(reverb) popper når jeg skrur på, og støyer også når jeg tar på knappen. Type jordingsfeil-støy.
Dette skjedde også med de pedalene jeg testa med batteri, og uten strømforsyninga. (Typ Stampede/OCD/Comp). Testa ikke med alle, men synes det var rart.

En annen litt komisk ting var at "true bypass"-flangeren kunne vi høre oscillerte selv om pedalen var slått av.

Noen som har noen forklaring/tips?
Poppinga er ikke så høy at det vil være sjenerende live, men fortsatt.

Link to comment
Share on other sites

Jepp, eneste jeg ikke klarer helt å finne hvor mye trenger er OCD'en, men jeg ville ikke tro den bruker mer enn 100mA? Jeg kjører den på 18V, med split-kabel fra to outputs på strømforsyninga som hver leverer 9V og 100mA, så den vil vel ha tilgang på 200mA da?

Link to comment
Share on other sites

Ville tatt bort en pedal om gangen, helt bort altså...

Jeg har testa noen av de alene, og samme effekt, det også med batteri.

Har jeg på enellerannen måte klart å fucke ALLE pedalene? Eller er dette noe som bare skjer?

Link to comment
Share on other sites

Har du prøvd med forskjellige gitarer, kabler og forsterkere?

Høres ut som en jordingsfeil ett eller annet sted i kjeden.

Hele kjeden deler jordingen i en slik sløyfe, så jeg vil tro at en liten feil ett eller annet sted kan føre til mange feil andre steder.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Har du prøvd med forskjellige gitarer, kabler og forsterkere?

Høres ut som en jordingsfeil ett eller annet sted i kjeden.

Hele kjeden deler jordingen i en slik sløyfe, så jeg vil tro at en liten feil ett eller annet sted kan føre til mange feil andre steder.

Har skjedd i forskjellige hus, med forskjellige amper og noen kabler. Både med kabel og trådløst til gitaren, og uten gitar kobla i.

Patchekablene har jeg ikke nok av til å bytte ut alle, kan jo være noe der. I stad var det kun den ene pedalen som gjorde det, og det var den nyeste som ikke gjorde det sist jeg prøvde.

Link to comment
Share on other sites

Sånn grovt sagt går det jo to ledere ut fra en gitar. En "hot", og den andre er ubalansert sammen med jord. Kobler man omvendt på de to et eller annet sted, vil man jo fortsatt ha et vekselsstrømsignal, men jeg har som sagt vært borti at man kan få smelle- og poppelyder.

Hvor kan problemet ligge da? I kablene eller inne i pedalene f.eks? Jeg har ikke "laga" noen av kablene selv, og gjort noe feil der på egenhånd, om det var sånn du mente.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.