Web Analytics
Jump to content

To floyd or not to floyd..


Kossoff
 Share

Recommended Posts

SOm nokon kanskje har fått med seg, er eg på utkikk etter ein superstrat. Mange av gitarane eg ser på har mellombels ein (i mangel på norske ord) "feature" eg ikkje heilt liker.. Floyd Rose..

Spm. trur de ein kar som er vant med "vintage", flytende (strat) stol, kan verte fortroleg med FR? Det er jo både stort og stygt!

Nokon tips?

Link to comment
Share on other sites

SOm nokon kanskje har fått med seg, er eg på utkikk etter ein superstrat. Mange av gitarane eg ser på har mellombels ein (i mangel på norske ord) "feature" eg ikkje heilt liker.. Floyd Rose..

Spm. trur de ein kar som er vant med "vintage", flytende (strat) stol, kan verte fortroleg med FR? Det er jo både stort og stygt!

Nokon tips?

Ja. Ikke enig.

Skulle anbefale side som heter floydupgrades, men de er vel kjøp opp av FR for man blir direktelinket til floyds egne sider.

Vil absolutt anbefale upgrade på sustainblokk. Når jeg bygde egen gitar måtte jeg lage egen sustainblokk, og det har virkelig gunstig effekt på sustain. Sjekk ut floyds egne sider, de er oppgradert nylig...

Link to comment
Share on other sites

Floyd Rose aka. Tone Suck?

Not at all.

Er alle disse rævva lisensierte billigkopiene som har gitt det dårlige ryktet.

En gammel Org FR eller en Gotoh 1996 låter meget bra.

Jeg har hatt både Floyd og vintagetype 6punkt trem på samme gitaren og foretrakk lyden i Floyd'n, og jeg er

langt fra den eneste.

Sustain har jeg heller aldri savnet i noen av gitarene jeg eier med Floyd.

Link to comment
Share on other sites

Er du glad i å bruke tremsystem er jo Floyd kult, og nesten et instrument i seg selv. Har ikke f.eks Musicman (Axis) floyd som kun kan dives med? Føles annerledes med Floyd, men er veldig kult å spille med. Men du bør være ørlite grann praktisk anlagt.

Axis er i utgangspunktet dive only, men jeg har satt opp de jeg har hatt med litt float, funker fint.

Hvis alternativet er trem som bare går ned vil jeg heller ha hardtail.

Man behøver egentlig ikke være spes praktisk annlagt, Floyd er veldig enkelt å sette opp bare man har gjort den noen ganger.

Tror det er mer at mange er redd for å knote med de :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Melder meg på i hylekoret. Det gjelder bare å få med seg et par små saker-

- Liker man å eksperimentere med strenger og merker, la det være.

- Liker man å stemme ned, opp, til siden eller i andre retninger tiitt og ofte, la det være.

- Gidder man ikke å lære seg noe som helst, og tror gjenstander fungerer ved hjelp av en blanding av magi og kvantefysikk, og at man får best resultat ved å skru på alle skruene i hytt og pine, la det være.

For de andre, er ikke FR og vennene hans/hennes noe problem.

http://forum.gitarnorge.no/topic/51443-flytende-tremolo-for-dummies/ (I all beskjedenhet)

I tillegg finnes det jo blokkeringsmuligheter ønsker man å være "unormal" for en periode. :)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.