Web Analytics
Jump to content

Bare Knuckle Pickups + SG Standard


WelhavenT
 Share

Recommended Posts

Yo, her er en forum-fersking som lurer...

Får en SG Standard i posten snart, og har tenkt til å bytte ut iallefall bridge-pickup'en (har eid to SG'er tidligere, ble aldri helt venn med 498T-pickup'en). I utgangspunktet var planen en Duncan '59b (har en gitar med JB/59 fra før), men jeg har blitt P90-fan på mine eldre dager (har en LP Goldtop P90 som i avataren, og en LPJ med SD Antiquity). Derfor har jeg nå surfet meg til Bare Knuckle sine hjemmesider og ser på et Mississippi Queen-sett. Noen som har erfaring med de? I forhold til f.eks Phat Cat?

Andre pickup'er jeg har sett på, utenom de overnevnte, er bla 57 classic, Lollar Imperial, Seth Lovers, JB, Riff Raff, Mule, Pearly Gates osv uten å bli klokere. Bruker enten Fulltone OCD, Big Muff eller ampen på "Marshall overdrive"-setting på disse gitarene, altså litt sånn 70's hårdrock-ish Sabbath/gammal Priest/retrorock-stil. For å oppsummere; kjøre safe men litt økonomisk forsvarlig (SD '59b), eller blåse altfor mange penger på et MQ-sett (men som jo høres veldig spennende ut).

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

Jeg har ett sett med BK pickups, HELT nye og ubrukte! Riff Raff og The Mule.

VURDERER å selge de men kun for riktig pris da jeg evt tenker bruke de i ett framtidig gitar prosjekt.

PM for interesse og pris:)

Link to comment
Share on other sites

Riff Raff i bridge og Mule i neck? Sikkert en knall kombo det òg, men jeg må nok uansett vente to-tre måneder før kontoen har fylt seg opp igjen. Fire gitarkjøp siden jul har tatt på (har lurket her nok til å skjønne at det er flere som har det sånn).

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt et sett med Mississippi Queen i en Les Paul Standard, og var veldig fornøyd. Har ikke sammenliknet dem med andre tilsvarende P90-buckere, så kan ikke hjelpe deg der. Men stort sett får de gode tilbakemeldinger overalt på detta internettet. Et rimelig safe (om enn dyrt ja) valg.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jepp, da ble Chris fra BKP og jeg enige om at et MQ-sett var aldeles riktig for meg og mine behov. Han hadde MQ i sin egen SG også, så det var jo betryggende. Så da er det vel bare å vente en god bunke med uker.

Godt valg! Ikke sikkert du trenger vente så lenge. Jeg har kjøpt flere sett med pickups fra dem de siste årene, og hver gang har de blitt sendt innen en ukes tid.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.