Web Analytics
Jump to content

Forslag til amp


Mortenolb

Recommended Posts

Starter heller en tråd så jeg kan finne det igjen lettere.

Jeg ser på det som en mulighet at jeg kjøper ny forsterker etterhvert, så da er det jo greit å vite om alternativer.

Er hovedsaklig ute etter en topp, siden jeg allerede har kabinett.
Det første jeg tenker er at den må takle pedaler fint, og at jeg kommer til å kjøre distortion på pedal. En fin cleanlyd blir da litt key også.
Noe watt. Så lenge den takler øving og konserter er det fint. Ikke alt for mye heller, men mellom 25-60 et sted?
Budsjettet er nok noe stramt, så jeg vil i utgangspunktet si opp til 5000kr, og jeg kjøper gjerne brukt.

Jeg har vurdert en JVM205H, hva tror dere om det?

Edited by Mortenolb
Link to comment
Share on other sites

Jeg tror en JVM205 fungerer fint for deg. Kanskje ikke sparkling hva gjelder reinlyd, men det blir vel som mye annet en smakssak.

Hvis ikke, så kan jeg jo igjen nevne Hughes&Kettner Tubemeister 36. Flott reinlyd og tar pedaler fint. Liker også at den er switchbar så det går an å få den til å brekke opp uten at øra blør, i tillegg til at man kan kjøre silent recording om man ønsker det. Mye moro.

Link to comment
Share on other sites

JVM er jo en helt kurant greie som leverer både grei cleanlyd OG monsterporsjoner med gain. Cleanlyden i de er jo ganen bra syns jeg, til å være en slik type amp.

Bassman 50 er nevnt, men du som vel sverger til humbuckere trenger kanskje noe med litt mer headroom? Det er nok headroom i en 50 om man ikke spiller HØYT, noe dere kanskje gjør?

Fender har jo også super sonic-ampene, som kommer i både topp og combo. Fin cleanlyd og ålreit gainspekter.

Må det være rør? AMT har en lunchbox-type som jeg selv er litt hypp på å teste. Transistor, fire kanaler.

Link to comment
Share on other sites

Tubemeister er nok fortsatt interessant, og ja. De er dyrere da, og vanskelig å oppdrive brukt. Det samme gjelder vel også bassman.
Jeg tror aldri jeg kommer til å spille så høyt at en 50watter ikke har nok headroom. Super-Sonic er jo også i utgangspunktet for dyrt.

Link to comment
Share on other sites

Selv om det ikke er helt sosialt akseptert, så tror jeg faktisk bugera 333xl eller ikke xl, og trirec, er de mest fleksible ampene du får tak i, uten å knekke både lommebok og sparegris. Har tenkt litt på disse selv, men det har blitt lagt ned innkjøpsveto på gitarutstyr i heimen.

Det er jo sagt mye rart ang kvalitet på disse, men de skal ha blitt mye bedre etter fadesene på de tidlige modellene (før infinium, sies det).

Du finner masse historier, både gode og dårlige, på diverse utenlandske fora.

Link to comment
Share on other sites

Hjertet mitt sier "ja, det må være rør" selv om det kanskje er litt ignorant :P Jeg har ikke bruk for modelleringsamp, jeg trenger egentlig bare en cleankanal :P

Bugera 333XL(eller uten XL, hva faen er forskjellen?) Infinium hadde jo vært et greit alternativ, hadde det ikke vært for at den har AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALT for mye watt.

Edit:

Lurer på kanskje http://evenstadmusikk.no/index.php?main_page=product_info&cPath=415&products_id=31891
Tanker?

Edited by Mortenolb
Link to comment
Share on other sites

Forresten; hvis du trenger superclean, kan noen watt være en fordel. Skal ikke mye til før ironhearten min begynner å brekke opp (ikke akkurat bygd for clean, men heller ikke værst i klassen). Tror jeg ville slite litt med å henge med en heavy trommis, med mindre distpedalen kan gi en god del ekstra.

Link to comment
Share on other sites

Det er jo egentlig helt sant. Gjør vel ikke noe om ampen er 300000 watt så lenge jeg skal kjøre distortion på pedal og ikke ha rørvreng. Med mindre jeg misforstår hvordan ting funker :P

Edited by Mortenolb
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.