Web Analytics
Jump to content

NGD Skrusammensjælcaster


747

Recommended Posts

Ettersom en tidlig 60-talls Fender Custom Telecaster er noglet utenfor budsjett, så tenkte jeg å skru sammen et alternativ selv.

Kropp og hals fra Musikraft og all finish gjort av MJT. Pickups er Slab´sters fra OC Duff. Helt standard hardware bestilt fra Gregg Rogers Guitars, som også har gjort relic-arbeidet på metallet. I latskapens tegn gikk jeg også for prewired elektronikk fra samme mannen. Plekterbrettet er også aldret av mr. Rogers.

Storfornøyd med førsteinntrykket, både utseende og tone. Synes spesielt halsen er veldig god. Sleit litt med å få montert stemmeskruene ettersom lønnen er så hard, som jo er bare bra.

Litt porr hører jo også med:

(Kameraet sleit litt med sunburst´n og har tegnet en lilla linje som ikke eksisterer i vår virkelige verden)

13432512995_1c9ef9e58e_b.jpg

13432674763_67a0e694c6_b.jpg

13432672273_2884f3f875_b.jpg

13432914054_cf3b82e79c_b.jpg

Edited by 747
Link to comment
Share on other sites

Gratulerer! Den ser veldig bra ut! :)

...med ett unntak (om jeg kan være så frekk å si det)... den Fender-logoen ser veldig påklistret ut. Jeg tror jeg heller ville hatt den som nonamecaster i dette tilfellet.

Takker :)

Ja den logoen ble ikke helt bra. Er waterslide som jeg bestilte fra en italiener. Ble ganske matt, i hvertfall når man ser på den fra litt vinkel. Mulig den blir fjernet etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

Fet. Hva slags specs er det på halsen?

Takk!

Her har du hele lista:

- Orientation: Right for righthand players

- Number of frets: 21

- Scale length: 25,5 Standard Fender

- Shaft wood: Quartersawn Maple

- FB wood: Darker Rosewood

- FB style: Slab style

- Nut width: 1-11/16

- Heel width: Standard Fender 2-3/16

- Truss rod: Dual acting adjust at heel

- 59 Truss option: Standard truss rod location

- FB radius: 9-1/2

- Fret wire: Medium 6105 Nickel Silver

- Tuner holes: Vintage Kluson style 11/32

- Top dots: Real white clay dots

- 12th dots: Wide pre ´64

- Custom inlay: None, use as above

- Binding: None

- Side dots: Real white clay

- Side dot location: 50/50 split

- Back profile: Medium C .83x.92

- Nut style: Fender flat bottom

- FB edges: Heavy rolled

- Finish: Thin lacquer sealer

- Mount holes: Drill neck mounting holes

- Nut install: Install slotted bone nut

Link to comment
Share on other sites

Pen.

Hvor mye koster det å sette sammen noe slikt?

Det hele kom på ca. 10000kr. Med denne har jeg nå to MJT-gitarer med omtrent samme standard på deler. Jeg vil si begge holder svært høy standard i forhold til pris. Kan absolutt måle seg mot Fender Custom Shop i kvalitet, spillbarhet og tone.

Link to comment
Share on other sites

Ser veldig bra ut! Musikraft halser er kanon, slipper stort sett unna båndarbeid på de også.

Fikk plutselig lyst på en Custom selv :)

Takk! Ja halsen er utrolig fin. Gikk for ekstra avrunding av kantene, og det føles flott i hånda. Ørlite grann båndskjegg, men ikke noe som må gjøres noe med.

Nå mangler bare de stålsadlene du tipset meg om, så er vi der ;)

Link to comment
Share on other sites

Har ekstra 'roll off' på kanten på musikraft/MJT-telen min, jeg og. Absolutt noe for seg. Musikraft er bra greier og både Musikraft og Mark og Matt Jenny er veldig ålreite å kommunisere med.

Ja de er veldig ålreite å forholde seg til. Egentlig er det Allparts som leverer double-bound kropper til MJT, men da jeg bestilte lå de visst litt etter med leveringen. Så da spleiset vi på Musikraft i stedet for å kutte ned ventetiden. Det er god service. Da fikk jeg også en lettere kropp.

Edited by 747
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.