Web Analytics
Jump to content

NGD Skrusammensjælcaster


747
 Share

Recommended Posts

Ettersom en tidlig 60-talls Fender Custom Telecaster er noglet utenfor budsjett, så tenkte jeg å skru sammen et alternativ selv.

Kropp og hals fra Musikraft og all finish gjort av MJT. Pickups er Slab´sters fra OC Duff. Helt standard hardware bestilt fra Gregg Rogers Guitars, som også har gjort relic-arbeidet på metallet. I latskapens tegn gikk jeg også for prewired elektronikk fra samme mannen. Plekterbrettet er også aldret av mr. Rogers.

Storfornøyd med førsteinntrykket, både utseende og tone. Synes spesielt halsen er veldig god. Sleit litt med å få montert stemmeskruene ettersom lønnen er så hard, som jo er bare bra.

Litt porr hører jo også med:

(Kameraet sleit litt med sunburst´n og har tegnet en lilla linje som ikke eksisterer i vår virkelige verden)

13432512995_1c9ef9e58e_b.jpg

13432674763_67a0e694c6_b.jpg

13432672273_2884f3f875_b.jpg

13432914054_cf3b82e79c_b.jpg

Edited by 747
Link to comment
Share on other sites

Gratulerer! Den ser veldig bra ut! :)

...med ett unntak (om jeg kan være så frekk å si det)... den Fender-logoen ser veldig påklistret ut. Jeg tror jeg heller ville hatt den som nonamecaster i dette tilfellet.

Takker :)

Ja den logoen ble ikke helt bra. Er waterslide som jeg bestilte fra en italiener. Ble ganske matt, i hvertfall når man ser på den fra litt vinkel. Mulig den blir fjernet etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

Fet. Hva slags specs er det på halsen?

Takk!

Her har du hele lista:

- Orientation: Right for righthand players

- Number of frets: 21

- Scale length: 25,5 Standard Fender

- Shaft wood: Quartersawn Maple

- FB wood: Darker Rosewood

- FB style: Slab style

- Nut width: 1-11/16

- Heel width: Standard Fender 2-3/16

- Truss rod: Dual acting adjust at heel

- 59 Truss option: Standard truss rod location

- FB radius: 9-1/2

- Fret wire: Medium 6105 Nickel Silver

- Tuner holes: Vintage Kluson style 11/32

- Top dots: Real white clay dots

- 12th dots: Wide pre ´64

- Custom inlay: None, use as above

- Binding: None

- Side dots: Real white clay

- Side dot location: 50/50 split

- Back profile: Medium C .83x.92

- Nut style: Fender flat bottom

- FB edges: Heavy rolled

- Finish: Thin lacquer sealer

- Mount holes: Drill neck mounting holes

- Nut install: Install slotted bone nut

Link to comment
Share on other sites

Pen.

Hvor mye koster det å sette sammen noe slikt?

Det hele kom på ca. 10000kr. Med denne har jeg nå to MJT-gitarer med omtrent samme standard på deler. Jeg vil si begge holder svært høy standard i forhold til pris. Kan absolutt måle seg mot Fender Custom Shop i kvalitet, spillbarhet og tone.

Link to comment
Share on other sites

Ser veldig bra ut! Musikraft halser er kanon, slipper stort sett unna båndarbeid på de også.

Fikk plutselig lyst på en Custom selv :)

Takk! Ja halsen er utrolig fin. Gikk for ekstra avrunding av kantene, og det føles flott i hånda. Ørlite grann båndskjegg, men ikke noe som må gjøres noe med.

Nå mangler bare de stålsadlene du tipset meg om, så er vi der ;)

Link to comment
Share on other sites

Har ekstra 'roll off' på kanten på musikraft/MJT-telen min, jeg og. Absolutt noe for seg. Musikraft er bra greier og både Musikraft og Mark og Matt Jenny er veldig ålreite å kommunisere med.

Ja de er veldig ålreite å forholde seg til. Egentlig er det Allparts som leverer double-bound kropper til MJT, men da jeg bestilte lå de visst litt etter med leveringen. Så da spleiset vi på Musikraft i stedet for å kutte ned ventetiden. Det er god service. Da fikk jeg også en lettere kropp.

Edited by 747
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.