Web Analytics
Jump to content

akkustiske gitarer med lav strengehøyde og kurvet gripebrett


KimT

Recommended Posts

Så litt på hva som fantes av akustiske for moro skyld her om dagen, og oppdaget at jeg så en akustisk med lav strengehøyde og kurvet gripebrett, litt lik som på en elektrisk gitar. Noe spesielt med de gitarene? Trodde akustiske gitarer trengte mer rom for strengene, etc.

Lurer litt selv på om en slik venstrehåndsmodell ville vært god å spille på.

Link to comment
Share on other sites

Som regel gir høyere strengehøyde bedre klang, og det er hovedgrunnen til at akustiske gitarer generelt har høyere strenger.

Jeg har en Cort Earth 100 som har omtrent samme gripebrettkurvatur og hals som en middels tykk LP. Strengehøyda er ca 1,7 mm på lav E og 1.3 mm på lys E, altså omtrent det samme som en elgitar med lav strengehøyde. Bakdelen er at denne gitaren har mye kasseklang og mindre av den fyldige lyden en gitar med tykkere hals og høyere strenger har. Nå er det ikke nødvendigvis bare strengehøyden som bestemmer om en gitar er god å spille på, her kommer også dine egne preferanser inn. På min hovedakustiske er strengehøyda 2,5-2 mm og den er forsåvidt like god å spille på.

Link to comment
Share on other sites

Forsøkte meg litt med å snu kassegitar strengene til en gitar som tilhører min far når jeg begynte med gitar, testet høyre hendt spilling vs venstre. Og endte opp med å bestille en elektrisk gio rg fra thomann for å ha en gitar selv(med en pause i spillingen på ett par tre år). Men tror jeg fikk et veldig rart inntrykk av akustisk spilling av den gitaren, etterpå fikk jeg høre en lokal gitarlærer som ga leksjoner til broren min ikke syntes den gitaren var noe spesielt god å trene på. Veldig høy strengehøyde, tydeligvis. Jeg fikk egentlig ikke til å få til ett barregrep ordentlig på den gitaren engang da. Gitarene på 4sound ser og føles derimot helt greie ut å spille på, jeg vet bare ikke hva jeg skal se etter når det kommer til akustiske gitarer.

Link to comment
Share on other sites

Det er bare å prøve seg fram på de forskjellige gitarene og finne en som du synes er komfortabel og har en lyd som tiltaler deg. Sett av tid til å prøvespille, finn noen du liker og prøvespill dem minst to forskjellige dager. Preferansene dine vil nok forandre seg med tida, men det er derfor folk kjøper nye gitarer. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.