MartheyG Skrevet Mars 26, 2014 Share Skrevet Mars 26, 2014 HeiKjøpte meg en pose skjellakk som jeg fikk veldig billig pga at den var gammel og åpnet. Jeg kjøpte posen i tro av at ublandet skjellakk ikke blir gammel. Prøvde å mikse ut litt i går og istedet for å få en klar væske ble den ugjennomsiktig og ikke klar slik jeg har sett andre plasser. Kan sammenlignes litt med at den ser ut som te med litt melk i, og ikke som blank te som jeg hadde sett for meg. Er skjellakken for gammel? Rødspriten jeg blandet med var ganske gammel og hadde omtrent mistet rødfargen, kan det være spriten som er dårlig? Er det for tidlig i prosessen, og bare jeg som er utålmodig og at alt av skjell ikke er oppløst enda og den vil klarne opp etter hvert? (Skal legge opp et bilde når jeg får tid). Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
el_roffo Skrevet Mars 26, 2014 Share Skrevet Mars 26, 2014 (endret) Hvis shellacen er ugjennomsiktig, kan det være i alle fall 2 grunner. Enten er det voks i shellacen, eller så er rødspriten for gammel og har trukket til seg vann. Prøv å la shellacen stå et par dager og se om det kommer bunnfall i glasset, da er det voks. Den kan fjernes, så det er ingen krise. Evt. går det helt fint å bruke den med voks også.Du kan også sjekke om shellac er for gammel ved å legge en stor dråpe på et stykke glass. Hvis den ikke er tørket/hard til neste dag kan den være for gammel. Endret Mars 26, 2014 av el_roffo Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
GreenMan Skrevet Mars 26, 2014 Share Skrevet Mars 26, 2014 Min erfaring med shellac (ubleket) er at den ikke blir gjennomsiktig. Ta og smør litt på ett trestykke og se hva som skjer, men husk at forskjellig tre gir forskjellig utslag på hvordan shellacen til slutt blir. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MartheyG Skrevet Mars 26, 2014 Forfatter Share Skrevet Mars 26, 2014 (endret) Takk for gode svar! Hva er forskjellen i forhold til vokset/uvokset? (Både i forhold til jobbeprosess og sluttresultat)Skal hvert fall sjekke om voksen herder og om den lar seg bruke på et prøvestykke før jeg begynner å smøre det på noen gitar. For kan legge til at flakene ser helt fine ut, og er sprø og tørre uten å ha klumpet seg sammen eller noe. Endret Mars 26, 2014 av MartheyG Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
el_roffo Skrevet Mars 26, 2014 Share Skrevet Mars 26, 2014 Generelt sett er den uten voks en liten anelse klarere (mer transparent), og er kompatibel med det aller meste av andre finisher. Den er også mer motstandsdyktig mot vann og varme.Shellac med voks kan være lettere å få på uten at det blir fullt så "klissete", både med pensel og french polishing, og har litt større utvalg i farger. Du kan få problemer med denne hvis du skal ha andre typer finish oppå, det fester seg ikke skikkelig pga. voksen, men det går fint hvis man tar på et tynt strøk med dewaxed før det brukes andre typer finish. Du kan fjerne voksen selv hvis du ønsker det, det er bare å la det stå en stund så voksen legger seg i bunn og så forsiktig helle av den klare shellacen.Sluttresultatet er det veldig liten forskjell på. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MartheyG Skrevet Mars 26, 2014 Forfatter Share Skrevet Mars 26, 2014 Jeg har bare tenkt å prøve meg på french polishing, så da er det vel ikke så farlig om den er vokset eller ikke. Her er forresten hvordan løsningen ser ut: Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
el_roffo Skrevet Mars 26, 2014 Share Skrevet Mars 26, 2014 Den mørke shellacen min (med voks) ble også litt sånn melkeaktig da jeg blandet den, men resultatet på finishen ble veldig bra. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MartheyG Skrevet Mars 26, 2014 Forfatter Share Skrevet Mars 26, 2014 Ok, da har jeg prøvd å filtrert lakken gjennom kaffefilter, da det var endel smågrums i den. Har i tillegg prøvd å legge noen dråper på en cd-plate for å se om den klarer å herdes. Så da gjenstår det bare litt venting. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå