Web Analytics
Jump to content

Shellac - problem?


Recommended Posts

Hei

Kjøpte meg en pose skjellakk som jeg fikk veldig billig pga at den var gammel og åpnet. Jeg kjøpte posen i tro av at ublandet skjellakk ikke blir gammel.

Prøvde å mikse ut litt i går og istedet for å få en klar væske ble den ugjennomsiktig og ikke klar slik jeg har sett andre plasser. Kan sammenlignes litt med at den ser ut som te med litt melk i, og ikke som blank te som jeg hadde sett for meg.

Er skjellakken for gammel?

Rødspriten jeg blandet med var ganske gammel og hadde omtrent mistet rødfargen, kan det være spriten som er dårlig?

Er det for tidlig i prosessen, og bare jeg som er utålmodig og at alt av skjell ikke er oppløst enda og den vil klarne opp etter hvert?

(Skal legge opp et bilde når jeg får tid).

Link to comment
Share on other sites

Hvis shellacen er ugjennomsiktig, kan det være i alle fall 2 grunner. Enten er det voks i shellacen, eller så er rødspriten for gammel og har trukket til seg vann. Prøv å la shellacen stå et par dager og se om det kommer bunnfall i glasset, da er det voks. Den kan fjernes, så det er ingen krise. Evt. går det helt fint å bruke den med voks også.

Du kan også sjekke om shellac er for gammel ved å legge en stor dråpe på et stykke glass. Hvis den ikke er tørket/hard til neste dag kan den være for gammel.

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

Takk for gode svar!

Hva er forskjellen i forhold til vokset/uvokset? (Både i forhold til jobbeprosess og sluttresultat)

Skal hvert fall sjekke om voksen herder og om den lar seg bruke på et prøvestykke før jeg begynner å smøre det på noen gitar.

For kan legge til at flakene ser helt fine ut, og er sprø og tørre uten å ha klumpet seg sammen eller noe.

Edited by MartheyG
Link to comment
Share on other sites

Generelt sett er den uten voks en liten anelse klarere (mer transparent), og er kompatibel med det aller meste av andre finisher. Den er også mer motstandsdyktig mot vann og varme.

Shellac med voks kan være lettere å få på uten at det blir fullt så "klissete", både med pensel og french polishing, og har litt større utvalg i farger. Du kan få problemer med denne hvis du skal ha andre typer finish oppå, det fester seg ikke skikkelig pga. voksen, men det går fint hvis man tar på et tynt strøk med dewaxed før det brukes andre typer finish. Du kan fjerne voksen selv hvis du ønsker det, det er bare å la det stå en stund så voksen legger seg i bunn og så forsiktig helle av den klare shellacen.

Sluttresultatet er det veldig liten forskjell på.

Link to comment
Share on other sites

Ok, da har jeg prøvd å filtrert lakken gjennom kaffefilter, da det var endel smågrums i den. Har i tillegg prøvd å legge noen dråper på en cd-plate for å se om den klarer å herdes. Så da gjenstår det bare litt venting.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.