Web Analytics
Jump to content

No name -arvegods


EirikA

Recommended Posts

Hei

Etter litt rydding på loft hos mine besteforeldre dukket det opp en akustisk gitar.

Kan ikke finne noe navn eller noe på den, men tror kanskje det er noe no name «home made». Litt usikker men kan tippe at dette er ifra 60-tallet eller nyere.

Noen som kan tippe årstall og modell med litt mer presisjon enn meg?

(Bestefar var født i 1930, så derfor tipper jeg at det er noe ifra den tiden).

Gitaren har noe skader , og halsen står ikke riktig.Det er også skader på selve kassen i bunn og i topp. Vurderer om jeg kanskje skal få noen til å prøve å fikse den.

Noen som vet om noen som er gode på det i Rogaland? Og har dere eventuelt noe ide om hva slikt vil koste? Vet jo at det aldri kommer til å bli en kjempe gitar å spille på , men ønsker å ta vare på den, og vis den blir spillbar blir et ekstra pluss. Akkurat nå er det ikke tensjon på alle strengene, tipper at halsen ryker om jeg setter på nye strenger og strammer til.

post-9722-0-30676400-1395752105_thumb.jp

post-9722-0-03136400-1395752106_thumb.jp

post-9722-0-54697100-1395752106_thumb.jp

post-9722-0-08401700-1395752107_thumb.jp

post-9722-0-78594100-1395752107_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Ta en titt på bilder av Goldon, non cutaway archtop, fra øst tyskland. Den der ligner veldig på noen bilder ute på nettet; jeg har bare trøbbel med å linke til url på dette forumet.. :P

Bilder I fra the Norbert collection viser en veldig elegant modell som ligner litt, men euroguitars har en tråd om Goldon gitarer som ser ut svært lik din, bare ikke like mye slitt.

Link to comment
Share on other sites

Første som slo meg når jeg leste her var at kanskje halsen var byttet eller noe. Vet at bestefar var i tyskland en del etter krigen pga millitæret.

Men kanskje vanskelig å finne opphav på nettet. Tror jeg skal forhøre meg litt i familien om noen vet hvor og når den ble kjøpt.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Glemte ut hele gitaren et par måneder, og kom pluteslig på den igjen nå når jeg satt på jobb med lite å gjøre.

Har sendt en mail til en lokal reperatør og fått bekreftet med 98% sikkerhet at det er en gitar ifra Ganndal Instrumentfabrikk.

Fått en pris som ikke virket alt for galt, så skal ta meg en tur når jeg kommer hjem i August, å få dem til å se på den :)

Men blir nok utstilling på den, og ikke bruk :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.